Sayfa 62 / 163 İlkİlk ... 1252606162636472112162 ... SonSon
1,831 ile 1,860 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Devlet şu anda kendi yönettiği ülkede işgal kuvveti gibi. Taksimi alamadılar diğer ilçelere dalaşıyorlar. Ya feth et ya terk et mantığı var. Taksim'i bıraktılar -ki hâlâ çok sayıda sivil var orda- Beşiktaş'ta ısrarcılar şimdi Avcılar ve Beylikdüzü'ne TOMA'ları indirdiler. İş kızışıyor.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

1 kişi daha vefat etmiş Hatay'da.

Bütün suçlu başbakandır.

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Bugün Beylikdüzü'nde yürüyüş yapan arkadaşlarımdan aldığım habere göre daha erken saatlerden başlamışlar biber gazlarını atmaya. Doğru olduğuna inanmasam da; arkadaşım, portakal gazı atıldığını da söylüyor. Benim bildiğim kadarıyla, portakal gazı birçok uluslararası kuruluş tarafından yıllar önce yasaklandı ve insanlarda çok fena etki yaratıyor. Bu yüzden portakal gazı olduğundan şüpheliyim. Yalnız; şu an anlattığına göre Beylikdüzü fena karışmış. Çocukluğum geçtiği semtte, keşke şu an direnmekte ve çeşitli zulme maruz kalan insanlar arasında ben de olsaydım. Böyle oturduğum yerden ne olup bittiğini izlemek çok ağır geliyor bana.

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

O kadar foto paylaşıldı. En anlamlısı bu bence

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    O kadar foto paylaşıldı. En anlamlısı bu bence

En başından beri anlatmak istediğimiz buydu ama dinletemedik...

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

burayi tartismak yerine olaylarin ic yuzunu anlamamiza yarayacak paylasimlar icin kullansak daha yerinde olacak gibi. boylesine bir medya varken en azindan burdaki kucuk gruba disarda nelerin oldugunu gostermek daha faydali olacaktir. fotograf video haber ne varsa elinizde paylasmaya devam. birinci elden fotograflar ve haberler daha da degerli.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Bu şekilde olduğu zaman, bazı şeyleri aşmış olacağız ve olaylar kendiliğinden son bulacak.

[YOUTUBE="Qa3Q6Az-cFU"]Halk-Polis Sohbet[/YOUTUBE]

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Bu konu hakkında konuşmaya çekinir oldum ya siyasi parti sempatizanı yada provakator damgası yiyorsun. Olaylar acayip bir noktaya geldi..Sağduyu çağrısı bu kadar zor olmamalıydı...İlk gün Cumhurbaşkanı bugünki açıklamasını yapsa ve başta Başbakan diğer siyasiler önayak olsa buraya gelmezdi diye düşünüyorum..Gün geçtikçe bu işi kendi çıkarına kullanmak isteyenlerde artıyor iş daha da çıkmaza giriyor.Son olarak bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş haberi var

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Erdoğan "Ben 76 Milyonu seviyorum "

Fatih Altaylı : Efendim her alkol içen Alkolik midir ?

Erdoğan:Evet Alkoliktir..

Fatih Altaylı :Bende 2 kadeh içiyorum ama tayyip beye oy veriyorum diyenler var.

Erdoğan: "ONLAR ZATEN ALKOLİKLER ARASINA GİRMEMİŞ OLUYOR"

Bir kişi Hayatını kaybetti.Evet gerçekten seviyorsun

Erdoğan ""EN AZ" %50 BİR KISMI SABIRLA EVLERİNDE TUTUYORUZ" Tehdit ve tahrik ediyor resmen.

Borsa %-10.47 Düşüşle 2003'ten beri ilk kez %10 düştü..

Başbakan bu acıklamları yapamdan önce %4 seyir eden borsa 3 saat'te %6 fırladı.

Faiz 4.4'ken 6.6'ya yükseldi..

Dünyada'ki bazı borsalar normal seyirde sürmüş.
    Last edited by petrol_fb12 : 04.Haziran.2013 at 03:58

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

1 kişi daha vefat etmiş Hatay'da.

Bütün suçlu başbakandır.
    Vefat eden kardeşimiz... Henüz 22 yaşındaydı. Mekanı cennet olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

BU NEYİN KİNİ ? BU NEYİN ÖFKESİ ?

