Gökhan'a çok üzüldüm bende ayağa kalktım o an bi şeyi yokmuş galiba Gaitan'da bayağı abarttı bu topu alma olayını her topu alıcan mı arkadaş te Allahım kırmızıyı basması lazımdı hakemin.
Bu arada bizim penaltıdan öncede Sow ofsayttı sanırım..
Burak
İzahı ile açıklayayım:
Açı olarak baktığın zaman kol açık. Verse kimse birşey söyleyemez. Pozisyonda el vücuda yapışık olsa ya da vücudun arkasına saklansa zaten ele çarpmaz top, çarpsa bile çarpma olur. Ayrıca top ikinci bir müdahale ile sekmiyor. Kısa mesafede başkasından sekse kol açık olsa bile verilmeyebilir. Pozisyon bu haliyle penaltı. Yani verilse kimse neden verildi diyemez.
Edit: Hakeme kötü demek hedef şaşırtmaktır. Bence FB lehine iyi bir maç çıkardı.
Salih'te bugün kaldıramadı maçı. Salih yerine Stoch tercihi çok daha rahatlatacaktı aslında bizi. Gökhan sakatlanmasa yine turu geçebilirdik.
E o zaman hakemin insiyatifinde bir pozisyon oluyor verilmesede kimse birşey diyemez. Ama burda Benfica'nın net penaltıları yendi denince illaki verilmesi lazım fikri ortaya çıkıyor.
Egemen'in formadan çektiği bir pozisyon var, onda kırmızı bile verilebilirdi son adamdı yanlışım yoksa. Elenmenin sebeplerine bakılacaksa ilk 5'de hakem ancak 5. sırada olur. Şu oyuncular kötüydü, şunların olmaması etkiledi, adamlar iyi baskı yaptı falan demek kimseye bir şey kaybettirmez. Zaten beklenen de buydu, nasıl ki ilk maçta Fenerbahçe oyun olarak ezdi, ev sahibi avantajını kullandı bugün de aynısını Benfica yaptı. Tek fark Fenerbahçe direklere takıldı, 1-0 ile yetindi, adamlar bulduklarını attı turu geçti.
Salih gayet iyiydi yalnız Salih kötü oynadı demek ona haksızlık olur. Sen bu adamın yanına Selçuk Şahin, Mehmet Topuz gibi oyuncuları verirsen tabii kötü oynar. Salih hem savunmada sık sık topa bastı hem de aldığı topları çok iyi değerlendirdi. Çok ama çok iyi bir oyuncu olacak. Sağ ayağını da sol ayağını da çok iyi kullanıyor.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
İlk maçta eze eze oynadık net pozisyonlar kaçırdık maç 1-0 bitti. 2. maçta onlar eze eze oynadı pozisyonları buldular ve değerlendirdiler 3-1 bitti. Ama FB Benfica çok büyük takım olduğu için elenmedi. Çok fazla eksiğimiz vardı, üstüne takımın en önemli oyuncusu sakatlandı ve bütün oyuncularımız kötü oynadı.
Girdiği son 15 dakikada bile Stoch belli bir kalite farkı koydu ortaya, bundan sonraki bütün maçlarda oynatılmalı ve takımda tutulmalı. Ve Caner Erkin, 45 metreden kaleye şut çektiği saniye benim gözümde bitti. Bundan sonra her sene 10 gol 10 asist yapsa umrumda değil. Salih te düşüncelerimizi haklı çıkardı, henüz bu seviye için hazı değil. Ama Aykut Kocaman'a hiçbir oyuncu tercihinden dolayı birşey demiyorum, umarım bu seneki hatalarını ve doğrularını düzgün analiz eder.
