-
Burak konusunda katılmıyorum, elinden geleni yaptı. Tek başına pres bir yere kadar. Drogba ve Sneijder'den baskı beklemiyorum şu andaki fiziksel durumlarıyla bu mümkün değil. Yoksa Sneijder eli belinde orta sahada bekleyen bir oyuncu değil, mücadeleden kaçınmıyor ancak maçın başından itibaren bunu yapsa ancak 45 dakika sahada kalır herhalde. Amrabat zaten faydasız ne yazık ki. Drogba'nın da yaşı belli, ondan da çok fazla beklentim yok.
Bence burada en büyük hata teknik ekipte. Orduspor maçının ikinci yarısından fazla etkilenmişler, bir kere Orduspor ile Eskişehirspor kıyas edilmez kaldı ki birisi içerde diğeri deplasmanda. Bizim deplasmanlarda özellikle zor deplasmanlarda muhakkak Umut veya Elmander'den yararlanmamız lazım. Ayrıca Amrabat yerine Emre de oynayabilir, Amrabat'a göre daha iyi savunma yapıyor bence. Her ne kadar sevmesem de hakkını yiyemem bu konuda. Her maç Drogba ve Sneijder oynayacak diye bir kural yok veya kötü olduklarında oyundan çıkmayacaklar şeklinde. Bu adamlar için büyük karakter deniliyorsa onlar zaten sorun etmezler bu tarz durumları, ayıp bir şey de değil. Sneijder ve Drogba ritim bulacak diye şampiyonluk kaçmamalı.
Rakip analiz edilmemiş, büyük takımız oynar kazanırız, ne kadar hücumcu o kadar iyidir mantığı ile çıkılmış. Bir de buna hiç tahmin edilmeyecek rezalet Melo performansı eklenince bu oyun kaçınılmaz. Sahada güçlü oyuncu yoktu resmen, Melo forma numarası gibi oynuyor, lakayıt, Selçuk garibim her yere koşuyor. Öndeki 4'lü kendi çapında takılıyor. Ujfalusi geçen sene topla orta sahaya kadar gelirdi çoğu zaman bu sene o da yok, Sabri de olduğu zaman o stoperler ve Sabri uzun toplara başlıyorlar. Drogba da geldi Orduspor maçında da indirdi topları, şişir yavrum şişir.
Hamit oynadığı zaman topu tutuyor diye eleştiriliyordu, Hamit olmasa çok basit oynayacaktık bazılarına göre, oysa bana göre Hamit sorumluluktan kaçmıyordu evet bazı pozisyonlarda özellikle kontralarda geç kalıyor topu çıkarmakta ama yeri geldiğin de takımı çok rahatlatıyor. Biz bu maçta topu hiç tutamadık, topa sahip olmada bu kadar geride ne zaman olmuştuk ligde bilen var mı ? Sahada varlığını unuttuğum Sneijder, şişirilen toplar olmasa unutacağım Drogba yerine güçlü bir Hamit, basacak bir Umut neden düşünülmedi. Ayrıca merak ettiğim başka bir konu daha var, Melo çıkıp Aydın girince ne değişmesi beklendi, bu tarz değişiklik yapılan ilk maç değil bu, Melo yerine kanat veya hücum oyuncusu alınıyor, hangi maç döndürülmüş bu şekilde. Berabereyken kazanmışmıyız, gerideyken 1 puan mı almışız, sanıyorum örneği yok.
Geri dörtlüyü oturmamız lazım, ön tarafta 1-2 değişiklik olabilir maçına göre ki olmalı da, her rakibin ayrı tehditi, ayrı zaafı var. Tabii ki büyük bir takım olarak öncelik bizim oyunumuz olmalı, ama rakibi de göz ardı etmememiz lazım. Eskişehir takır takır oyun kurdu savunmadan, her yerde üçgenler yaptılar, oyuncularımız çalım manyağı oldu, bu kadar mahkum oyun gerçekten çok zoruma gitti. Süper oynayıp yenilsek kimse bu kadar karamsar olmazdı, şanssızlık denirdi. Oyun bu şekilde olunca, teknik heyet bu kadar yetersiz kalınca bir sonraki maç yine acaba diyerek başlayacağız. Sonuç olarak 1 puan kötü değil, ama oyun böyle giderse tahminim olan 69 puan yerine 59 puanı zor alırız.
Mesaj Yetkileri