Kamon !![]()
Kamon !![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Nasıl ya Bienvenü ve Orhan Şam'ı da mı veriyoruz müthiş bir şey bu![]()
Elazığspor Genel Menajeri Özgür Öztürk, "Serdar için Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bir ilgisi var. Galatasaray'ın oyuncu için bir girişimi oldu. Çeşitli bilgiler ve fikirler Galatasaray ile paylaşıldı. Biz oyuncunun geleceğini çok önemsiyoruz. Kulüpler anlaşırsa Serdar'ın Galatasaray'da oynaması bizi de gururlandırır" dedi.
Alabiliyorsak Emrah Başssan ilede ilgilensek güzel olur.Gelecek var bu 2 oyuncuda.
Dün AMK'nın Nani ile ilgili bugün vericeği bilgilerde 7-8 milyona bonservisi anlaşılmış,10 gün içinde de Galatasaray'ın bitirmeye çalıcağını yazmış.Bana bonservis bedeli inandırıcı gelmedi.Bakalım iddaaları ne kadar doğru çıkıcak.
Ancak 1986 doğumlu oyuncu, Türkiye’ye gelmek için ağır şartlar sunuyor ve sezon başına 4.5 milyon eurodan 4 yıllık sözleşme istiyor. Fatih Terim buna rağmen Nani’de ısrar ediyor. Oyun planını Portekizli üzerine kurmak isteyen İmparator, oyun sıkıştığında kanatlara gidebilen, çalımları ile rakibi eksiltebilen Nani’ye güveniyor. Sneijder’i 1 ayda ‘Aslan’ yapan sarı-kırmızılı yönetim, Nani’yi ise 10 gün içinde bitirmeyi planlıyor.
Last edited by C h A o S : 22.Mayıs.2013 at 18:33
Neden vazgeçtik diye resmi açıklama gelmiyor, Fenerbahçe transferi sonlandırdığı zaman yapacaklar herhalde. Saçmalıktan başka bir şey değil, 20 saat oldu Eskişehir cephesinden Fenerbahçe'ye veriyoruz açıklaması geleli, Alper Potuk'a ulaşırsın geliyor musun bize kardeş net cevap alamazsan yolun açık olsun der bitirirsin. Şimdi Alper Fenerbahçe ile anlaşamasa şu veya bu sebepten biz kalkıp sözünü yiyen camiaya para mı kazandıracağız, böyle saçma şey mi olur, hiçbir oyuncu ve hiçbir kulüp için oyuncak olmaya gerek yok. İnsanlar Fenerbahçe'ye veya Eskişehirspor'a kızıyor ben kulübüme kızıyorum, Ünal Aysal'ın çekildik açıklamasının devamı gelmeliydi, icraatler ile altı doldurulmalıydı.
Ayrıca net bir şey var, bize Türkiye içinden oyuncu almak haram. Alırsak da pek hayır gelmiyor, yani bu şekilde pazarlık yapıldığı zamanları kastediyorum. Ambarat için inat ettik ne oldu, boş transfer. En güzeli ya Selçuk gibi bonservisi elinde olanı alacaksın ya da Burak gibi sözleşmesinde madde olana yöneleceksin. Son dönemde iç pazardan alıp yüksek fiyat ödediğimiz, elimizde patlayan çok oyuncu var. Ben çok sıkıldım bu durumdan.
Aynen abi bende senin gibi düşünüyorum,yönetim çekildik açıklaması yapmalı.Türkiye'de de transfer yapacaksak dediğin gibi olmalı,dış pazardan gurbetçileri alacağız artık.
bu sene pek dikkat edemedim ama ( bana göre )türkiyedeki en potansiyelli oyunculardan biri olan okay yokuşluyu tam parlamadan alsak ya takip eden arkadaşlar daha iyi bilir tabide çok iyi kumaşı vardı ve bu çocuk 94lü olmasına rağmen 2 yıldır süper ligte maça çıkıyo
Okay'ı vermez bize Kayseri.Türkiye'den oyuncu almak cidden bize haram,kendi altyapımızdan yetiştireceğiz başka çaresi yok.