[YOUTUBE="-hND9jXY-NI"]....[/YOUTUBE]

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Şahit arkadaşım.

http://geziparki.web.tv/
    Bunu Fotolarlarsa ,işte o zaman neyin ne olduğu anlaşır..Tabiki Medya "KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER ADI ALTINDA" verir.

Şu Ana kadar gördüğüm en kaliteli Resim.

Last edited by petrol_fb12 : 04.Haziran.2013 at 06:23

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Sen istedeğin kadar karşı cık bir adam emir veriyor.348 kişi Padişahım cok yaşa diyor ve kabul ediyor..

Coğunluk onların elinde..Halk olayı uyanamadı.Yakkında oturtudğumuz evleri özelleştirme cabasına girerse şaşırmam..

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Hatay'da başından vurularak ölen genç için diyeceğim şu ki; polisin bu kadar ileri gideceğini düşünmüyorum. Adana, Mersin, Hatay bu saydığım üç ilde her türlü provokasyon dönüyor, hemde provokasyonun kralı dönüyor. Bu illerin arasına Antep'i ekleyebilirim ama oradan emin değilim. Malum Reyhanlı katliamından sonra Reyhanlı'da kalan Suriyeliler ülkelerine geri dönmüştü yarısı da çevre illere yerleştirildi. hatta dün Metro'da giderken yanımda oturan beş Suriyeli adres sordu. Suriyeli olduklarını konuşmalarından kestirebiliyorum çünkü Hatay'da okuduğum için orada kaldım. Suriyeli muhalifler yerleştirildikleri, yerleşmeye başladıkları günden itibaren huzursuzluk çıkarttı, çıkartmaya çalıştılar. Son olanlar çok büyük bir fırsat muhalifler için diye düşünüyorum. Dün Adana'daki eylemlerde arkadaşım anlattı sakallı, bıyıksız adamlar arabadan akreplerle inip eline geçirdikleri sivilleri öldüresiye dövmüşler. Bunlar sivil polis olabilir ama muhaliflerin çoğunluğu koyu olarak yazdığım tarzda kişiler. Şahsen Adana'daki eylemlere birinci gün katılmıştım ama dün ve bugün hiç katılmadım. Çünkü bazı grupların amacı direniş değil başka şeyler burada amaç başka yerlere saptı. Bugün polis olmadığı için daha sakinmiş ama eylemlerin gerçekleştiği yerlerin 10 dakika uzaklığında kalıyorum. Balkondan ara ara bakıyorum polis hiç eksik değil. Olanlar psikolojik olarak toplumu çok etkiledi. İnşallah olayları körüklemek yerine biraz sağduyulu davranılır. Bu işin bir tek İstanbul'u yok maalesef başka yerlere kaydı ve amaç başka.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Sakin olun, ve yasa tasarısını bi inceleyin gaza gelmeden önce. Kapitülasyon ve peşkeş çekilmiş gibi görülen sektör yerel yatırımcının riskten dolayı girmesinin çok zor olduğu bir alan. Zaten halihazırda Türkiye'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını yapan şirketlerin %77'si yabancı yatırımcılar. Arama kuyularındaki isabet oranı %10 seviyelerinde olduğundan dolayı bu riske yerli yatırımcının girmesi zor. Bu tasarıyla Türkiye petrol alanları 2'ye ayrılmış oluyor kara ve deniz diye. Petrol yataklarında 1980 öncesi bulunan yatakların tamamı devlete giderken 1980 sonrası yataklarda ise devlet karadan çıkan petrolün %65'ini, denizden çıkan petrolün ise %55'ini alıyor. Gelir vergisi oranı da %40 civarında.

Yasanın eleştirilebilecek yanı ise yabancı yatırımcının ülkemize getirdiği sermayesini dışarı çıkarmak istediğinde gelir vergisinden muaf tutulması. Bunu da sermayeyi ülkeye soktuğu andaki kur sabit alınarak dengelemeye çalışmışlar. Bu muafiyeti vermelerinin nedeni ise riskli görünen bir yatırımı cazip hale getirmek ve bu sayede ülkedeki petrol ve doğalgaz yataklarından alınacak maksimum verimi kısa süre içerisinde almak. Veriler 2011 sonu itibariyle ülkede çıkartılan petrolün ülkeye katkısı %8 civarında. Doğalgazda daha kötü olduğumuzu söylememe gerek yok sanırım. Rusya anlaşmalarımız falan malum.

