1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şu ekonomi iyi muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ekonomi iyide nasıl iyi ? Halka yansımayan ekonomi iyi olsa ne yazar. Sadece zenginler daha da zenginleşti. Halkın tabanı hâlâ sürünüyor. Her şeye zam gelmiş, her şeyin fiyatı artmış, millet meteliğe kurşun atıyor. Millet borcunu borçla kapatıyor. Çoğu insan etin tadını unuttu. IMF'ye olan borç kapanmışmış, bravo büyük iş başardınız. Bu kadar vergi alıp o borcu kapatamıyorsanız sıkıntı var zaten. Vergi demişken de vergi bir tek memurdan, fakirden alınıyor. Zenginler sürekli vergi affı alıyor. 3 büyüklerin milyonlarca lira vergisi affedildi ama garibanın biri vergisini geciktirdi mi çakıyorlar cezayı, çakıyorlar icrayı, yok öyle dünya.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Şu ekonomi iyi muhabbetini bir türlü anlayamadım. Ekonomi iyide nasıl iyi ? Halka yansımayan ekonomi iyi olsa ne yazar. Sadece zenginler daha da zenginleşti. Halkın tabanı hâlâ sürünüyor. Her şeye zam gelmiş, her şeyin fiyatı artmış, millet meteliğe kurşun atıyor. Millet borcunu borçla kapatıyor. Çoğu insan etin tadını unuttu. IMF'ye olan borç kapanmışmış, bravo büyük iş başardınız. Bu kadar vergi alıp o borcu kapatamıyorsanız sıkıntı var zaten. Vergi demişken de vergi bir tek memurdan, fakirden alınıyor. Zenginler sürekli vergi affı alıyor. 3 büyüklerin milyonlarca lira vergisi affedildi ama garibanın biri vergisini geciktirdi mi çakıyorlar cezayı, çakıyorlar icrayı, yok öyle dünya.
    Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...
    Abicim anlıyorum ne demek istediğini. Tabi ki gelişme var hem de büyük bir gelişme.
    Fakat devlet bunları sanki kendi cebinden veriyormuş gibi gösteriyor.
    Ben maaşımın yarısını vergi olarak ödüyorum artık bunun yanı sıra temel ihtiyacların da fiyatları tavan yapmış durumda.Peynirin kilosu 15 tl aşağı yukarı.
    Adamlar bizim paramızı alıyorlar o parayla ihaleden bir şeyler satın alıyorlar gönderiyorlar. Mesela sizin yemek olayı diyelim, normalde 10tllik bir hizmet varsa o hizmet 20tlye satın alınıyor devamı cep yapılıyor. Ve satın alınan para senin benim param.
    Tamam hizmet vs. var fakat inanılmaz adaletsiz bir vergi sistemimiz var. Bizim patron Porsche'ye biniyor şirket üzerine kaydettiği için düşük vergi veriyor ben zar zor ucuz bir araba alıyorum yuzde 50lere varan bir vergi ödüyorum ayrıca onunla benim gelirlerim de çok farklı arada uçurum var. Vergi sistemi çok adaletsiz bir boyut kazandı.

Bunun yanısıra IMF'ye borç ödendi muhabbetine geleyim.
    Ticarethane gibi düşün. 100tl borcun var 25 tl vergi vs gelirin var diyelim. 25 tl'de elindeki malvarlıgından gelen kira bedeli diyelim. Yani toplamda 100tl borcun ve 50tl gelirin var.
    Sen bu açığı kapatmak için ayda 25 tl getiren malvarlıgını 75tlye satıyorsun. Borcu kapatıyorsun.
    Fakat senin giderin hala 50 tl aylık ve artık bundan sonra gelirin 25tlye düşecek. Yine açığın var. Bu açığı vergiyle kapatamıyorsun zira zaten alabileceğin maksimum vergiyi alıyorsun. Elinde mal varlıgın da kalmadı. Artık bu açığı mecbursun yine borç ile kapatacaksın.
    Bu kez sana kim kredi verecek ? Onun da yolunu bulup rant sağlayacaklar çünkü bu gune kadar hep böyle oldu, tabi ki ileride hep beraber göreceğiz.
    Ayrıca özelleştirilen kamu mallarının hakettiği değere gittiğini düşünüyor musun ?
    Ayrıca adamlar ülkeyi satıyorlar deniyor ya satsalar iyi, bizim paramızla kendileri satın alıyorlar işin kötüsü bu. Yarın öbür gün bu adam hükümetten düşse bile ülkenin yarısına sahip olacak. En güçlü en nüfuzlu adam olacak. Oysa bu goreve geldiğinde Kasımpaşa'da evi olan mütevazi bir siyasetçiydi.
    Demokratik yollardan bu adamı yenebilmenin imkanı yok. Öyle bir hükümet gelmeli ki bu 10 senelik dönem içerisindeki tüm yolsuzlukları açığıa cıkarıp bu adamların tüm mallarına el koymaları gerekir. Anca bu şekilde bu adamı ülkede söz sahibi olmayan birine dönüştürebiliriz.
    Kısacası bizim paramızla bize sahip oldular.

Yani kısa vadede herşey çok güzel günlük güneşlik gözüküyor ama uzun vadede ülke ekonomisinin geleceği hiç iyi gözükmüyor bütçe açığı git gide büyüyor. Hem de hepimiz gelirimizin yarısını belki de fazlasını dolaylı yollardan devlete vermemize ragmen.

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Abi dediklerinde haklısın fakat şunu da bilmekte fayda var yıl 2013 , 4 kişiye 1 duş değil 1 kişiye 1 duş düşmesi lazım. Ben bu tür örnekleri haklı bulmuyorum mesela.Mazor 2 liraydı şimdi 5 oldu , et 1 liraydı 10 oldu , e kardeşim yıl oldu 2013 herşeyin değeri değişecek gelişiceksin bu konudaki fiyat konularına pek takılmamak lazım.Tabi dış ülkede mazot 2 lirayken biz 4e alıyorsak sorun var demektir o ayrı birde bu hastane mevzusuna gelince ben anlamadım nerde hizmet yapılmış gerçekten.İnsan devlet hastanesine gitmek istemiyor ya hep sıra hep sıra ilgisiz doktorlar.Özele 15-20 lira veriyorsun adam seni kucağında taşıcak nerdeyse.

Mesaj Yetkileri