Beyler ne yapar eder bonservisi biter serbest kalır falan alırız sıkmayın canınızı .D
Kayseri'den Okay'ı istersek 7-8M€ fiyat çekerler 5-6'ya bağlarız. Güzel yatırım olur ama fiyat epey yüksek olur.
Screw you guys, I'm goin' home
Bence piyasada ki isimler yerine yeni isimler çıkarmalıyız ortaya,hem maliyeti düşük olur.
Emre utkucan nasil scout oldu anlamadim hakan calhanoglu ve alpaslanda goz gore gore elden kacicak
90 Yılında başlayarak Galatasaray bir jenerasyon yakaladı.Genç oyuncuları oynatı tecrübeli oyuncularla şampiyonluk kazandı 2 sene.Sonra gelen hocalar o iskeletin üstüne yeni oyuncular koydular.Fatih Terim oturmuş iskeletin üstüne bir kaç tane takiveye yaparak 10 sene sonra EUFA şampiyonu oldu.
Lakin Galatasaray'ın bir 10 sene beklemeye tahamülü yok.Yeni oyuncular keşfetmek alt yapı'dan oyuncu cıkarmaya .Ünal Aysal sonuç istiyor Şampişyonluk istiyor.Bu nedenle Galatasaray eğer altyapıdan oyuncu cıkarmak istiyorsa 3 sezon'u gözden cıkarıcak.2 sezon önce cok büyük bir fırsattı lakin değerlendirilmedi.
Altyapı'dan oyuncu cıkarmak 4 büyüklere göre değil.Anadolu oyuncu cıkartır yetiştirir.4 büyükler o oyuncuyu alırlar.Konu bu 4 büyükler içinde bunu yapıcak olan tek takım alt yapıdan oyuncu yetiştiricek.Trabzonspor gerisi yapamaz.Birazda Beşiktaş.
Karabük-Galatasaray Maçı kadrosu
25 Fernando Muslera
5 Gökhan Zan
26 Semih Kaya
27 Emmanuel Eboue
4 Hamit Altıntop
8 Selçuk İnan
10 Felipe Melo
11 Albert Riera
14 Wesley Sneijder
12 Didier Drogba
17 Burak Yılmaz
67 Eray İşcan
22 Hakan Balta
7 Aydın Yılmaz (ALTYAPI)
35 Yekta Kurtuluş
52 Emre Çolak
9 Johan Elmander
19 Umut Bulut
18 Kişilik kadro'da bir tane Galatasray'ın "KENDİ ALT YAPISINDAN" yetişmiş bir oyuncu var.Aydın Yılmaz.
Semih Kaya Altay'dan gelerek Profesyonel'iğe ilk adımını atmış.
Emre Çolak Atışalanıspor'da 2 sene oynadıktan sonra Galatasaray'a gelmiş.
Benim demek istediğim bir yani "KENDİ ALTYAPILARINDAN" oyuncu cıkartamıyor takımlar.Hep ordan burdan gelmeyle.
Last edited by petrol_fb12 : 22.Mayıs.2013 at 19:25
Galatasaray geçen yıl 2 tane ''altyapı'' oyuncusunu takıma monte etti.
Galatasaray'ın kendi alt yapısından yetişmiş bir oyuncu var derken ? Emre Çolak, Eray İşcan, Semih Kaya'yı leylekler getirmedi heralde
--------------------------------------------------------------
Edit: Şu editi buraya sıkıştırıym dedimEmre 12 yaşında gelmiş Galatasaray'a, Semih 15. Sen kendi alt yapısı derken direk kendinden başlamasını kastediyorsun. Ancak öyle bir şeyin dünya üzerinde mümkün olmadığını bilmen lazım. Hele ki nüfusu 75 milyon olan bi ülkede 4 takımın bütün nüfusa ulaşma gibi bir şansı yok. Çocuklar 13-14 yaşlarına kadar mecburen yerel takımlara gidecekler ki keşfedilme şansları olsun. Zaten bu mantıkla gidersen 1. - 2. amatör takımları hariç takımların alt yapıdan çıkardıkları oyuncuların %99'u kendi alt yapısından değil.
