Sayfa 61 / 163 İlkİlk ... 1151596061626371111161 ... SonSon
1,801 ile 1,830 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Cidden anlamıyorum cidden. Tencere-tava kadar masumane bir demokratik eylem olabilir mi ? Gelip buraya aferin aferin yazacağınıza başbakana söylenin. bir özür dilemesi sadece özür dilemesi bu olayları bitirecekti. Cumhurbaşkanı olayı sakinleştirmeye çalıştı , çıkıp yine açıklama yaptı ; ben cumhurbaşkanının ne anladığını bilmem dedi. Bu adama kızmayıp en doğal hakkını kullanan vatandaşa kızıyorsanız siz de art niyet ararım. Devlet yani başbakan sağ duyulu olmak zorundadır. IMF'ye olan borcun bitmesiyle övünen başbakan ekonomideki düşüşü hesaba katarak açıklama yapmak ve hareket etmek zorundadır.

Bunları başbakandan değil de halktan bekleyenler garip insanlardır benim gözümde.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Nihat Dogan'ın kafasına birşey mi düsmüs ? Helal olsun ilk defa bu kadar mantıklı konusuyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Neden haklı olarak protesto eden 100 binlerce milyonlarca insan provakatör oluyor, boşu boşuna eylem yapmış oluyor, ekonomiyi zora sokmuş oluyorda, bir avm uğruna ülkeyi günlerce meşgul eden, avm yapımına(!) gösterilen bunca tepkiye rağmen ne polisi sürekli olarak çeken ve yanlış adım attık halkımız bu konuda haklı demeyen üstüne birde akp yandaşlarına yönelik olarak protestocuları tehdit ederek %50'yi evde zor tutuyoruz, 1 milyon kişi toplarız gibi akplileride galeyane getirebilecek sözler söyleyen başbakan suçlu olmuyor. Halk bir davada ilerliyor ve gayelerini açıklıyorlar. Madem başbakan ekonomiyi felan düşünüyorda hem gereksiz külfet oluşturacak avm yapımından geri adım atmıyor hemde olayları yatıştırmak yolu varken herkesi dahada gaza getirecek açıklamalar yapıyor? Çünkü böylesi daha işine geliyor. Bu olaylar sırasında meclisden petrolle ilgili bir yasanın geçtiğini eminim ülkenin büyük bir kısmı bilmiyordur. Bu olaylar sayesinde başbakanın tam üslubuna siyasi kişiliğine uygun olarak daha iyi politika yapabildiğini kimse farketmiyordur... İyi niyet yok burada..

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Rick Nelson View Post
    Arkadaşlar "ekonomimiz çok iyi" diyen insanlara birkaç sözüm var;

Milyonlarca kişi açlık sınırının altında maaş alıyor.Çıkmış bakan 700 TL ile geçinilir diyor.
    Kişi başına düşen milli gelir 10.000 $'mış.Kardeşim hiç babası,anası veya tanıdığı 10.000 $ geliri var mı ? Nadir.
    2 Milyon 890 bin işsiz var.
    IMF'ye borç bitti de,dış borç aldı başını gidiyor ?

Zamanında Erbakan memurlara % 50 zam verdiğinde mi iyiydi ekonomi? Acısı krizle çıktı... Her ülkenin bir kişi başına düşen milli gelir rakamı vardır ama hiçbir ülkede insanların cebine o rakamlar girmez. Yani bazıları çok bazıları az kazanır. Her ülkede herkes az para kazandığından yakınır. Ekonomi bu söylemlerle ölçülseydi siz haklı olabilirdiniz ama bugün dünyanın milli geliri en yüksek ülkesinde bile açlıktan ölen insanlar da var,dilenciler de... sapla samanı karıştırmayalım. köy kahvehanesinde çay içerken yapılan yorumlara bakarsak fakiriz,fakat madalyonun öbür yüzünü reddedemezsiniz...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Nihat Dogan'ın kafasına birşey mi düsmüs ? Helal olsun ilk defa bu kadar mantıklı konusuyor.
    Bi bit yeniği vardır bu işin içinde.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

rte durumu abdullah güle postaladı gitti yarın bir toplantı var bakalım ne çıkacak burdan yarın olumlu gelişmeler bekliyorum hatta hükümetten bir geri adım bile gelebilir

