-
Şampiyonluk şansları:
Ligde 10 hafta kaldı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki puan farkı 7. Yani Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı geçebilmesi için kalan 10 haftada Galatasaray'ın en az 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alması, Fenerbahçe'nin de tüm maçlarını kazanması gerekiyor. Tabi bu şampiyonluğa yeter mi, Beşiktaş bu arada ne yapar o da ayrı konu.
Kalan maçlara baktığımızda Galatasaray 10 maçın 6'sını iç sahada oynayacak. Bunlar sırasıyla Gençlerbirliği, İstanbul BB, Mersin İY, Elazığspor, Sivasspor ve Trabzonspor'a karşı. Deplasman maçları ise Kayserispor, DÇ Karabük, G.Antep ve Fenerbahçe'ye karşı. En zor maçlar Kayseri, G.Antep ve Fenerbahçe maçları olarak gözüküyor.
Fenerbahçe'ye baktığımızda 10 maçın 5'ini iç sahada 5'ini ise deplasmanda oynayacak. İç sahada Bursaspor, Akhisar BLD, Eskişehirspor, Kayserispor ve Galatasaray ile karşılaşacak. Akhisar dışındakiler hep ligin üst sıralarında yer alan, Avrupa kupalarına katılma şansını kovalayan güçlü ekipler. Deplasman maçları ise Antalyaspor, Orduspor, Gençlerbirliği, İstanbul BB ve DÇ Karabük'e karşı. Kağıt üstünde bunlardan Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçları zorlu gözüküyor.
Beşiktaş'a baktığımızda bu son galibiyetle havaya girdiler belki ama işleri çok çok zor. Son 10 maçın 6'sı deplasmanda ve bunların 4'ü oldukça zorlu rakiplere karşı. Trabzonspor, Mersin İY, Bursaspor, Akhisar BLD, Eskişehirspor ve Kayserispor deplasmanlarından 8-9 puandan fazlasını çıkarabileceklerini sanmıyorum. İç sahada ise Kasımpaşa, Antalyaspor, Orduspor ve Gençlerbirliği ile karşılaşacaklar. İyi bir havayla 4'ünü de kazanabilirler.
Galatasaray her ne kadar parlak bir tablo sergilemese de şu şartlarda gene en avantajlı takım. Beşiktaş 5 puanlık farka ve şu fikstüre (+ sakatlıklara) rağmen şampiyon olmayı başarırsa hakikaten çok çok büyük bir başarı olur. Ama pek ihtimal vermiyorum. Galatasaray 3 hatta belki daha fazla maçta puan kaybedebilir ama Fenerbahçe'de en az 2-3 maçta puan kaybedecektir diye düşünüyorum. Bu yüzden Galatasaray'ın şampiyonluğa çok yakın olduğuna inanıyorum. Şampiyonlar ligi de bunda etkili olacaktır. Eğer Schalke'ye elenirsek bence ligde kalan haftalarda pek puan kaybetmeyiz.
Kısacası çoğu kişi Galatasaray'ın olası puan kayıpları üzerine kendi takımlarının şampiyonluk şansını değerlendiriyor ancak kendi takımlarının fikstürünü gözardı ediyorlar.
Galatasaray:
- Kayseri (d)
- İBB
- Mersin
- Karabük (d)
- Elazığ
- G.Antep (d)
- Sivas
- Fener (d)
- Trabzon
Beşiktaş:
- Trabzon (d)