1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Bu yapılanlardan tüm eylemciler sorumlu tutulamaz, sıkılan gazdan, tazyikten, orantısız güçtende tüm polis sorumlu tutulamaz. İşte bu davranışları yapanlar amaçsız provakatörler, farklı farklı insanlar! var kimi camiye tuborg atıyor kimi vatandaşa orantısız güç kullanıyor. Tüm bunlardan devleti sorumlu tutmak doğru değil, birey kendinden sorumludur. Yanlış yapan birey cezasını mutlaka çekecektir.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Bu yapılanlardan tüm eylemciler sorumlu tutulamaz, sıkılan gazdan, tazyikten, orantısız güçtende tüm polis sorumlu tutulamaz. İşte bu davranışları yapanlar amaçsız provakatörler, farklı farklı insanlar! var kimi camiye tuborg atıyor kimi vatandaşa orantısız güç kullanıyor. Tüm bunlardan devleti sorumlu tutmak doğru değil, birey kendinden sorumludur. Yanlış yapan birey cezasını mutlaka çekecektir.
    Yanlış olduğun nokta tam olarak burası. Taşlı sopalı dalanlara polis karşılık versin ona eyvallah (tabii olaylar böyle başlasaydı eyvallah). Biz polislerden bahsederken bütün polis teşkilatından bahsetmiyoruz. Benim şahsen hala inancım var bu ülkenin güzel günler göreceğine dair.

Elinde taş ve sopa yokken polis, "saldır" emri alıyorsa, sonrasında o polise karşı romörkle bile karşı verilir çarşının karşılık vermesi gibi

Yanlışa yanlış demek gerekir. Camiye girip içki içilmesi, çöp bıraklıması bir yanlış.

Ama lütfen artık siz de şu olayların başlangıcına yanlış diyin. Gereksiz yere ısrar eden başbakanınızın yanlışını görün. Tek istediğimiz bu. "Gereksiz yere ısrar ediyor" deseniz "en azından bunu görmüşler" deriz.

Ama bunu görmemekte ısrar etmeniz ve kötüye kötü örneklerle önümüze gelmeniz bizi çileden çıkartıyor. Ortak noktaya varamıyoruz.

Quote Originally Posted by Aydin View Post

Ama lütfen artık siz de şu olayların başlangıcına yanlış diyin. Gereksiz yere ısrar eden başbakanınızın yanlışını görün. Tek istediğimiz bu. "Gereksiz yere ısrar ediyor" deseniz "en azından bunu görmüşler" deriz.
    Abi zaten hepimiz kabul ediyoruz olayların polisin hatasını ama siz resmen bu olanları onaylıyorsunuz ben ona kızıyorum adam belediye otobüsünün içine etmiş üstüne T.C yazmış varmı böyle anlayış

yahu izmirde camiye giden cemaate laf atıyorlar

ne oluyoruz nereye doğru gidiyoruz

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    Abi zaten hepimiz kabul ediyoruz olayların polisin hatasını ama siz resmen bu olanları onaylıyorsunuz ben ona kızıyorum adam belediye otobüsünün içine etmiş üstüne T.C yazmış varmı böyle anlayış

Yanlış, bunlar da yanlış. İşte sen böyle bir sırada hükümet olarak olayların yatıştırılması için ne yapardın?

Polis geri çekilse, hiçbir şey kalmayacak ortada. Hiçbir şey. Araya karışan provakatörlerin eline şu an oraya gerçekten protesto etmek için gidenler koz vermiyor. Hükümet koz veriyor.

Gerçi bu durum da hükümetin işine geliyor "aha bakın bunlar bankaya saldırıyor, sağa sola saldırıyor, chp nin işi bunlar" diye geri adım atmamaya çalışıyorlar.

Yanlış, bunlar da yanlış. İşte sen böyle bir sırada hükümet olarak olayların yatıştırılması için ne yapardın?

Polis geri çekilse, hiçbir şey kalmayacak ortada. Hiçbir şey. Araya karışan provakatörlerin eline şu an oraya gerçekten protesto etmek için gidenler koz vermiyor. Hükümet koz veriyor.

Gerçi bu durum da hükümetin işine geliyor "aha bakın bunlar bankaya saldırıyor, sağa sola saldırıyor, chp nin işi bunlar" diye geri adım atmamaya çalışıyorlar.

Ben neden polisimi çekeyim abi

Ordaki insanların eylemle alakası olmayan insalara zarar vermeyeceği garanti mi ? Kocaeli de polis 20 dakika bekledi ki sakinleşsinler ne oldu sonunda gittiler AKP binasına saldırdılar sonrada polis müdahale etti

Amaç sadece eylem olsa ne bu olaylar çıkardı nede bu kadar uzardı

Ben polis haklı da demiyorum kesinlikle polisin yatası halkın hatasından yüz kat daha fazladır

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by erdem344 View Post

o camdan küfredilen bir video var ondan bahsediyorsan birşey sorucam sabah namazını cemaatle kılmadığımdandır sabah namazına gece 2.30 damı gidiliyor üstelik sopalarla amaç önce bir kaç kiş pataklayalım sonra kazamızı kılar döneriz mi? (video tam olarak dün yada ondan önceki gün 2.30 3 gibi internete düştü)

çok iki yüzlü yayınlar var bir yerde camiye gidiyor diyorlar başka yerde protestoculara saldırmaya gidiyor diyorlar

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Yanlış olduğun nokta tam olarak burası. Taşlı sopalı dalanlara polis karşılık versin ona eyvallah (tabii olaylar böyle başlasaydı eyvallah). Biz polislerden bahsederken bütün polis teşkilatından bahsetmiyoruz. Benim şahsen hala inancım var bu ülkenin güzel günler göreceğine dair.

Elinde taş ve sopa yokken polis, "saldır" emri alıyorsa, sonrasında o polise karşı romörkle bile karşı verilir çarşının karşılık vermesi gibi

Yanlışa yanlış demek gerekir. Camiye girip içki içilmesi, çöp bıraklıması bir yanlış.

Ama bunu görmemekte ısrar etmeniz ve kötüye kötü örneklerle önümüze gelmeniz bizi çileden çıkartıyor. Ortak noktaya varamıyoruz.
    Koyulaştırdığım kısımlara bende katılıyorum zaten, mesajımdada buna değinmiştim. Olayın başlangıcı bir proje yapılmak isteniyor bir kısım halk kabul etmiyor bir kısımı ise destek veriyor ki destek veren daha çok. Burada 2 düşünce ortaya çıkıyor eylemciler bizde halkız illa çoğunluğun dediğimi olacak istemiyoruz diyip ortalığı yerlebir ediyor. Diğer taraf ise halkım beni seçmiş çoğunluk istiyor, chp başkanına ve 3-5 çapulcuya sormayız diyor. Malesef 2 tarafında üslubu yanlış ama eylemcilerin asıl amacı oranın yenilenmesi değil hükümet karşıtlığı, durum böyle oluncada malesef olaylar uzadı, daha ne kadar sürecek bakacağız.

Mesaj Yetkileri