Oyunda üçüncü sezonuma ayak bastım ve Avrupa arenasına değerli başarım olmamasına rağmen Türkiye'de kimseye kupa bırakmadım. 2 lig, 2 kupa, 2 süper kupa şampiyonluğu ile kulübün sevdiği kişiler listesine adımı yazdırdım. Transferde hiç bir zaman aktif rol almadım ve eldeki kadroyu idare etmeye çalışarak oynadım, yabancı sınırının kademeli olarak düşmesi ile beraber üçüncü yılda çok garip bir bilanço çıktı ortaya.

Üçüncü yıl Erdinç(regen), Batalla(bedelsiz), Aykut Demir(bedelsiz), Eren Güngör(bedelsiz), Halil Altıntop, Okan Aydın(kira), Raspentino(kira), Anderson(kira) gibi oyuncuları almak için 230B£ ödedim ve kadroya derinlik sağladım.

Kuyt, Yobo, Stoch, Mert, Kadir, Egemen, Bekir gibi isimleri yollayarak transferden 26M£ kazandım ve içinde bulunduğumuz finansal sıkıntıdan çıktım. Maaş konusunda kulüp yönetiminin takdirini kazandım.

Wordpad olarak bilgisayarımda bulundurduğumuz kadro yapılandırmasını paylaşmak istiyorum.

Kaleci - Volkan Demirel | Ertuğrul Taşkıran | Coşkun Civelek
Sol Bek - Hasan Ali Kaldırım | x | Reşit Öcal | Yasin Ermiş
Defans Merkez - Mehmet Topal | Eren Güngör
Defans Merkez - Serdar Kesimal | Aykut Demir | Hakan Çinemre
Sağ Bek - Gökhan Gönül | Orhan Şam | Murat Kılıç
Orta Saha Merkez - Anderson | Emre Belözoğlu
Orta Saha Merkez - Raul Meireles | Salih Uçan | Sezer Öztürk
Ofansif Orta Saha Sol - Caner Erkin | Okan Aydın | Erdinç Şahan
Ofansif Orta Saha Merkez - Pablo Batalla | Recep Niyaz | Aşikar Gümüş
Ofansif Orta Saha Sağ - Milos Krasic | Florian Raspentino
Forvet Merkez - Moussa Sow | Halil Altıntop | Sefa Kaya | Beykan Şimşek

Lacivert renkli gördüğünüz kişiler kadronun as takım ve kilit oyuncuları olan kişilerdir, üç yılda gördüğünüz gibi Anderson ve Batalla eklendi sadece.
Koyu turuncu olan oyuncular ise rotasyon oyuncularıdır.Sol bek mevkisi hariç tüm mevkilerde alternatif mevcut gördüğünüz gibi.
Yeşil olan oyuncular ise Türk futbol tarihinin gelecek yıllarda ki en iyi oyuncularıdır. Reşit ve Erdinç Adana Demirspor alt yapısından, Sefa Kaya'da Gençlerbirliği alt yapısından takıma katılan regeneration oyunculardır. Okan Aydın gerçekte olan bir oyuncu ve o da Türk pasaportuna sahip yerli bir Miroslav Stoch adeta, bonservisi elimde olmadığı için yeşil olarak işaretlemedim.
Kırmızı renkli oyuncular yedek kadroda yer alan alternatifler veya as kadroda üçüncü tercih olarak kalan kişilerdir.

Bu yıl transfer olarak hiç bir hedefim yok, Meireles'in yaşlanması çok kötü çünkü istediğimiz isimleri bir türlü bulamıyoruz orta saha mevkisi için. Sezon öncesi Colman ile ciddi şekilde ilgilenmemize rağmen Trabzonspor kulübünün biçtiği yüksek transfer ücretini karşılayamazdık, Alper Potuk ile görüşmemize rağmen kulübü izin vermedi bir türlü.

Sezon sonu Anderson'ın sözleşmesinin bitişi, Meireles'in verimli çağını geride bırakması Türkiye sınırları içindeki saltanatımı sona erdirebilir. Mevcut transfer bütçesi 27M£, harcamak istemiyorum ama şart oldu artık. Mutlaka MC önerileri bekliyorum sizden.