Yanlış hatırlamıyorsam, bu oslo muhabbetleri ilk çıktığında eylül ayı gibiydi ve başbakan "teröristlerle pazalık yaptığımızı kanıtlamayan namerttir" falan diyordu.
Tam bu oslo belgeleri "ispatlı" bir şekilde ortaya döküldü mart ayında. Ardından yani o mesajda bahsettiğim tarihte bunların hakkaten teröristlerle görüştüğü ortaya çıkınca hükümetin hiçbir kanadı bunları yalanlamadı ve bunları yayınlayanları eleştirdiler hatta.
Bu söylediklerim maalesef gerçek. pkk'nın oyunu falan değil. adamlar pkk ile pazarlık halindeyken pkk niye oyun yapsın

akıl var mantık var. senin söylediğin 4-5 ay önce sadece sözü geçiyordu ama mart ayında bu ispat edildi.
Oslo belgesiyle, senin övündüğün özrün alakası şu: Amerika, İsrail ve Türkiye. BOP.
Mantığı kurmayı sana bırakıyorum

ama vazgeçtim. böyle bir şeyi düşünebileceğini sanmıyorum çünkü başbakanı çok beğeniyorsun. açıklayayım. Her türlü sıkıntı durumda gündem değişiyordu hatırlarsan. oslo olayı, yani terörist başı ile pazarlık yapılması kimin işine gelir? BOP olayı için Kürt halkı kilit nokta. Ve bu BOP'un gerçekleşmesi için verdiğimiz imtiyazları oslo belgeleri diye aratarak nette bulabilirsin.
Bu BOP projesi, başbakanının kendi ifadesiyle "amerika projesi"dir. Sence amerika, işine gelmeyecek bir şeyin önüne geçmek istemez mi? Oslo belgelerine Türk halkı daha uyanamadan, İsrail özür diledi. Bak o çok övündüğün özür dileme olayı var. İsrail'in tarih boyunca yaptığı katliamları biliyorsun.
Senin kıllanman gerekir "lan bu israil niye bizden özür diledi" diye. Ama bunu yapmıyorsun. Sen bundan övünüyorsun. Amerika ve İsrail zaten kanki. Elbetteki BOP'un önü açılsın, süreç yara almasın diye bir şey yapacakalardı. İsrail'in özür dilemesi oldu bu olay.
Olaylara büyük resimden bakmıyorsunuz derken bunu kastediyorum. Bu yazdıklarıma inanmayabilirsin. Normaldir. Seni zorlayamam. Düşüncelerine saygı duyarım.