Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
Aziz Yıldırım döneminde Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonluk sayısını geçtim de şöyle bir gerçek de ortada var. Lig içinde Galatasaray'ın yarışta olduğu her sene rahatlıkla Fenerbahçe'yi alt etmiş. Nitekim 1998'den bu yana Galatasaray'ın elde etmiş olduğu 8 şampiyonlukta 6 defa Fenerbahçe'yle çekiştiğini görüyoruz. Diğer iki şampiyonluğu Beşiktaş'ın elinden almış. Fenerbahçe ise bu dönemde elde ettiği 5 şampiyonluktan sadece 1 tanesinde (2001 sezonu) Galatasaray'ı durdurabilmiş. Bunun dışında 3 defa Trabzon'un 1 defa da Beşiktaş'ın önünde zafere ulaşmış. Yani yarışın içinde Galatasaray yoksa Fenerbahçe için şampiyonluk ihtimali daha yüksek olmuş.

Enteresan.
Gs'ın son 10/15 sezon içinde şampiyonluk yarısında olmadıgı sezonları aşağı yukarı hepimiz hatırlıyoruz.
Borçlar ve ekonomik sebeplerden dolayı dogru duzgun transfer yapamayan futbolcuların alacaklarında sıkıntı olan dönemler. Bir sezon da Zulümpiyat stadı dönemi var.
Yani GS uefa kupasından sonraki dönemde ekonomik sıkıntılar cekmemiş olsaydı belki de Aziz Yıldırım döneminde FB'nin daha az şampiyonlugu olacaktı bu bağlamda düşünürsek düz mantıkla.

Bunu söylememin sebebi GS FB'ye üstünlük saglıyor hebele hübele demek değil. Aslında Fenerbahce'nin harika kaynaklara sahip olmasına ragmen ne kadar kötü yönetildiğini göstermek adına söylüyorum.

Bunu ben Gs'lı olarak yıllardır söylüyorum her defasında da Aziz Yıldırım'ı savunan Fenerli arkadaşlar çıkıyor. Adam taraftarın dilinden gerçekten anlıyor. Taraftar gözüyle çıkıyor konuşuyor, sürekli herkesi yönlendiriyor hata da yapsa küme de düşürse öyle bir konuşuyorki butun FB camiası adamın arkasında duruyor. Yoksa Aziz Yıldırım'ın Fenerbahce'ye getirdikleri götürdüklerinden cok cok daha az.

Hea Fb kötü olsun hep böyle arkamızda kalsın düşüncesiyle bakarsam tabi ki Aziz Yıldırım kalsın isterim çünkü onun sürüklediği kaos ortamı hep bizim işimize yaradı. Onun sayesinde hep ezilen hakkı yenen taraf muamelesi gördük ve bu sayede diger takımların her zaman sempatisini kazandık.

Hea ama Fb için objektif davranıp gerçekleri söylemek durumundaysam ki öyleyim, Aziz Yıldırım ve gibilerinin kati suretle bırakması gerekmektedir. Taa Saadettin Saran aday olacagım dediği dönemde onu klupten ihracına kadar götüren süreç bile Aziz Yıldırım'ın Fb camiasına nasıl zarar verdiğinin göstergesi.