Genel olarak bakıldığında maliyeti dolayısıyla kendimiz çıkaramadığımız petrolü yabancı yatırımcılara ağız payı vererek çıkartmış oluyoruz. Yerli yatırımcı açısından kötü bir durum ancak ülkeye katkısı kısa vadede daha çok olur. İncelemek isteyenler için yasa tasarısının linki.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Şahit arkadaşım.

polis geziparkinin asagisinda gumussuyu civarindaki agaclari yakiyor (03.38)

http://geziparki.web.tv/
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

demokrasiye çok inanıyorsa hükümet seçim barajını kaldırsın. Demokrası %50 oy alıp 550 milletvekilinin 347'sine sahip olmak mıdır?
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...
    Abicim anlıyorum ne demek istediğini. Tabi ki gelişme var hem de büyük bir gelişme.
    Fakat devlet bunları sanki kendi cebinden veriyormuş gibi gösteriyor.
    Ben maaşımın yarısını vergi olarak ödüyorum artık bunun yanı sıra temel ihtiyacların da fiyatları tavan yapmış durumda.Peynirin kilosu 15 tl aşağı yukarı.
    Adamlar bizim paramızı alıyorlar o parayla ihaleden bir şeyler satın alıyorlar gönderiyorlar. Mesela sizin yemek olayı diyelim, normalde 10tllik bir hizmet varsa o hizmet 20tlye satın alınıyor devamı cep yapılıyor. Ve satın alınan para senin benim param.
    Tamam hizmet vs. var fakat inanılmaz adaletsiz bir vergi sistemimiz var. Bizim patron Porsche'ye biniyor şirket üzerine kaydettiği için düşük vergi veriyor ben zar zor ucuz bir araba alıyorum yuzde 50lere varan bir vergi ödüyorum ayrıca onunla benim gelirlerim de çok farklı arada uçurum var. Vergi sistemi çok adaletsiz bir boyut kazandı.

Bunun yanısıra IMF'ye borç ödendi muhabbetine geleyim.
    Ticarethane gibi düşün. 100tl borcun var 25 tl vergi vs gelirin var diyelim. 25 tl'de elindeki malvarlıgından gelen kira bedeli diyelim. Yani toplamda 100tl borcun ve 50tl gelirin var.
    Sen bu açığı kapatmak için ayda 25 tl getiren malvarlıgını 75tlye satıyorsun. Borcu kapatıyorsun.
    Fakat senin giderin hala 50 tl aylık ve artık bundan sonra gelirin 25tlye düşecek. Yine açığın var. Bu açığı vergiyle kapatamıyorsun zira zaten alabileceğin maksimum vergiyi alıyorsun. Elinde mal varlıgın da kalmadı. Artık bu açığı mecbursun yine borç ile kapatacaksın.
    Bu kez sana kim kredi verecek ? Onun da yolunu bulup rant sağlayacaklar çünkü bu gune kadar hep böyle oldu, tabi ki ileride hep beraber göreceğiz.
    Ayrıca özelleştirilen kamu mallarının hakettiği değere gittiğini düşünüyor musun ?
    Ayrıca adamlar ülkeyi satıyorlar deniyor ya satsalar iyi, bizim paramızla kendileri satın alıyorlar işin kötüsü bu. Yarın öbür gün bu adam hükümetten düşse bile ülkenin yarısına sahip olacak. En güçlü en nüfuzlu adam olacak. Oysa bu goreve geldiğinde Kasımpaşa'da evi olan mütevazi bir siyasetçiydi.
    Demokratik yollardan bu adamı yenebilmenin imkanı yok. Öyle bir hükümet gelmeli ki bu 10 senelik dönem içerisindeki tüm yolsuzlukları açığıa cıkarıp bu adamların tüm mallarına el koymaları gerekir. Anca bu şekilde bu adamı ülkede söz sahibi olmayan birine dönüştürebiliriz.
    Kısacası bizim paramızla bize sahip oldular.

Yani kısa vadede herşey çok güzel günlük güneşlik gözüküyor ama uzun vadede ülke ekonomisinin geleceği hiç iyi gözükmüyor bütçe açığı git gide büyüyor. Hem de hepimiz gelirimizin yarısını belki de fazlasını dolaylı yollardan devlete vermemize ragmen.