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Diğer sayfada kaldı belki dikkat çekmiyor ama izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

https://www.facebook.com/photo.php?v=132666913601545
    Sonuna doğru kameraya çeken arkadaş sigara istiyor polisten o da diyor ki biz sizin arkadaşlardan aldık zaten, çok iyi
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yarın hükümet kanadından rahatlatıcı bir açıklama gelse de herkes sakinleşse bari...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Yarın hükümet kanadından rahatlatıcı bir açıklama gelse de herkes sakinleşse bari...
    İnşallah hocam inşallah.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Bi bit yeniği vardır bu işin içinde.
    Adam Twitter'da TT'ye girdi dünya gündeminde.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Abi başbakan milli gelirle övünüyor,o yüzden öyle bir şey dedim.

Ayrıca kahvehanedeki yorumlar benim dediğim yorumlar.Ekonomimiz çok iyi değil abi yapma gözünü seveyim.
    dedimya zaten kahvehanelere bakarsak sen haklısın diye Dünya üzerinde devletler batıyor. İspanya,İtalya ve Yunanistan bitmiş durumda. Halimize şükür etmek lazım. Bazı ülke liderlerinin çıkıp "ekonomik olarak türkiye'yi örnek alıyoruz" dedirtebildiysek her ne kadar biz cebimizde hissetmesek de iyi bir şeyler vardır. kıbrıs rum kesiminde borçları kapatmak için mevduatlardaki paralara vergi koyulduğunda adamlar paralarını çekebilmek için haftasonu bankaya dozerle girdiler. bu günleri de yaşayabilirdik. zamanında 1 günde bu ülkede paramız pula dönmüştü. döviz uçmuştu. öyle bir ekonomik kriz yaşansa emin olun bu günlerimizi çok ararız... Enflasyonun %70lerde gezdiği,bankaların türk parasına % 90larda ,dövize %10'larda faiz verdiği günleri anımsıyorum... ekonomi tabiki de cebimizde hissettiğimiz bir konudur ancak sadece cebimizden ibaret olmadığını da unutmamak lazım

