-
04.Haziran.2013, 04:30
Hatay'da başından vurularak ölen genç için diyeceğim şu ki; polisin bu kadar ileri gideceğini düşünmüyorum. Adana, Mersin, Hatay bu saydığım üç ilde her türlü provokasyon dönüyor, hemde provokasyonun kralı dönüyor. Bu illerin arasına Antep'i ekleyebilirim ama oradan emin değilim. Malum Reyhanlı katliamından sonra Reyhanlı'da kalan Suriyeliler ülkelerine geri dönmüştü yarısı da çevre illere yerleştirildi. hatta dün Metro'da giderken yanımda oturan beş Suriyeli adres sordu. Suriyeli olduklarını konuşmalarından kestirebiliyorum çünkü Hatay'da okuduğum için orada kaldım. Suriyeli muhalifler yerleştirildikleri, yerleşmeye başladıkları günden itibaren huzursuzluk çıkarttı, çıkartmaya çalıştılar. Son olanlar çok büyük bir fırsat muhalifler için diye düşünüyorum. Dün Adana'daki eylemlerde arkadaşım anlattı sakallı, bıyıksız adamlar arabadan akreplerle inip eline geçirdikleri sivilleri öldüresiye dövmüşler. Bunlar sivil polis olabilir ama muhaliflerin çoğunluğu koyu olarak yazdığım tarzda kişiler. Şahsen Adana'daki eylemlere birinci gün katılmıştım ama dün ve bugün hiç katılmadım. Çünkü bazı grupların amacı direniş değil başka şeyler burada amaç başka yerlere saptı. Bugün polis olmadığı için daha sakinmiş ama eylemlerin gerçekleştiği yerlerin 10 dakika uzaklığında kalıyorum. Balkondan ara ara bakıyorum polis hiç eksik değil. Olanlar psikolojik olarak toplumu çok etkiledi. İnşallah olayları körüklemek yerine biraz sağduyulu davranılır. Bu işin bir tek İstanbul'u yok maalesef başka yerlere kaydı ve amaç başka.
Mesaj Yetkileri