daha önce bir başlıkta da yazdım.. çeşitli sebepleri var bunun elbet. ama bence en önemlisi şu. biz büyüdük ama fm bu süreçte bizimle aynı oranda büyüyemedi. bu oyunu ilk gördüğümde sanırım henüz ortaokuldaydım. o günün koşullarında ve o zamanki ben için böyle bir oyunun varlığı bile imkansız geliyordu. database ne kadar gerçek, maç motoru ne kadar kaliteli, yapay zeka ne kadar gelişmiş bunlar umrumda değildi pek de. zaten bunun farkında bile değildim. eminim çoğumuz öyleydi. ardından zaman geçti. biz oyun dünyasının ne kadar hızlı geliştiğine şahit olduk. beklentilerimiz arttı. ama fm asla artan beklentileri karşılayacak derecede gelişmedi. fm'yi tam olarak 2006'dan beri oynuyorum. yani bu 8. fm serisi oynadığım. ve ilki ile sonuncusu arasında dağlar kadar fark yok. arayüz değiştirmek ya da bikaç yeni röportaj cevabı eklemek yenilik değil. arka planda çok şey değişmiş olabilir. bunu ölçecek kadar yazılım bilgisine sahip değilim. ama bize görünen kısmı yıllardır aynı. daha doğrusu o kadar ufak değişiklikler oluyor ki her sene sanki hiç değişmemiş gibi geliyor. hani sık sık gördüğünüz bi çocuğun boyunun uzadığını fark etmezsiniz ya. ona benziyor bu da. her sene çıkıyor ama sanki aynı. yenilikler fark edilmiyor. fm eğer oyuncuları tatmin etmek istiyorsa birden boy atması lazım. gözle görülür, ana ne kadar değişmiş dedirtecek yeniliklerle karşımıza çıkması lazım. yoksa asla ve asla 10-15 senedir bu oyunu oynayan kesimi eskisi kadar hoşnut edemeyecekler..