1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    Bak örneklendirme yapıyorum abi orada.Muhafazakar kesim öpüşme koklaşmayı millet önünde yapıp işi ileriye götüren gençleri müslüman olarak sayıp onları uyarıyor ikaz ediyor.Eğer bu gençler müslümansa bu insanların bunu yapması hakkı diyorum.
    Sonrada diyorumki ben uyarmam isterse yanımda gelsinler yesinler birbirlerini.Arkadaşımsa hala arkadaşım kalır.Sadece din kardeşim görmem onu diyorum.(Eğer bu sürekliyse.İlk defa bunu yapmıyorsa uyarmam onu)Gelip onu namaza çağırmam.Gidip demem bak kardeşim bu yanlıştır evli değilseniz günahtır falan diye laf yapmam ona.Çünkü o benim gözümde din kardeşim olmayan özgür bir insan.Ben demiyorum ki müslüman yanlış yapmaz.Ama müslüman aynı delikten iki kez sokulmaz.Bir kere nefsine yenik düştü zina yaptı.Sonradan tövbe etti onunla Allah(c.c) arasında.Bunu sürekli hale getirmiş bir insanı din kardeşim görmem onada uyarı yapmam diyorum.Benim gözümde o adam serbesttir.Kendi bacağından asılabilir.
    ayrildigimiz nokta belli oldu. ilki veya sureklisi yok bence. kimsenin kimseye boyle bir konuda karisma hakki yoktur. hakkidir dedigin icin diyorum. opmek bana gore anlik birsey yani buna zaten kimsenin birsey demeye hakki olmadigi gibi opusmek hususunda da karisilmamali. abes gorunur disaridan onda hemfikiriz yani insanlarin icinde dakikalarca opusmek falan ama kimse gidip sen ne.yapiyorsun kardesim diyemez. benim gorusum bu.

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    ayrildigimiz nokta belli oldu. ilki veya sureklisi yok bence. kimsenin kimseye boyle bir konuda karisma hakki yoktur. hakkidir dedigin icin diyorum. opmek bana gore anlik birsey yani buna zaten kimsenin birsey demeye hakki olmadigi gibi opusmek hususunda da karisilmamali. abes gorunur disaridan onda hemfikiriz yani insanlarin icinde dakikalarca opusmek falan ama kimse gidip sen ne.yapiyorsun kardesim diyemez. benim gorusum bu.
    Türkiye'de der usta, daha o kadar medeni değiliz. Ben göreyim ben de derim İnsanın yapısında var. Hani deriz ya, 'kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma' diye. İşte insan kendi yapamadığı şeyi başkası da yapamasın istiyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Türkiye'de der usta, daha o kadar medeni değiliz. Ben göreyim ben de derim İnsanın yapısında var. Hani deriz ya, 'kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma' diye. İşte insan kendi yapamadığı şeyi başkası da yapamasın istiyor
    deniyor zaten abi yapacak birsey yok ama olmamali bence ya. insanlarin hayatina burnunu sokmak kimsenin harci olmamali. ben hayvan gibi sokak ortasinda tepisip toplum huzurunu bozan bir hareket yapmiyorum. insanlar bunun bilincinde olmali. bence yanlis bir dusunce. simdi ben burada saygi duyuyorum bu dusunceye yazacagim ki duyuyorum da. duymasam burda parlardim ne diyorsun sen sacmalama gibisinden ama basima gelirse nasil tepki veririm bilmem. sana ne ulan derim heralde

deniyor zaten abi yapacak birsey yok ama olmamali bence ya. insanlarin hayatina burnunu sokmak kimsenin harci olmamali. ben hayvan gibi sokak ortasinda tepisip toplum huzurunu bozan bir hareket yapmiyorum. insanlar bunun bilincinde olmali. bence yanlis bir dusunce. simdi ben burada saygi duyuyorum bu dusunceye yazacagim ki duyuyorum da. duymasam burda parlardim ne diyorsun sen sacmalama gibisinden ama basima gelirse nasil tepki veririm bilmem. sana ne ulan derim heralde
    Diyeceğim o ki, yalnızlık zor panpa. Başkasını mutlu görmeye dayanamıyor insan

panpa kelimesini de ilk kez kullandım cümle içinde, artık gözüm açık gitmez

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Diyeceğim o ki, yalnızlık zor panpa. Başkasını mutlu görmeye dayanamıyor insan

panpa kelimesini de ilk kez kullandım cümle içinde, artık gözüm açık gitmez
    benim icin kullanmandan mutevellid muteşekkirim abi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Anladım saygı duyarım.Bende bu zamana kadar kimseye bir şey demedim dememde.Çünkü senin gibi düşünüyorum.Sadece ben ileri götürüp onu din kardeşim olarakta görmüyorum.(Bunu asla suratına demem ama.Ona sen müslüman değlsin ayakları yapmam yani.İçimde olan düşünce bu sadece.)
    Quote Originally Posted by Universal View Post
    Şunu söyleyeyim ben müslümanım içkimide içerim, evlilik olmadan da cinsel ilişkiye girerim. Müslüman olmak başka olay müslüman olup dinin kurallarına uymamak başka bir olay. Burada ki olayı karıştırma.
    Abi sen bunu dediğin zaman adam böyle düşünmüyor.Çünkü müslüman olup dinin kurallarına uymamak diye bir şey söz konusu değil.Farz denen günah denen bir şeyler var bu dinde.
    Ha ben sana saygı duyarım.Sana hiçbir şey demem.En yakın arkadaşım bile olabilirsin içki içsende.(Var böyle arkadaşlarım)Fakat muhafazakar kesimin düşündüğünü anlatmaya çalışıyorum.Onlarda kendilerince size yardım ettiklerini düşünüyorlar.
    Altta yazdığım şey onların düşüncesi
    -Bir insanın içki içmesi ona zarar veriyor ve günah.O zaman kendine zulmediyor bu din kardeşim.Onu uyarmak hakkım olayı.Eğer seni uyarır ve yolundan geri çevirirse sevap kazanacağını düşünüyor adam.
    Benim yorumum ise o adam aileden gelme müslüman olmuştur.Rahat bir seçim hakkı versek kendi yolunu bulabilirdi.O yüzden o adama karışmamalıyız.
    O yüzden orada anlatmaya çalıştığım ama kimsenin okumadığı gelecekte bizim çocuklarımız torunlarımız olduğunda onlara seçim hakkını sunmamız.Beyin olarak özgür bırakmamız yönünde.Elbet o kendi yolunu bulacaktır.
    Quote Originally Posted by attirson View Post
    Komediye bak ya herşey geçilmiş millete müdahaleye gelinmiş.Ahlak polisimi oldunuz ? Ne hakkın var demeye herkes kendinden mesuldur.Bakmassın olur biter.Kimse birşey diyemez şahsen bana öyle birşey diyen hiç ummadıgı bir tepki ile karşılaşır.İşte insanları dinden sogutanlar böyle düsünen insanlar.
    Şu anda aramızda ahlak polisi yok zaten.Hepimiz özgür olmalı diyoruz.Benim yazımı tam okuyan biri varsa ana amacı özgürlük verilmesi üzerine.Fakat ben muhafazakar kesimin ne düşündüğünü söylerken insanlar benim görüşüm sanıyor.
    Last edited by LifeYourself : 04.Haziran.2013 at 21:31

Biz bu kadar geniş bir millet olamayız bizim tarihimize adetlerimize ters

benim görüşüm tabi ki

Mesaj Yetkileri