--------------------------------------------------------------
Biz şu alt yapıdan oyuncu çıkartma işini çok yanlış algılıyoruz. Sanıyoruz ki 20 tane oyuncu çıkacak hepsi bi anda kadroda olacak. O iş öyle olmaz, öyle A takıma çıkan oyuncuların %95'i yerinde sayar hatta daha da geriler. Alt yapıdan oyuncu çıkarmak biraz uç örnek ama Barça'nın yaptığı gibi olur. Alt yapıda görülen genç oyuncu önce A takıma çıkartılır sonra yavaş yavaş yedekten oyuna girmeye başlar. Sonra yavaş yavaş aldığı süre artar ve son olarak kendini ıspatlarsa 11'de başlar. Bu şekilde hem çevresindekilerden bir şeyler öğrenir hem de tecrübeli isimlerin yanında oynadığı için hem yapacağı hatalar minimuma iner hemde hata yapsa bile tehlikeli olmadan o hata kapatılır, göze batmaz. Ayrıca tecrübelilerin arasında kendini daha rahat hisseder, kendini gösterir. Mesela aşısı tutmasa da Gio Dos Santos böyle çıktı, Messi'de böyle çıktı, şimdi Thiago'da böyle çıkıyor, Tello'da böyle çıkıyor. Bizde Semih biraz gökten zembille inmiş gibi oldu bi anda oynadı ama o da tecrübeli bir takımla oynadı, Ujfa'yla kendini ekstra geliştirdi. Emre'nin mesela 1-2 senelik bi maç geçmişi var A takımla. Alt yapıdan oyuncu çıkarmak budur öyle bi anda full alt yapı ürünü bir kadro oluşturulmaz yavaş yavaş olur. Barca bu işi 15-20 senede yaptı arkadaş ki o bile sırf alt yapı ürünü değil.
Bir de bizde mentalite yanlış çıkanın yıldız olmasını bekliyoruz. Mesela kaleci ve stoper için pozisyon bilmek çok önemlidir. Bakın pozisyon bilgisi demiyorum pozisyon bilmek. Karşısındaki rakibin yapacaklarını tahmin edebilmesi lazım. Bu işte sürekli oynayarak olur. 5-6 sene üst seviyede oynayarak olur ama bizim Semih'imizin şu haline bile sabredemeyenler var. Yine uç örnek veriyorum ama Messi'nin ilk çıkışını hatırlayan bi tek ben mi varım ? Messi über yetenekliydi doğru ama kendini nasıl geliştirdiğinin kimse farkında değil mi arkadaş. Çıkan her oyuncudan neden top seviyedeki Messi, Gerrard, Ferdinand performansları bekliyoruz. Messi eskiden ara pası atmazdı, frikik atmazdı, bu kadar çok ayak içi plase denemezdi. Hepsini çalışa çalışa, üst seviyede oynaya oynaya geliştirdi bugünkü Messi oldu. Veya Ronaldo çalışarak ne hale geldi kimse mi farkında değil. Tabii bizim bir sorunumuz daha var oyuncularımıza sadece topu öğretiyoruz yaşamayı değil.
O yüzden kimse Türkiye'de hele ki sürekli başarı beklenen 4 büyüklerin alt yapısından her sene 4-5 oyuncu çıkmasını beklemesin. Senede 1 oyuncu çıkarsalar muhteşem iş başarmış olurlar. Tabii bu söylediğim 10-15 yıllık dönem içinde. Sonrası hakkında konuşmak için beklemek lazım.
Screw you guys, I'm goin' home
Beyler;
Arda Turan Oley.
Gelirse Arda gelsin ama Atletico bırakmayacaksa Nani gelsin.Alper'i almayalım alsın Fener hayrını görsün.İnşallah şu 10 gün muhabbeti doğrudur da Nani Galatasaray forması giyer.Çok büyük şeyler katar hücum anlamında takıma.
Bence Nani yerine Arda alınmalı ve orta saha için yabancı hakkı kullanılmalı.
Halil Ünal: Galatasaray'ın teklif yaptığı doğru. 3 milyon peşin, kalan üç milyon vadeli artı Culio teklif edildi.
Halil Ünal: "Alper'e transfer için söz vermiştik. Biz sözümüzü tutan bir kulübüz.
