3 arkadaşımın yorumlarını da okudum. Ortalama olarak hazır olmadığı kanaatindeler. Fakat ben ortada hazır olmama ve ya oynayamama gibi bir durum göremiyorum.
Bir futbolcu nasıl takıma ve futbola küstürülür Aykut Kocaman'da gördük bunu. En başta Alex(ki Alex mevzusu bu maçı ilgilendirmiyor, tekrar da konuşmak istemiyorum ama örneklerden biri). Stoch geçen sene her topu ayağına aldığında bizi heycanlandıran ve attığı gollerle birçok maçı lehimize çeviren üstüne üstlük o gollerinden biri FIFA Puskás Ödülü'ne layık görülen bir oyuncu.
Krasic 2010/2011 sezonunda 33 maçta görev almış, 7 gol, 8 assitle oynamış ve 2011/2012 sezonunda bize gelmeden önce de 7 maça çıkmış 1'de gol atmış. Bu oyuncu ne olduysa Fenerbahçe'de oynayamıyor. Şuanda da gönderilmesi gündemde. Neden mi? Kendimce gördüğümü söylüyorum. Aykut Kocaman'ın sürekli söylediği saçma sapan performansımızı arttıracağız, koşacağız, artık mevki futbolu kalktı, bir oyuncu hem orta saha oynarken hem sağ açıkta; ya da santraforken sol açıkta oynayabilmeli gibi sözleri yüzünden. Sow gol kralı olduğu zaman hangi maçta solda görev aldı? Kuyt Liverpool'da kaç maç sağ kanatta oynadı? Oynayabildiğini biliyoruz ama orada mı tercih edildi gerçekten? O mevkii için Krasic gibi bir oyuncun var. Küstürmeden önce oynatacaktı.
Peki sola Stoch'u çektik, sağda da Krasic var arkadaş Kuyt, Sow ve Webo nerede oynayacak der gibisiniz, Webo oynamayacak. Kuyt ve Sow oynayacak ileride. Webo nasıl oynamaz? Golleri atıp duruyor diyorsunuz. Bugünlerde evet, golleri atıyor, son dönemde skor yükünü çeken tek futbolcu oldu. Sow'un bu performans düşüklüğü sizce solda oynamasından ve ya ara ara sağa geçmesinden kaynaklandığını hiç düşünmediniz mi? Webo günübirlik yapılan transferdir, sezonu ve ya anı kurtarmak adına yapılmıştır. Çünkü mevkisi değişmemiştir. Bu zihniyettende çok korkarım.
Fazla uzatmadan, takım içinde taktığı futbolcuları küstüren, futboldan uzaklaştıran tek isim Aykut hocadır. Nedense sözlerine artık sadece gülüyorum. Artık mevkiisinde oynayan futbolcular görmek istiyorum.
Ayrıca eklemek istediğim bu mevkii değiştirmelerine Topuz'da aynı süreci yaşadı. Josico, Maldonado falan gönderilip, orta alana alınan Topuz sağ açık olarak gözüküyor şuan.
Bunlar kendi düşüncelerim, ben olayları bu şekilde görüyorum ve yorumluyorum. Kendimce doğrular bu şekilde, umarım kendimi iyi bir şekilde ifade edebilmişimdir.