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hükümetten ortamı sakinleştirecek bir açıklama yapılmazsa bu olayların protestoların biteceğini düşünmüyorum.Üç gündür Çorum'da her gece yürüyoruz.Her gece sayımız artıyor.Çorum'da 6.yılım böyle bir kalabalık görmemiştim daha önce her akşam on binler yürüyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şu ekonomi iyi muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ekonomi iyide nasıl iyi ? Halka yansımayan ekonomi iyi olsa ne yazar. Sadece zenginler daha da zenginleşti. Halkın tabanı hâlâ sürünüyor. Her şeye zam gelmiş, her şeyin fiyatı artmış, millet meteliğe kurşun atıyor. Millet borcunu borçla kapatıyor. Çoğu insan etin tadını unuttu. IMF'ye olan borç kapanmışmış, bravo büyük iş başardınız. Bu kadar vergi alıp o borcu kapatamıyorsanız sıkıntı var zaten. Vergi demişken de vergi bir tek memurdan, fakirden alınıyor. Zenginler sürekli vergi affı alıyor. 3 büyüklerin milyonlarca lira vergisi affedildi ama garibanın biri vergisini geciktirdi mi çakıyorlar cezayı, çakıyorlar icrayı, yok öyle dünya.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Şu ekonomi iyi muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ekonomi iyide nasıl iyi ? Halka yansımayan ekonomi iyi olsa ne yazar. Sadece zenginler daha da zenginleşti. Halkın tabanı hâlâ sürünüyor. Her şeye zam gelmiş, her şeyin fiyatı artmış, millet meteliğe kurşun atıyor. Millet borcunu borçla kapatıyor. Çoğu insan etin tadını unuttu. IMF'ye olan borç kapanmışmış, bravo büyük iş başardınız. Bu kadar vergi alıp o borcu kapatamıyorsanız sıkıntı var zaten. Vergi demişken de vergi bir tek memurdan, fakirden alınıyor. Zenginler sürekli vergi affı alıyor. 3 büyüklerin milyonlarca lira vergisi affedildi ama garibanın biri vergisini geciktirdi mi çakıyorlar cezayı, çakıyorlar icrayı, yok öyle dünya.
    Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Direnişe gelince....AKP'nin yanlışlarını liste yapıp sokaklara yapıştıralım,evlere dağıtalım,insanları bilinçlendirelim diyorsanız sonuna kadar varım.Fakat bu direniş ülkenin zarar göreceği bir eylem haline dönüştüyse işte orada ben yokum ."Başbakan gurur meselesi yaptıysa bizim gururumuz yok mu? " diyen arkadaşlara sesleniyorum; Başbakan bu ülkeyi sevmiyor ve düşünmüyorsa biz de onun gibi mi davranalım? Biz bari ülkenin menfaatlerini düşünerek daha fazla zarar vermeyelim...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Her önemli bir kararda bir olayın arkasına gizleniliyor. Halkın çoğunun haberinin olmadığı o yasanın ayrıntıları... Tayyip Erdoğan'ın kaos ortamındaki işleri, politikaları işte bu yüzden daha etkili. İstediği kararları kimseye duyurmadan alabilmesine yarıyor karışıklık ortamı. O yüzden Haksızız demek yerine %50 yi zor tutuyoruz diyerek ortalığı iyice karıştırmak istiyor.

Kapitülasyonlar, Petrol Yasası’yla geri döndü!

Osmanlı’nın kapitülasyonu önceki gece Meclis’ten geçen petrol yasası ile geri geldi. Yabancı petrol şirketi ihracattan sağladığı dövizi yurt dışında tutabilecek

TBMM’den geçen yeni Türk Petrol Kanunu mevcut yasadaki “milli menfaat” vurgusunu kaldırıyor “devlet hissesini” kuyularda sahalara göre azaltıyor

Türkiye’nin petrol sektörü yeni Türk Petrol Kanunu ile birlikte artık yabancıların hakimiyetine terk ediliyor. Yabancı petrol şirketleri,milli petrol arama şirketimiz Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’na karşı imtiyazlı duruma geçiyor. TBMM’den geçen yeni Türk Petrol Kanunu mevcut yasadaki “milli menfaat” vurgusunu kaldırıyor, “devlet hissesini” sahalara göre azaltıyor. Yeni yasada “Devlet adına arama ve işletme ruhsatı alma hakkı TPAO’ya aittir” hükmü çıkarıldı.Böylece süresi dolan petrol üretim sahalarının devlet adına üretime devam etmesi için TPAO’ya verilmesini öngören yasa maddesi kaldırılarak, bu sahaların özel sektör şirketlerine sunulmasının yolu açıldı. TPAO’nun özelleştirilmesinin de önü açılmış oldu.

Kara sularında arama

Yeni Kanuna göre, petrol hakkı sahibi yabancılar da Türk kara sularında petrol arama ve üretim faaliyetleri icra edebilecek. Doğal gaz üretimi yapan hak sahibi yerli ve yabancı şirketler ile yabancı şirketlerin Türkiye’deki şubelerine, toptan satış lisansı verilecek.
    Kanun, daha önce alınan arama ve işletme ruhsatlarına ilişkin hak ve yükümlülükleri koruyor. Yasanın öngördüğü hazırlıkların yapılması ve ilgili yönetmeliklerin hazırlanması için bir yıl süreyle yeni arama ruhsatı başvurusu alınmayacak.
    Yapımı devam eden projeler tamamlanıncaya kadar ithalat, ihracat ve kamulaştırma haklarının yürürlüğü devam edecek.