20. Default

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Madem konu "et"den açıldı,oradan vereyim en güzel örneği. ben kendim gönen anadolu öğretmen lisesi mezunuyum.yatılı okudum. bizim okudugumuz yıllarda devletin yatılı öğrenciye sunduğu imkanlar çok kısıtlıydı. ne et gördük ne de meyve. sırf kendi yaşadıklarımı benim öğrencilerim yaşamasın diye 3 yıldır okulun pansiyonunun idaresini yapıyorum ve inanın imkanlar çok değişmiş durumda.ben 42 kişilik beton zeminli koğuşlarda kaldım,şimdi odalar 4 kişilik ve yerler halı. biz 450 kişi 7 banyoda sıra bekliyorduk ,şimdi 4 kişiye 1 banyo düşüyor. en son hazırladğımım yemek listesinde 30 günde 17 gün et yemeği var.Şeftaliyi eve alamadığım haftalarda okula aldım.haftada en az 3-4 gün meyve vermeye çalışıyorum ve buna imkan sağlayan ödenek geliyor. siz her ne kadar hissetmeseniz de bu devletin ekonomisi inanın güçlü... ben sadece 1 okulun değişen imkanlarını yazdım... bunu kaçla çarparsanız çarpın, üzerine de devlet hastanelerini ve diğer kurumları ekleyin...
    Abi dediklerinde haklısın fakat şunu da bilmekte fayda var yıl 2013 , 4 kişiye 1 duş değil 1 kişiye 1 duş düşmesi lazım. Ben bu tür örnekleri haklı bulmuyorum mesela.Mazor 2 liraydı şimdi 5 oldu , et 1 liraydı 10 oldu , e kardeşim yıl oldu 2013 herşeyin değeri değişecek gelişiceksin bu konudaki fiyat konularına pek takılmamak lazım.Tabi dış ülkede mazot 2 lirayken biz 4e alıyorsak sorun var demektir o ayrı birde bu hastane mevzusuna gelince ben anlamadım nerde hizmet yapılmış gerçekten.İnsan devlet hastanesine gitmek istemiyor ya hep sıra hep sıra ilgisiz doktorlar.Özele 15-20 lira veriyorsun adam seni kucağında taşıcak nerdeyse.

Nesil
    2006

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/50328...aya-cikti.aspx

Polis ile Vatandaş arasında ki mükemmel diyalog izleyin.

https://www.youtube.com/watch?v=Raf1...qtqrjg&index=1

Birde Levent Üzümcü'nün anlattıkları var cidden çok doğru noktalara tespit ediyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Yanlış hatırlamıyorsam, bu oslo muhabbetleri ilk çıktığında eylül ayı gibiydi ve başbakan "teröristlerle pazalık yaptığımızı kanıtlamayan namerttir" falan diyordu.

Tam bu oslo belgeleri "ispatlı" bir şekilde ortaya döküldü mart ayında. Ardından yani o mesajda bahsettiğim tarihte bunların hakkaten teröristlerle görüştüğü ortaya çıkınca hükümetin hiçbir kanadı bunları yalanlamadı ve bunları yayınlayanları eleştirdiler hatta.

Bu söylediklerim maalesef gerçek. pkk'nın oyunu falan değil. adamlar pkk ile pazarlık halindeyken pkk niye oyun yapsın akıl var mantık var. senin söylediğin 4-5 ay önce sadece sözü geçiyordu ama mart ayında bu ispat edildi.

Oslo belgesiyle, senin övündüğün özrün alakası şu: Amerika, İsrail ve Türkiye. BOP.

Mantığı kurmayı sana bırakıyorum ama vazgeçtim. böyle bir şeyi düşünebileceğini sanmıyorum çünkü başbakanı çok beğeniyorsun. açıklayayım. Her türlü sıkıntı durumda gündem değişiyordu hatırlarsan. oslo olayı, yani terörist başı ile pazarlık yapılması kimin işine gelir? BOP olayı için Kürt halkı kilit nokta. Ve bu BOP'un gerçekleşmesi için verdiğimiz imtiyazları oslo belgeleri diye aratarak nette bulabilirsin.

Bu BOP projesi, başbakanının kendi ifadesiyle "amerika projesi"dir. Sence amerika, işine gelmeyecek bir şeyin önüne geçmek istemez mi? Oslo belgelerine Türk halkı daha uyanamadan, İsrail özür diledi. Bak o çok övündüğün özür dileme olayı var. İsrail'in tarih boyunca yaptığı katliamları biliyorsun.

