Quote Originally Posted by Corpus View Post
Riera' dan Galatasaray ' a laf çarpmak isteyenler olacaktır. Ancak bu kişiler bilmelidirler ki; biz kendi oyuncumuzun, başkanımızın veya herhangi birinin yaptığı ahlaksızlıkları veya terbiyesizlikleri "körü körüne" savunmuyoruz. Üstüne üstlük biz de tepkimizi koyuyoruz.

Riera' ya sizden önce Galatasaray taraftarları gereken tepkileri gösteriyor zaten. Kendinizi bu konuda boşu boşuna gerekli görmeyin derim.

Son olarak şunu ekleyeyim; bazı profesyonel oyuncular bu tip çirkeflikleri iyi bilir ve iyi uygularlar. Eğer herhangi bir spor dalıyla profesyonel olarak uğraştıysanız bilebilirsiniz. Belki bu yüzden Riera kart görmemiştir. Hakemlerin Galatasaray' ın herhangi bir oyuncusuna inisiyatif kullanarak kart vermediklerini düşünmüyorum. Akhisar maçının ilk yarısına bakın, verilmeyen kartlara bakın ve sonra Semih ve Dany' nin gördükleri ucuz sarı kartlara bakın. En basit örnekler bunlar. Aynı şekilde bu maçtaki kartlar demek değildir ki Akhisar kayrılıyor.

Kusura bakma ama milyonlarca insanı kendin gibi görme. Sen kendi oyuncuna tepki gösteriyor olabilirsin ama göstermeyen birsürü insan var. Nasıl sen Riera üzerinden GS'a tepki gösterilmesini yanlış buluyorsan aynı şeyler bizim için de geçerli. Milyonlarca taraftarı olan kulüplerin bütün taraftarlarının aynı karaktere sahip olduğunu düşünmek saflık olur. Seninle aynı fikire sahip olmayan ve "körü körüne" oyuncusunu savunan onlarca GS taraftarı tanıyorum. Bu tüm GS taraftarı onlar gibi demek değildir.

Aynı şey bütün takımlar için geçerlidir, bir takımın taraftarının yarısı objektif olabiliyorsa diğer yarısı kesinlikle değildir. Hatta bazıları haksız olduklarını bilmelerine rağmen sırf rakibi ile uğraşmak için çirkeflik yaparlar. Sanki kendi taraftarın mükemmel diğerleri değilmiş gibi konuşman talihsiz olmuş. Şunu unutmaki FB taraftarı da kendi futbolcusunu yeri geldiğinde eleştiriyor. Mesela ben yıllardır Emre ve Volkan gibi adamları eleştiririm benim gibi bir sürü FB taraftarı mevcut.

Meireles olayı olduğunda, Emre olayı olduğunda nasıl GS taraftarı koşarak FB sayfalarında eleştiri yaptıysa FB taraftarı da gelip eleştiri yapıyor. Sen bunlara sizene biz hallederiz mantığıyla yaklaştığın zaman eleştirdiğin insanlardan bir farkın kalmaz. Sonuçta sen bir FB, BJK veya TS taraftarı ile böyleri tartışmayacaksan veya tam tersi olmayacaksa takım tutmanın ne anlamı kalıyor, rekabetin ne anlamı kalıyor.