Şuan hiç bir türk hocanın göreve gelmesini istemem şahsen
Şuan hiç bir türk hocanın göreve gelmesini istemem şahsen
Lucescu , Daum dışında başka bir yabancı hocanın başarılı olacağına inanıyor musun ? Günlük başarıların yettiği bir ortamda. İlk başta saydığım iki isim dışında gelen yabancı hocaların hepsi sistem hocasıydı. Planladıklarını başaramadan ayrılmak zorunda kaldılar. En büyük örneği Rijkaard , Schuster. Gelen yabancı hocaya hiç bir zaman yeterli zaman tanınmadı. Yoksa Rijkaard'ın gelişinde , Schuster'in gelişinde taraftarların heyecanını o zamanlar biliyoruz. Şahsen Schuster geldiğinde çok sevinmiştim. Kesinlikle başarılı olacağımızı düşünüyordum. Onun gerçekleştirmek istedikleri için sabırlı olunması gerekiyordu ama beklentiler büyük olunca maalesef yarım sezon çalıştırdıktan sonra ayrılmak zorunda kaldı. Çok geriye gitmeye gerek yok. Orduspor'un başında Hectur Cuper gibi tecrübeli hoca olmasına rağmen içinde bulunduğu durumu görüyoruz. Düşme potasına girdiler.
Başta yazdığım iki isim görev aldıkları takımlarında öyle ahım şahım futbol oynatmadılar. Ama sonuç futbolunu oynatarak başarılı oldular. Bu ligin koordinatları belli. Bunları bilen hocalar bir şekilde sıyrılıyor. Bugün Orduspor'un başında Hectur Cuper değilde yerli bir hoca olsaydı o maç dönmezdi kesinlikle. Beşiktaş'ta bu sezon ki şartlar ortada. Ben Samet Aybaba'yı şimdiye kadarki yönetiminden ötürü başarılı buluyorum. Eleştirenlerin çoğunluğu gelmeden öncede istemiyorlardı. Adama karşı ön yargı var maalesef. Buda aşılacak gibi görünmüyor.