Arkadaşlar bence çok duygusal bakıyorsunuz... Ben bir Galatasaraylı olarak ama tabii ki başta bir Türk olarak bu maçta Fenerbahçemizi destekleyerek izledim maçı. Kuyt'ın o pozisyonu kolay bir pozisyon değildi. Zaten bir Sow'un dar açıdan şutu, bir Kuyt'ın kaçırdığı (kaçırmak denirse) bir Stoch'un şutunu hatırlıyorum, kaleyi bulan veya etkili şutlar olarak. Benfica'nın öyle mi? Kaç kere geldiler kaç gol pozisyonu kaçırdılar sayamadım. Defans rezaletti, ama takım komple rezaletti. Gökhan Gönül, Salih, Baroni dışında, herkes çok kötüydü. Benfica hakikaten çok iyi top oynadı ama Fener bir şey yapıp eder yine tur atlardı diye ümit ettim, olmadı.. Ama şu da bir gerçek ki, Aykut Kocaman'ın bu mantığıyla, bu maç sabaha kadar oynansa, Fener yine gol atamazdı. Bir tane atsa, iki tane daha yerdi. Yanlış olan bir şeyler vardı yani. Sow'un ve Caner'in etkisizliği, Kuyt'un tecrübesine yakışmayan oyunu, Selçuk'u zaten Allaha havale ediyorum, Ziegler o açtırdığı ortalar..
Yarı final güzel bir başarıydı. Tebrikler Fenerbahçe..
Bu arada Fenerbahçe'nin attığı 2 golde de Garay'ın hataları var bu eleman bi hata daha yapaydı tur gelecekti ne güzel.![]()
Bu arada penaltıları konuşan arkadaşlar, 3. golde Luisao'nun Topuz'a %100 faulu var onu da söylesenize gelip burada objektif olmaya çalışmanın anlamı yok. Yenilmişiz hala hakemler konuşuluyor.
Bu arada yazmayı unutmuşum. Volkan bitmiş. Bu şekilde FB'nin kalesinde uzun süre kalamaz.
Salih kötü diyene Selçuk, Ziegler, Caner, Cristian gibi düz adamlar müstehak. Caner'in 90 dakika yapmadığını Stoch 10 dakikada yaptı. Bizim bu düz oyuncu sevdamız ve çekilirsek yemeyiz anlayışımız sonumuz oldu.
Artık olan oldu yapacak bir şey hani bilsem ders alacaz bu anlayıştan kurtulacaz ama zannetmem. Böyle oyuncularla buraya kadar gelmek bile büyük başar.
...
Yıllardır kendimizi avutuyoruz. Bu sene geçti seneye iyi adamlar gelir bunlardan kurtuluruz felan olmuyor. Bu seferde seneye iyi adamlar gider Selçuk felan kalır diyelim belki ters teper...
He bu arada Benfica bu sezon CL 'ye büyük bir ihtimalle 1.torbadan katılacak.
Abi oyuncuların hataları yazılmış da takım olarak hatalıyız yahu , sanki ilk maçta 4 atmışız ikinci maça geriye yatarak çıkıyoruz. Adamlar takır takır pas yapıp orta sahayı direk geçtiler , bir adam da basmadı geri kaça kaça bir hal oldular.Sağ sol otoban gibi oldu adamlar da bek kavramı yoktu resmen. Bizim bekler kaç kere topu saldılar dışarı çıkar diye şükür öyle gol yemedik. 2.golde resmen uykuya daldı defans hattı üzerine 3 kişi basmamıza rağmen Cardozo golü yazdı. Sow ilerde sadece bakmakla kaldı. Bu takıma kaliteli yabancı alamazsan işler her zaman böyle yürür.
Sağlık olsun. Umarım herkes Topal-Meireles ikilisinin bu takımın olmazsa olmazları olduğunu anlamıştır. Yarı finalleri tekrarlamak gerek.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ayrıca hakem tamamen bizim lehimize kararlar verdi. Taraftar baskısına asla izin vermedi. Hatta Benficalı oyuncuların taraftara bu kadar oynamasına sanki kıl kaptı, hiç kartlarını esirgemedi, bazı faullerini de vermedi hatta. Benficalı zaman geçiren oyuncu gördü mü hemen yanına gidiyor kalk diyor kızıyor falan. Halbuki biz de baya yattık yerlere, hiç bir şey demedi. Hele o Selçuk'un, saha dışındayken sahaya girmesi(oyundan çıkarlacağını bile bile) ardından 10 saniye sonra oyuncu değişikliği yapılınca taaa o taç çizgisinden oraya yavaaş yavaş sanki alacaklısına gidermiş gibi yürüyüşü de o kalecinin çirkefliği kadar çirkeflikti. Ve hakem hiç bir şey demedi mesela. Ben Fenerbahçeyi destekleyen biri olarak izledim ve hakemin yönetiminden son derece memnundum.