Vergi imtiyazı

Petrol hakkı sahiplerinin safi kazançları üzerinden ödemekle yükümlü bulundukları vergiler ve hissedarları adına yapmaları gereken gelir vergileri kesintisi toplamı, yüzde 55’i geçemeyecek. Dar mükellefiyet esasında vergilendirilen kurumlara petrol arama faaliyetleri için yapılan serbest meslek kazancı ödemelerinden Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca yüzde 5’i oranında tevkifat yapılacak. Petrol işlemleriyle birlikte diğer faaliyetlerde bulunan petrol hakkı sahiplerinin petrol işlemlerine ait faaliyetleri, diğer faaliyetlerinden ayrı olarak muhasebe kayıtlarında izlenecek ve vergilendirilecek. Esas faaliyetleri bu kanuna göre petrol işlemi olan iki veya daha fazla petrol hakkı sahibi, aralarında bir ortaklık oluştursa bile ayrı ayrı vergiye tabi olacak.

İhracattan sağladığı geliri yurt dışında tutabilecek

Kanunla, petrol işlemlerinde kullanılacak malzeme ithalinin, gümrük muafiyeti, dahilde alınan vergi ve fonlar ile TSE ve CE güvenlik sertifikası konularında başka kurum ve kuruluşun iznine tabi olmadan, bakanlığın uygunluk izniyle yapılabilmesi sağlanıyor. Petrol hakkı sahibinin Türkiye’deki petrol işlemi için idari faaliyetleri ile bina tesislerinin ve teçhizatlarının inşası, kurulması ve işletmesine ait malzemeler hariç, petrol işlemlerinde kullanılacak ve Genel Müdürlükçe onaylanan malzemeyi, ekipmanı, akaryakıtı, kara, deniz ve hava nakil vasıtalarını ithal etmesi ya da yurt içinden teslim alması, gümrük vergisinden, yapılan işlemler harçlardan, düzenlenen kağıtlar damga vergisinden müstesna olacak. Yabancı petrol şirketi sahibi, sermayesine mahsuben her zaman transfer talebinde bulunabilecek. Petrol hakkı sahibi ihraç ettiği petrolden sağladığı dövizi yurtdışında muhafaza edebilecek. Bu döviz tutarı, Türkiye’ye ithal edilmiş sermaye ile bunu aşan net kıymetlerin transferinden mahsup edilecek.

Osmanlı’nın yabancılara imtiyazı Lozan Antlaşması’yla bitmişti

Geniş anlamıyla kapitülasyon baş eğmek, teslim anlaşması yapmak anlamlarını taşır. Tarihte kazandığı özel anlamla kapitülasyon, bir ülke tarafından başka bir ülkenin vatandaşlarına verilen ticari ayrıcalıklar bütünüdür. Osmanlı Devleti tarafından Yükselme Dönemi’nden imparatorluğun dağılışına değin Avrupa devletlerine çeşitli kapitülasyonlar verilmiştir.

