Başbakan'ın bu kadar dik konuşmasının tek sebebi ülkede ki muhafazakar ve kırsal kesimdeki insanlara güvenmesidir. O insanlar sadece başbakanın söylediklerine inandıkları için meydandakileri çapulcu sanıyorlar.
Şu meydandakiler bi parti kursa tabanı muhafazakar Atatürkçüler olsa o yönde ilerlese, bizde ona oy versek![]()
Cumhurbaşkanı 1 Haziranda olaylar çığrından çıkınca açıklama yaptı ama yazılı açıklama olduğu için gözardı edildi.
"Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasına, “Taksim’de bir kaç günden bu yana devam eden ve maalesef dün itibarıyla kaygı verici bir noktaya gelen olayların yatışması için hepimize düşen, daha fazla olgunluktur. Güvenlik güçlerimiz, görevlerini yerine getirirken her zamankinden daha fazla ihtimam göstermeli, müdahalelerinde ölçülü olmaya dikkat etmeli, üzücü görüntülerin ortaya çıkmasına izin vermemelidir” şeklinde devam etti. "
http://www.tccb.gov.tr/haberler/170/...gunluktur.html
Şuan siyasi ortamdaki tek sağduyulu kişi. İktidar olayların asıl niyetini görmezden gelmekte ve kendi bildiğini okumakta, muhalefet olaylardan pay çıkarma ve nemalanma peşinde, Halkın asıl istek ve arzularının göz ardı edildiği bir ortamda Cumhurbaşkanının hem 1 Haziranda hem de bugünkü açıklamalarındaki olgunluk takdir-e şayan. Keşke biraz daha etkin olabilse ama Anayasal hakları müdahele edici unsuru engelliyor maalesef.
...
Devlet Bahçeli'se sağduyulu davranıyor. Cumhurbaşkanı tek sağduyulu kişi deyip onu gözardı edemeyiz @baldemir.
Usluba dikkat edersek gayet iyi tartışabiliriz hakaret etmeden de derdimizi anlatabiliriz
İki taraf da sakin olmalı
Biz teröristle örgütle pazarlık yapacak masaya oturacak adi şerefsizlerden değiliz söylemini hatırlıyorum.
Öyle talihsiz, öyle baştan savma ve bilgisiz yorumlar okuyorumki inanamıyorum.bazılarının başbakanlık mertebesinin asli görevinin gaza gelmek, kafa tutmak, tepkiye daha sert davranmak mertebesi olmadığını öğrenmesi lazım önce.hadi başbakan denen adam böyle bir adam.ama siz genç ve akıllı insanlarsınız.yapmayın etmeyin.
FM Gazetesi
[YOUTUBE="quNDxQ03BWo"]tayyip-recep[/YOUTUBE]
Siyaset yapmayayım diyorum ama...
Football is simple,but Football Manager is not
atv !
![]()
(/s)
Açık konuşmak gerekirse bu olaylar esnasında sessiz kalmaları hatta Bahçeli'nin "Eylemlerde biz yokuz" açıklaması şaşırtıcı. Biliyoruz ki ilk gün alanda dolaşan Gürsel Tekin'in bu projenin içinde olması üzerine bir de dahil olduğu proje içinde parti adına karşıt olması sağlam bir siyasi hata oldu. Zaten Erdoğan olayların üzerine yaptığı açıklamalarla yangına körükle gitti. Bunlar kaybedenler kulubü. Hani dıştan bakan bir birey olarak bana göre Mhp izlediği politika ile sürecin en büyük kazananı olmuştur.
Toparlarsak evet Bahçeli de sessiz kalarak ve olaylara müdahil olmayarak sağduyulu davranmıştır ama bunu bir strateji olarak mı kullandı (çünkü destek verilmedi diye de tepki çok) yoksa gerçekten böyle davranması gerektiği için mi hareket etti ? Bunun yorumunu siyasi analizciler bilir : )
Last edited by ReaList : 03.Haziran.2013 at 18:28
...
Anlamadığınız şey halkın yarısı bunu gördü![]()
Diğer yarısı görmüyor, görmeyecek. Zaten sıkıntı olan kısım tayyibin bu geri kalan %50'yi görmezden gelmesi, polisi üzerine salması.
jop ve kask demiyorum sadece gazı bırakın ve öyle yürüyün yüreğiniz varsa.
[YOUTUBE="6Q7Eyq5XrJU"]halk ![/YOUTUBE]
Bakın kimler oradaymış
Football is simple,but Football Manager is not