En son şampiyonluk gördüğümüz tek yıl 1999, 4. yıldız için bu sene çok kritik, tek yıllarda şampiyon olamama durumunu aşmamız lazım.

Gece rüyamda bile formasyon görmeye, kadro kurmaya başladım sanki teknik direktör benmişim gibi.

4-2-3-1 veya 4-3-2-1 taktiklerini kullanmamız gerekiyor sanki Sneijder'ı etkili kullanabilmek için. Bazı kişilerde şimdiden elimizde patlayacak havası görüyorum ancak sahada benim gördüğüm başka, bu adam çok fena işler yapabilir gibi geliyor. Schalke maçında Burak'ın golü çok güzeldi, ilk hamle Sneijder'den geliyor pozisyonda boşa düşen topu alıyor hızlı oynuyor. Sneijder, Drogba, Selçuk, Burak ve gol. Bu hattı kullanmamız lazım maç içinde sürekli.

Kaleci ve savunma hattı zaten belli, 4-2-3-1 için, savunmanın önde Selçuk - Melo, 3'lüde Burak - Sneijder - Umut veya Amrabat, forvette Drogba. Bu sistemde Umut oynarsa sol taraf açık vermez, Umut iyi pres yapıyor çünkü. Handikap sağ tarafın savunması olur ama burada da orta saha katkısı ve Burak'ın özverisi önemli, pres yapmaya başladı formanın garanti olmadığını anlayınca, devam ederse çok iyi olabilir.

4-3-2-1 taktiğinde de, Selçuk - Melo - Hamit'in önünde Sneijder ve Drogba, forvette Burak olabilir. Drogba topu iyi saklıyor, Schalke maçında Burak'ı çok ciddi pozisyonlara soktu tabii bunda hazır olmamasının da etkisi var, bildiğimiz Drogba olsa o kaptığı topta her türlü kaleye giderdi.

Bu düzenlerden biri olmadıkça biz ya Sneijder'ı etkili kullanamayacağız ya da 4-3-1-2 gibi taktiklerde kanatlarımız yol geçen hanı olacak. Fatih Terim'in çok geç olmadan bir şeyler yapması lazım, yoksa sadece ŞL'de tur değil, lig de gidebilir. Her maçı Drogba çeviremez çünkü.