![]()
unal aysala bildirdim demedi abdurrahim albayraga bildirdim dedi nasil dinledin ? nese 250 bin euro için....
“Ünal Aysal ile bu konuda konuştuk. Galatasaray’ın teklifi çok düşüktü, kabul edemezdik. Bize 3 milyon peşin, kalan kısmı taksitle ödenecek ayrıca Emmanuel Culio’yu teklif ettiler. Kendilerine son tekliflerinin bu olup olmadığını sordum, sonra da Fenerbahçe ile masaya oturduk.”
Eskişehir'de para sıkıntısı var.oyuncularına para ödeyemiyor.Peşin para vericek olan alıcaya gitmesi normal.
Abi 4 -3-1-2'de Nani oynar mı? Arda oynar mı? 4-2-3-1 de Burak'a yer kalır mı?
Birisi bana bunların cevabını versinEğer Nani, Arda gibi isimlerle ilgileniyorsak, Burak gidici demektir. Ayrıca Melo-Hamit tercihi oluşacak ve büyük ihtimalle Melo alınmaz o sistemde.
Ha eğer Burak kalacaksa, 4-3-1-2 sistemi devamsa, Nani olmaz yani. Arda sağ iç oynar mı, bilemiyorum, biraz pasif kalır defansif anlamda sanki. Ama olmaz mı, olur. Hızlı kanat istiyorsa Fatih Terim, sol beke şimşek gibi bir adam alsın (bkz: carlinhos) sağ bek zaten Eboue sürekli bindiren bir oyuncu. Tamam işte![]()
Nakit gerekiyor onlara,elbet kabul edecekler ancak Alper kabul edermi diye biraz düşünüyorum ama sırf Eskişehir borçlarını ödesin diye bize gelmek istiyorsa da fedakarlık yapıp Fenerbahçe'ye gider,sonuçta altyapısından çıktığı kulübün mali bir krize girmesini istemez.Geçmiş olsun,verilen sözlerin nasıl tutulduğunu gördük,Fenerbahçe'ye hayırlı olsun,Alper'e de başarılar dilerim.
@Redrum
Tek dizilişe takılı kalmayın gelecek sene bol alternatifli bir kadro kurmamız gerekiyor.Bu yıl nasıl sıkıntı çektiğimizi gördük.
arda sol iç oynar hatta bence ardanın oynayabilceği en iyi mevki orası iniesta gibi (gerçi iniesta 4-3-3 te orda oynuyo ama ) çünkü arda bi kanat oyuncusu kadar hızlı çevik değil defansıda gayet yeterli şahsen normal şartlarda ardayı istemem ama şimdi gelirse en çok ben sevinirim![]()
Arda askerlik sorununu halletmeden dönmez Türkiye'ye. O yüzden unutun bence ardayı.
Sporcuların askerlik görevlerinin tehir edilebilmesi 11/06/2008 tarihli 5768 Sayılı Kanun ile değiştirilmiş 1111 sayılı Askerlik Kanununun 35/E-3. maddesi ile düzenlenmiştir. Bu maddeye göre; Aktif spor hayatının aşağıda belirtilen şartlarda devam ettiğinin belgelendirilmesi ve müteakip sevk tehirleri için Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek oran kadar kadroya girmek kaydıyla;
a) Olimpiyat oyunları, Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk üç dereceye giren sporcular ile bu dereceleri alan takımların kadrolarında yer alan sporcuların,
b) A Büyükler Milli Takım kadrolarında yer alan sporcuların,
c) Türkiye Profesyonel 1 inci veya 2 nci futbol liglerinde yer alan takımların kadrolarında bulunan profesyonel futbolcuların,
ç) Üç ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında, en üst iki ligde yer alan takımlar ile en az iki ligi bulunan spor dallarında, en üst ligde yer alan takımların uluslararası kuralların öngördüğü sayıdaki sporcuların,
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün veya ilgili özerk federasyon başkanlıklarının teklifi üzerine, 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar askere celp ve sevkleri tehir edilebilir.
Böyle yazıyor abi mevzuatta. Neden sorun olsun ki?