Sevr’de verilen ayrıcalık

Devletin zayıfladığı dönemlerde ise, kapitülasyonlar Osmanlı Devleti üzerinde zimmî ve müste’menlerin hakları konusunda bir baskı aracı olarak kullanılmış ve demoklesin kılıcı haline gelmiştir.Osmanlıların ticarî ve siyasî imtiyazları yani ilk kapitülasyonları 1535’de Kanunî tarafından Fransızlara verilen imtiyazlardır. Osmanlı Devleti’nin en büyük imtiyaz muâhedesidir.Gerçekten Osmanlı Devleti’nden kapitülasyon alan devletlerin başında 1535 tarihli mukaddes yerlerin kurulması hakkını veren kapitülasyonla Fransa ve Katolik din adamlarının ibadet hürriyeti ile alâkalı 1617 tarihli kapitülasyonla Avusturya gelmektedir.
    Ayrıca Avrupalı devletler kendileri Osmanlı’ya mal ihraç ederken gümrük vergisi ödememelerine karşın, Osmanlı malları ithal edilirken gümrük vergisi alıyorlardı.
    1569, 1581, 1597, 1614, 1673 ve 1740 yıllarında yeni kapitülasyonlar verilmiştir. 1740 kapitülasyonlarıyla, Fransa’ya tanınan haklar daha da genişletilmiş, diğer batılı ülkelere de aynı hakların tanınması kabul edilmiştir. 1740 kapitülasyonlarından sonra Osmanlı sınırları içerisindeki yabancı devletlere çok geniş ticaret yapma olanakları sağlanmış, hatta bu haklar sayesinde İstanbul’da yabancı postaneler açılmıştı. Sevr Antlaşması’nın imzalanmasıyla kapitülasyonlardan yararlanma hakkı Yunanistan ve Ermenistan’a verilmiş, yabancı gemilere, Türk gemilerine tanınan bütün hakların tanınması kararlaştırılmıştır. Kapitülasyonlar Lozan Barış Antlaşmasıyla yürürlükten kalkmıştır.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr...hp?haber=84761

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Polis emir kuluyuz ayaklarını bıraksın artık resmen keyif alıyorlar bu durumdan.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

[YOUTUBE="-c2UMz3Mrl0"]interview[/YOUTUBE]

Türk basınının şımarttığı siyasetçilerin uluslararası basınla sınavı. Spiker delirmiş.

"Bu bir söylev değil, röportaj ! " diyerek çok güzel uyarmış spiker.

Bu arada belirtmeden geçmeyeyim. Videoda Çavuşoğlu, direnen kişileri tüm Dünya' ya karşı TERORIST olarak adlandırıyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Avcılar ve Beylikdüzü'nde çevik kuvvet gaz talimine başlamış, 1. ağızdan net bilgidir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu adamlar artık resmen keyfi hareket ediyor

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Kelime Oyunu'ndaki sorular ve cevaplar
    gezi
    görmek, eğlenmek amacıyla yapılan yolculuk

park
    bir yerleşme merkezinde halkın gezip hava alması için düzenlenmiş ağaçlı ve çiçekli büyük bahçe

sivil
    uluslararası hukukta herhangi bir ülkenin silahlı kuvvetlerine veya diğer silahlı gruplara mensup olmayan kişi

eylem
    bir durumu değiştirme veya daha ileriye götürme yönünde etkide bulunma çabası

birlik
    ana duygu ve düşünceler çevresinde toplanma durumu, bölünmezliği içeren yalın bütün

uyanma
    mecazen gerçekleri anlar, kavrar duruma gelme

gençler
    m. k. atatürk’ün “terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsâli olacaksınız” dediği kişiler

sağduyu
    doğru, akla uygun yargılar verme yeteneği, aklıselim, hissiselim

kamumalı
    hiçbir şekilde zarar verilmemesi gereken halkın bütününe ait taşınır veya taşınmaz varlıkların tümü

pasifizm
    şiddetsizlik ilkelerini izleyip, şiddetsiz eylemi en etkili yol olarak gören ideoloji

vandalizm
    bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca veya ürüne zarar verme eylemi

oysandığı
    demokratik çözüm kutusu

referandum
    halkın türlü siyasi ve toplumsal sorunlar karşısında görüşünü belirlemek için başvurulan oylama

provokatör
    haklıyı haksıza, göstericiyi teröriste çeviren kişi, kışkırtmacı

halk
    aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğu

ağaç
    tek ve hür olmanın simgesi olan uzun yıllar yaşayabilen bir bitki

orman
    kardeşçe yaşamanın simgesi sayılan ağaçlarla örtülü alan

çarşı
    beşiktaş’ın şövalye ruhlu semt çocukları

taksim
    bölme, bölüştürme anlamına gelen, birleştirici bir semtin de adı olan söz

meydan
    "geniş alan" anlamına gelen arapça kökenli bir söz

yürüyüş
    bir olayı protesto etmek, bir konuya dikkati çekmek amacıyla topluca adım atarak ilerleme

direniş
    karşı koyma, vazgeçmeme işi

protesto
    bir davranışı, düşünceyi, uygulamayı haksız, yersiz, gereksiz bularak karşı çıkma, kabul etmeme

