2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Lig - 10. Maç - Fenerbahçe (E)

Ligde zirve yarışını önemli kılan bir mücadeleye girecektik. Galip gelen şimdilik bir avantajın sahibi olacaktı. Fenrebahçe'yi bu sefer Atatürk stadyumundan mağlup göndermek istiyorduk. Risk almıştım ama kontrat uzatmayacak oyuncuları oynatmaya gerek görmüyordum. Bu maçta da kalede Cemil olacaktı.

Maç kıran kırana geçmişti. İki takımda çok faullü oynadı ancak hakem kartlar konusunda bize biraz daha sert davrandı. Fenerbahçe takımı hiç kart görmezken benzer pozisyonlarda 3 sarı kart ile cezalandırıldım. İlk 15 dakikada Fenerbahçenin baskısı vardı. Bundan sonra oyunu dengeleyip durumu Yaisien'in golüyle 1-0'a getirince rahatlamıştım. İlk yarı iyi baskı kurmuştuk ancak çok fazla faul ile durduruluyorduk.

İkinci yarıda oyuncularıma temkinli oynamalarını söylemiştim. Sow, Türkiye milli takımına çağırılması gündemde olan Colazo ve oyuna sonradan giren Fikretcan'ı tutunca maçı bu skorla bitiriyorduk. Fenerbahçe karşısında büyük bir avantaj elde ediyorduk bu maçla.

Maçta hafif bir sakatlık geçiren Fernandez ise 4-5 gün dinlenmenin ardından tekrar antremanlara dönebilecek durumdaydı.

Ertesi gün gelen haberler ise sevindiriciydi biizm adımıza. 3 haftadır sakat olan Cvetkovic ve 4 haftadır sakat olan Luc Castaignos antremanlara başlamışlardı. form bulmaları için 1-2 hafta daha yedek takım maçlarında yer alacaklardı.

1 maç hariç tamamlanan maçlardan sonra oluşan puan durumunda GS'nin 1 puan arkasında 2 sırada yer aldık.

Mehmet Özdilek'in Gaziantep'i son sıraya demir atınca yönetim Mehmet Özdilek'le yolları ayırma kararı aldı.

2018/2019 Sezonu Avrupa Ligi - Grup G - 4. Maç - Sparta Prag (D)

Sırada Avrupa Ligi yolunda grup için kırılma noktası olan Prag deplasmanı vardı. Galibiyet için çıktık sahaya ve Okan Yokuslu'nun fırsatçılığından yararlandığımız maçtan 0-2 galibiyetle ayrılıyorduk.

Ligde ve Avrupa kupasında yaptığımız kötü başlangıca rağmen güzel bir seri ile iyi toparladık. Seriye zorlu Bursa deplasmanınıda katmamız gerekiyordu.

2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Lig - 11. Maç - Bursaspor (D)

Çok fazla söylecek bir şey yok. Atilla Turan'ın bireysel hatalarından yediğimiz 2 gol. İlginç bir penaltı kararıyla kurtardığımız bir maç. Zor deplasmandan yine de 1 puanla çıkmak işimize geliyordu.

Maç sonrası oyuncuya kötü performansı nedeniyle 2 haftalık maaş kesintisi cezası verdiğimi bildirdim. Atilla da kötü oynadığını kabul ederek cezaya ses çıkarmadı. Bu konuda çok ses çıkaran kalmamıştı Gökhan Gönül olayından sonra.

Bu hafta üst sıralardaki takımlar Gençlerbirliği haricinde puan kaybetmişti. Ligde mağlup olmayan tek takımda Gençlerbirliği kaldı.

Metin Diyadin kendisini Antep teknik direktörlüğüne getiren sözleşmeyi imzalayınca Mersin IY yönetimi Metin Diyadin'in yerine arayışlara başladı.

2018/2019 Sezonu Türkiye Süper Lig - 12. Maç - Bucaspor (E)

Rakibimiz Bucaspordan açıkçası çekiniyordum. Eski oyuncularım Zeleya ve Adu rakip atakların etkili silahlarıyken orta sahada Eray Bilgen döktürüyordu. Bende buna karşın elimdeki en iyi kadroyla karşılarına çıkıyordum. Kaybetmeye tahammülüm yoktu.

Maçtan Halil İbrahim'in güzel performansı ışığında 3-1'lik galibiyet ile ayrılıyorduk sahadan.