@perpetua

Türkiyenin kültüründe tribünde küfür etmek var.Kim ne derse desin.Ben medeniliği de bununla ölçmem asla.
stadda olup biter, eğlence için küfür eden bi milletiz.
nedenleri çok derin sosyal araştırmalar gerektirebilir ama türk insanının kısa vadede evrimleşeceğini düşünmek çok yanlış olur.
ceza ile şekle girmiş bir toplumun da sağlıklı olacağına inanmıyorum ayrıca.

insanların içinden gelen birşey ve yapmaktan keyif alıyorlar, sterss atma olarak görülüyor
gerçek hayattaki bire bir küfre ve hakarete elbette karşıyım ama tribünde oldu mu bana göre daha masum ve kabul edilebilir.
stadlar tamamen küfürden arınırsa benim sevdiğim peşinden koştuğum futbol tam olarak o olmaz.
tribüne gelen insanın neredeyse %80 i kız erkek demeden küfür etmekten zevk alıyor, onlar da memnun olmaz.
taraftar profillerinin tamamen değişmesi gerekir o yeni gelen profil de stad doldurmaz.

küfürün etikliğini tartışmaya gerek yok bence deşarj olarak görmek gerek, ırkcı söylem olmadıkça bence küfür göz ardı edilebilir.
tabi 90 dakika bana stadda küfür edilse hiç hoş olmaz empati yapınca, ancak bir insanın yüz yüze ana avrat küfretmesi ile tribünde küfür yemesi aynı şey değil ve zaten bu camiadaki insanlarda bunu büyük çoğunluğu duymayan ya da artık umursamayan insanlar.
çünkü küfrün içindeki eylem yada hakaret gerçekten yapılması istenen şey ya da o kişi hakkında ki görüş değil.

uefa nın kötü tezahüratı anlama ihtimali yok zaten onların uğraşı meşale ve diğer olaylar ile.
marsilyadaki maçtan ötürü gereksiz bir ceza verildi, tahrik göz ardı edilmeksizin
şimdi de sahanın çok uzağından fenerbahçe klubünün önlem alamayacağı bir olay yüzünden hatta fenerbahçe taraftarının yaptığı da teknik olarak kanıtlanamayacak bir olay yüzünden ceza vermesi bana göre art niyetlilik kurallar falan hikaye..

meşale de bana göre tribünde olmalı ancak tabi onun tehditleri düşünülünce yasaklanması yine bi nebze mantıklı, küfür ile ilgili yazdıklarını okuyunca yazmak istedim.o düzenin değişmesini o tribünü ve o takımları var eden kişiler istemiyor, küfür bizim millet için duygu patlaması bir yerde ama yanlış ama doğru.takımlara bağlayan tribüne ceken futbolu izleten de bu duygularla aynı temelde olduğundan bu ülkede küfür ve futbol hep iç içe gidecek.
federasyon caydırıcı ceza falan koyamaz koysa da uygulayamaz futbol dibe vurur seyircili maç oynanmaz..