özgürlük
    dış etkilerden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi

dayanışma
    bir topluluğu oluşturanların duygu, düşünce ve ortak çıkarlarda birbirlerine karşılıklı bağlanması

genelgrev
    bütün emekçi kesimince uygulanan iş bırakımı

örgütlenme
    herhangi bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelme, organize olma

ayaklanmak
    hem başkaldırmak hem de dikilmek, yürümeye başlamak anlamlarına gelen bir söz

halk
    bir televizyon kanalına yakışan en güzel isim

etik
    medya gibi çeşitli meslek kolları arasında uyulması veya kaçınılması gereken davranışlar bütünü

basın
    türkiye cumhuriyeti anayasasının 28. maddesinde " hürdür, sansür edilemez" ifadesiyle yer alan olgu

medya
    nezihe meriç’in “bin başlı ejderha” olarak tanımladığı iletişim ortamı

susmak
    onaylamak ve ikrarla eşdeğer görülen eylem

sansür
    basın, yayın ve haberleşme ile sinema ve kitap yapıtlarının hükümetçe denetlenmesi ve kısıtlanması

haberci
    bir olay, bir olgu üzerine edinidiği bilgiyi hazırlayıp yayın organlarında yayınlaması beklenen kişi

twitter
    “baş belası” olarak tanımlanan bir sosyal ağ ve mikroblog sitesi

gazeteci
    m.k. atatürk’ün “gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” dediği kişi

yaltakçı
    çanak yalayan, dalkavukluk eden kişi

korkaklık
    güç, tehlike ve zorbalığa karşı durabilecekken çekinme, sakınma ve ses çıkarmama hali

sanalalem
    ana akım tarafından terk edilip sosyal medyaya mahkum kalan vatandaşın tutunduğu dal

yalanhaber
    iletişim veya yayın organlarıyla verilen gerçek olmayan, uydurma veya çarpıtılmış bilgi

çanaktutma
    davranışları veya sözleriyle kötü bir sonuca yol açma, ateşe körükle gitme

toma
    toplumsal olaylara müdahale aracı

aman
    ünlem haliyle “yapma, sakın” anlamında kullanılan bir söz

polis
    adı “kent, site, devlet, devlet düzeni” anlamlarında yunanca kökenli bir sözden türeyen bir kamu görevlisi

hukuk
    kelime anlamı “haklar” olan toplumsal yasalar bütünü, tüze

avukat
    yargı yolu kılavuzu

şiddet
    kaba güç

gözaltı
    birinin, güvenlik kuvvetleri tarafından belli bir yerde belli bir süre alıkonulması

barikat
    bir yolu veya geçidi kapamak için her türlü araçtan yararlanılarak yapılan engel

çekilmek
    bazen gerilimi azaltmak için yapılması gereken eylem, geri gitmek, ricat etmek

merhamet
    hangi mesleği yaparsa yapsın, her insanda bulunması gereken acıma duygusu

orantısız
    sağduyusunu kaybetmiş “güç kullanımını” niteleyen söz

bibergazı
    göz, burun, ağız ve akciğerlerdeki mukus zarlarına saldıran, maddenin en gevşek halindeki silah, oleoresin capsicum

tazyiklisu
    toma ifrazatı

gazmaskesi
    demokrasi solungaçı

tbmm
    varoluşunun temel dayanağı “egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi olan anayasal devlet organı

halk
    cumhur sözünün eş anlamlısı

baskı
    hak ve özgürlükleri kısıtlayarak zor altında bulundurma durumu, tahakküm

kibir
    kendini beğenme, başkalarından üstün tutma, büyüklenme anlamlarındaki söz

