Sakatlık sorunu FM'de yeni olan bir sorun değil. Son 3 senedir sürekli yaşanan bir problem. Çoğu kişi "kadroyu genişletin, tempoyu düşürün, hazırlık maçı yapın, antremanı hafifletin" vb. gibi çözümler öneriyor ancak bunlar uygulandığı zaman da bir şey değişmiyor. Ayrıca oyunda böyle bir sorun var diye normal oyunumuzu oynayamayacaksak ne diye oynuyoruz bu oyunu? Ben kadromda 30 kişi tutmak zorunda mıyım? Diğer takımlarda forvetler sezonun başından sonuna kadar neredeyse her maç oynuyor, gol kralı oluyorlar ama ben sırf sakatlanacak diye forvetlerimi 2 maçta 1 oynatıyorum ve buna rağmen yine sakatlanıyorlar ve verim alamıyorum. Sorun şu ki sakatlık oyunu zorlaştırmak için yapımcılar tarafından özellikle abartılmış bir olay. Oyundaki sakatlıkların gerçekle uzaktan yakından alakası yok. "Sakatlıklar gayet normal, gerçekte de böyle oluyor" diyen kişiler belli ki maç izlemiyorlar ya da gerçek hayattaki sakatlanmalar ne kadar uzun sürüyor, ne sıklıkla oluyor diye incelemiyorlar. Oyun üzerinde bazı deneyler yaptım ve şu sonuca vardım: Maçtan önce oyunu kaydedip o maçı 5 - 6 defa oynadığım zaman şunu farkettim; kazanma ihtimalinizin olduğu bir maçta bir veya birden fazla oyuncu sakatlanırsa fark atabiliyorsunuz ama oyuncunuz sakatlanmadıysa sonuç maksimum 2 - 0 sıfır oluyor ya da berabere kalıyorsunuz. Yani oyunda maç kazanmak için kurban vermeniz gerekiyor. Artık sizden rica ediyorum oturun 4 - 5 tane maç izleyin hangi maçta oyuncular sıra sıra sakatlanıyor ya da her maç bir adam 2 - 3 aylığına sakatlanıyor? Gerçek hayatta sakatlanan adam tedavi görüp eski formuyla devam ediyor maça. FM'de ise ya kondisyonu düşüyor ya da sakatlanıyor. Zaten bu benim bu oyunu son oynayışım. Buraya yazmamın sebebi sizi bilinçlendirmek. Bu adamlara para vermeye devam edersek bu oyun hiçbir zaman gelişmeyecek. Her sene yaptıkları gibi baştan sağma bir oyunu piyasa sürüp dalga geçecekler bizle.