Senin kıllanman gerekir "lan bu israil niye bizden özür diledi" diye. Ama bunu yapmıyorsun. Sen bundan övünüyorsun. Amerika ve İsrail zaten kanki. Elbetteki BOP'un önü açılsın, süreç yara almasın diye bir şey yapacakalardı. İsrail'in özür dilemesi oldu bu olay.

Olaylara büyük resimden bakmıyorsunuz derken bunu kastediyorum. Bu yazdıklarıma inanmayabilirsin. Normaldir. Seni zorlayamam. Düşüncelerine saygı duyarım.
    Kabul etmiyorum. Düşümcelerimi söylemiştim zaten. Saygı duyarım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

en basinda "teror orgutuyle gorusen namerttir" idi.. sonrasinda "ispatlayamayan namerttir , serefsizdir" dedi , cok gecmeden ispatlandi.. en sonunda "ben gorusmedim , devlet gorustu" oldu.. daha neyi kime anlatmanin derdindesiniz siz ..?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    en basinda "teror orgutuyle gorusen namerttir" idi.. sonrasinda "ispatlayamayan namerttir , serefsizdir" dedi , cok gecmeden ispatlandi.. en sonunda "ben gorusmedim , devlet gorustu" oldu.. daha neyi kime anlatmanin derdindesiniz siz ..?
    Bebek katilini medya aracı ile halk kahramanı yapan bir milletiz biz. Hala destekleyenler var.

Nesil
    2006

Yahu yazmayı unutmuşum 93de 3.köprü cinayettir diyen kimdi acaba? Hatırlayamadım.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Yahu yazmayı unutmuşum 93de 3.köprü cinayettir diyen kimdi acaba? Hatırlayamadım.
    93 ile 2013 arasındaki nufus araç sayısı yoğunluk olayını bir tutmayı anlayamıyorum
    Hem trafikten şikayet edilir adımlar atılınca da ta 20 yıl öncenin şartlarında yapılan açıklama sunulur
    Anlamakta güçlük çekyorım biri anlatsın

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    93 ile 2013 arasındaki nufus araç sayısı yoğunluk olayını bir tutmayı anlayamıyorum
    Hem trafikten şikayet edilir adımlar atılınca da ta 20 yıl öncenin şartlarında yapılan açıklama sunulur
    Anlamakta güçlük çekyorım biri anlatsın
    Dünya'da trafik çözümü raylı sistemler ile sağlanmıştır köprü yaparak değil. Köprü yapma ikinci bir tüp geçiş yap, hem ağaç kesilmek hem görsellik bozulmaz. Sdney'de şehir içi ulaşımı yüzde90dan fazlası raylı sistemlerdedir.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Şu anda Bülent Arınç bile olayları başlatan ve şiddetlendiren polisin aşırı güç kullanımı derken siz hala bu polisleri savunmaya çalışıyorsunuz.Bakın öl dese öleceğiniz adamlar söylüyor bunları artık inanırsınız herhalde.

Nesil
    2006

Şuan Bülent Arınç: "Herşeyi engellemek mümkün engellemediğimiz için demokratız diyor." Yahu yerli basın yayınlamadığı için iyi, yabancı basın yayınladığı için kötü olan bir durumdayız. Siz nasıl destekliyebiliyorsunuz böyle bir iktidarı iki tane kömüre oy satan adama da zaten bu soru sorulmaz. Kalkıp 2 kömüre oy satana 3 kömür parası vercem ülkeyi terk etsin.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Bülent Arınç:O ilk olayda çevre duyarlılığıyla hareket edenlere karşı yapılan aşırı şiddet gösterisi yanlıştır o insanlarımızdan özür diliyorum. Ama sokaklarda tahribat yapanlara özür borcumuz olduğunu düşünmüyorum.

Başbakan daha ilk günler şöyle dese de insanları kışkırtmasaydı daha iyi olmaz mıydı? Kaç gündür anlatmaya çalıştığımız şey budur.Devlet adamları insanları provoke etmemelidir,kendileri haklı olsa bile(ki bence haksızlar) insanlarla oturup konuşulmalı istekleri dinlenmelidir.Daha en başta 'Ben kararımı verdim siz istediğiniz kadar gösteri yapın' mantığın da olunursa işlerin çığırından çıkması gayet normal.

Mesaj Yetkileri