despot
    iktidarı altında bulunanlara söz hakkı ve davranış özgürlüğü tanımayan kimse

vicdan
    kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten güç, içsel mahkeme

dalâlet
    "sapkınlık, doğru yoldan ayrılma" anlamındaki arapça kökenli söz

çapulcu
    düşüncesini fiilen gerçekleştirmeye çalışan kimse, etkinci, eylemci

reyhanlı
    hamamat kaplıcalarıyla ünlü hatay ilinin ilçesi

diktatör
    bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse

hizmetkâr
    ücretle iş gören genellikle erkek işçi, uşak

başkanlık
    bir yürütme erkinin yasama organından bağımsız bir şekilde yönetimde bulunduğu hükûmet sistemi

istifaetme
    kendi isteğiyle işten veya bir hizmetten ayrılma

özürdileme
    kişinin büyüklüğünü arttıran, yaptığı bir yanlıştan ötürü bağışlanmasını isteme eylemi
    http://eksisozluk.com/entry/34312630

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Arkadaşlar "ekonomimiz çok iyi" diyen insanlara birkaç sözüm var;

Milyonlarca kişi açlık sınırının altında maaş alıyor.Çıkmış bakan 700 TL ile geçinilir diyor.
    Kişi başına düşen milli gelir 10.000 $'mış.Kardeşim hiç babasının,anasının veya tanıdığının 10.000 $ geliri var mı ? Nadir.
    2 Milyon 890 bin işsiz var.
    IMF'ye borç bitti de,dış borç aldı başını gidiyor ?

Ya kardeş ben şeyi merak ettim.10.000 dolar paradan konu açmışında senin babanın kazancı ile Tarkan'ın cebine giren bir mi.Bırak yıllık geliri baban işçi ya da memursa babanın kıdem tazminatı ile Tarkan'ın gecelik kazancı bir mi.Bunları düşünecek yaşta olduğunu düşünüyorum.Aritmetik ortalama gibi Tarkan'ın kazancı+işçi kazancı+memur kazancı+emekli kazancı bölü 4 ortalama yani Diğerlerine bir şey demiyorum da şu GSMH'ya çok takılmamak lazım.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Kask numaraları neden bantlı ?

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post

Ajan 47'ye özenmişlerdir.

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

https://www.facebook.com/photo.php?v=501025059950976

Dünkü caminin içinden görüntüler.

Kardeşim başbakan bunla övünüyor,o yüzden paylaştım.Yani geçerliliği olmayan bir bilgiyle sanki durum çok iyiymiş gibi lanse ediliyor başbakan tarafından.
    Tamamdır o zaman

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Sen bu özrün zamanlamasını hiç sorguladın mı?

Özür geldi evet ama ne zaman geldi? İsrail tarihinde ilk defa özür diledi. Peki ne zaman diledi?

Araştırma yapmadığını ve okuduğun, takip ettiğin sitelerde bu olaydan bahsedildiğini sanmıyorum. Bu yüzden ben aydınlatayım seni. Oslo olayını duydun mu?

Oslo olayından kastım, 30.000 kişinin katili (yolcu arkadaşım bunları sen de okuyorsundur) ile hükümetin yaptığı pazarlığın ortaya çıkmasıdır.

Hani o obama'ya önünü ilikleten tayyip vardı ya. "Biz terörist başıyla görüşmedik" dedikten sadece 1 gün sonra oslo belgeleri yayınlanmış, yani apo'nun türk hükümetiyle yaptığı pazarlık belgelenmişti. Peki o tayyibin ne demişti. Hani 1 gün önce "teröristlerle görüşmedik" diyen başbakanın "bu görüşmeleri yayınlayanlar Allah'ından bulsunlar" demişti

Yolcu kardşeşim. Bana diyordun ya 30.000 tane yakınım öldü diye. İşte o başbakanın, apo ile mehmetçiklerin savaş suçlusu ilan edilmesi pazarlığını bile yaptı.