Hekm bizim lehimize değilde Skora göre kararlar verdi.Skor avantajı bizdeyken bize yönelik kararlar verdi.Ne zaman 3-1 öne geçti Benfica onların Lehine kararlar vermeye başladı.Olmayan fauller calmaya başladı son yarım saat.
Hakem iyi güzeldi de en can alıcı pozisyonu es geçti yayın üzerinde Luisao Salih'i düşürdü , devam dedi.
18. Şampiyonluktan beri avatarımı değiştirmiyordum. Manası büyüktü benim için avatarımın. Öyle bir düşüncem yoktuda. Ancak taki bugüne kadar. Tek seni tebrik ediyorum Gökhan. İyi oynanır kötü oynanır ama ruhsuz oynanmaz. Tekmeye kafa uzatmakta ancak ruhuyla oynayan futbolcuların yapabileceği şeydir. Helal olsun sana... Çok üzüldüm çook..
Bu takımla bu kadar. Az daha sorumluluk sahibi, az daha futbolu bilen oyuncu topluluğu olsaydı bu maç böyle bitmezdi. Selçuk'un sakatlanıp çıkmasının olumsuz etkilediğini söylüyor bir de yorumcular... Selçuk sahadayken ve pozisyonun içindeyken 2 gol yedi zaten Fenerbahçe, ne kaybı. Ama Gökhan'ın sakatlanması (büyük geçmiş olsun, yüreğimiz ağzımıza geldi izlerken)... ipin koptuğu an.
3. golü gördük işte, Bekir Cardozo'yu bırakıp nereye gidiyordu çok merak ettim, keşke arayıp sorma fırsatım olsa. Yapman gereken tek şey adamın önünde durmak, neyi düşündü bilmiyorum ileri doğru atıldı Cardozo'yu bırakıp.
Her neyse olan oldu, ilk turda 1-0'ı avantaj olarak görüyorduk ama, kaçan fıırsatlara, farkın daha da açılmamış olmasına şimdi üzülüyoruz. Yine de her şey için teşekkürler Fenerbahçe. Sonuçta her yıl bu seviyede takımlarımızı izleyemiyor, bu heyecanı yaşayamıyoruz.
yurtdışında yaşıyorum , gökhan sakatlanana kadar ciddi şekilde hiçbir endişem yoktu , ne zaman gökhan sakatlandı arkadaşlarıma dönüp , Türk futbolcularımızın hepsinin kafası onda olacak ve konsantrasyon sorunu yaşıycaz çünkü biz Benfica gibi profesyonel değiliz , bundan dolalyı da gol yiyip eleneceğimizi söyledim , dediğim oldu maalesef ama neyse ben yabancı sokaklarda yine gururla formam üstümde gezdim , teşekkürler Fenerbahçem...
Çanakkale geçilmez ile tur geçen tek takım İnter'di. Fenerbahçe'nin bunu yapamayacağı belliydi ama Aykut hoca çok yanlış taktikle oynadı. İlk bakışta düşününce bu saatten sonra oyun önemli değil gerekli skoru alalım yeter diyorsun ama sana gerekli skoru getirecek olan da o oyun zaten. Mantık hatası gibi birşey.
Adamlar efsane oyun oynayarak finale çıktılar. Tebrik etmekten ve temsilcimiz adına sağlık olsun demekten başka yapacak birşey yok..
Bekir doğru olanı yaptı bence orda hata yobonundu arkada kaldı çıksa bekirle beraber ofsayt olacaktı
fenerin emeklerine asla golge dusurmem buraya kadar cok iyi geldiler lakin su gerçegide unutmayalim benfica tek kale oynadi fenerbahçenin penaltisindaki pozisyonda ofsayt var %100 , egemene kirmizi cikmadi ayrica penaltida verilmedi benficanin tekrardan temsilcimize tesekurler ulke puani ve turkiyenin yarisina bu sevinçi yasattiklari için
bu arada fenerbahce sohbet alanindada demistim sizler weboyu begenmiyorsunuz ama webo sowdan daha kaliteli daha tecrubeli bir forvet , webo nun yoklugu belli oldu ilerde top tutacak adam yoktu