Ve bu olayın ortaya çıkmasından 1 gün sonra İsrail özür diledi. Gündem değişti. Terörist başıyla pazarlık yapıldığından sonra o gururla söylediğin "israil bizden özür diledi" olayı gerçekleşti.

Yapmamız gereken "bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü" diye sormak yerine ULAN ÇOK BÜYÜĞÜZ İSRAİL BİZDEN ÖZÜR DİLEDİ XDDDDDD moduna geçti herkes.

Olaya büyük resimden bakmak yerine her zaman küçük şeyleri görüyorsunuz. Üzülüyorum. Ciddi ciddi üzülüyorum.

Abi oslo belgeleriyle özrün ne ilgisi var. Özür,belgelerden 4-5 ay sonra yaşanan bir süreç yanlış bir örnek olmuş. O belgelerinde imzasız pkknın oyunu olduğu apaçık ortada onlara inanıyorum deme sakın.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

acaba su olay dogrumu...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Abi oslo belgeleriyle özrün ne ilgisi var. Özür,belgelerden 4-5 ay sonra yaşanan bir süreç yanlış bir örnek olmuş. O belgelerinde imzasız pkknın oyunu olduğu apaçık ortada onlara inanıyorum deme sakın.

Yanlış hatırlamıyorsam, bu oslo muhabbetleri ilk çıktığında eylül ayı gibiydi ve başbakan "teröristlerle pazalık yaptığımızı kanıtlamayan namerttir" falan diyordu.

Tam bu oslo belgeleri "ispatlı" bir şekilde ortaya döküldü mart ayında. Ardından yani o mesajda bahsettiğim tarihte bunların hakkaten teröristlerle görüştüğü ortaya çıkınca hükümetin hiçbir kanadı bunları yalanlamadı ve bunları yayınlayanları eleştirdiler hatta.

Bu söylediklerim maalesef gerçek. pkk'nın oyunu falan değil. adamlar pkk ile pazarlık halindeyken pkk niye oyun yapsın akıl var mantık var. senin söylediğin 4-5 ay önce sadece sözü geçiyordu ama mart ayında bu ispat edildi.

Oslo belgesiyle, senin övündüğün özrün alakası şu: Amerika, İsrail ve Türkiye. BOP.

Mantığı kurmayı sana bırakıyorum ama vazgeçtim. böyle bir şeyi düşünebileceğini sanmıyorum çünkü başbakanı çok beğeniyorsun. açıklayayım. Her türlü sıkıntı durumda gündem değişiyordu hatırlarsan. oslo olayı, yani terörist başı ile pazarlık yapılması kimin işine gelir? BOP olayı için Kürt halkı kilit nokta. Ve bu BOP'un gerçekleşmesi için verdiğimiz imtiyazları oslo belgeleri diye aratarak nette bulabilirsin.

Bu BOP projesi, başbakanının kendi ifadesiyle "amerika projesi"dir. Sence amerika, işine gelmeyecek bir şeyin önüne geçmek istemez mi? Oslo belgelerine Türk halkı daha uyanamadan, İsrail özür diledi. Bak o çok övündüğün özür dileme olayı var. İsrail'in tarih boyunca yaptığı katliamları biliyorsun.

Senin kıllanman gerekir "lan bu israil niye bizden özür diledi" diye. Ama bunu yapmıyorsun. Sen bundan övünüyorsun. Amerika ve İsrail zaten kanki. Elbetteki BOP'un önü açılsın, süreç yara almasın diye bir şey yapacakalardı. İsrail'in özür dilemesi oldu bu olay.

Olaylara büyük resimden bakmıyorsunuz derken bunu kastediyorum. Bu yazdıklarıma inanmayabilirsin. Normaldir. Seni zorlayamam. Düşüncelerine saygı duyarım.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by Corpus View Post

seytan ayrintida gizli.... hukumetin polisi korkudan kask numarasini bantlamis

Mesaj Yetkileri