1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post

Dun Aydin abinin istedigi resmi anca bulabildim. Dedigim gibi photoshopmudur nedir bilmem

Oylede boylede rahatsizlik veriyor
    aydın benden ispat istediğinde bu fotoyu koyabilirdim ama fotoşop diyeceklerinden fmde yakındireğe giden topun gol olacağından emin olduğum kadar emin olduğum için bu fotoyu koymadım

ama şöyle bi sıkıntı var

aydın iddiamı ispatlayamadığım için mesajımı sildi
    kendisi bana olayların 2010 da olduğunu söyledi ama hala onu da ispatlayamadı

demokrasi isteyen biri olarak kendi mesajını silecek mi merak ediyorum

adalet özgürlük demokrasi istemek en doğal hakkın ama bi şartla
    adil özgürlükçü ve demokrat olmak şartıyla

umarım derdimi anlatabilmişimdir

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    aydın benden ispat istediğinde bu fotoyu koyabilirdim ama fotoşop diyeceklerinden fmde yakındireğe giden topun gol olacağından emin olduğum kadar emin olduğum için bu fotoyu koymadım

ama şöyle bi sıkıntı var

aydın iddiamı ispatlayamadığım için mesajımı sildi
    kendisi bana olayların 2010 da olduğunu söyledi ama hala onu da ispatlayamadı

demokrasi isteyen biri olarak kendi mesajını silecek mi merak ediyorum

adalet özgürlük demokrasi istemek en doğal hakkın ama bi şartla
    adil özgürlükçü ve demokrat olmak şartıyla

umarım derdimi anlatabilmişimdir
    Yolcu, gel biraz beyin fırtınası yapalım.

Fotonun fotoşop olduğunu geçtim. Böyle bir olayı elbette trt veya yandaş medya dediğimiz yer paylaşır. Halk tv'den bu türden şeyleri bekleyemeyiz. Yani göstericilerin yaptığı negatif şeylerin yoğunlukla paylaşıldığı yerlere, yani yandaş dediğim sitelere de bakıyorum. 3 dakikadan fazla dayanamasam da tv kanallarını da takip edebiliyorum.

Yani sana "trt yapmışsa kesin yalandır" diye kestirip atmayacağım.

"bir polis yaralanmış, sevinin" yazdığından beri açıkçası sana karşı kişisel olarak bir sinirim olmuş olsa da bu sinirim geçti. Herkes yanlış yapar. O yazıyı yazdığında belki seni forumdan uzaklaştırmam gerekiyordu ama öyle yapsaydım başbakandan farkım kalmazdı. Benim de seni sinirlendiren yazdıklarım olmuştur. Bunlar için de kusura bakma

Neyse beyin fırtınası kısmını geçtim olayı anlatayım. Bu bahsettiğin bayrak yakma olayından sonra çalıştığı birimi söylemeyeyim, bir polis arkadaşımla konuştum.

Ben zamanında tv'de çalıştığım için, montaj programlarını iyi bilirim. Bu görüntünün de montaj olduğuna inandığım için polis arkadaşıma öncelikle şunu sordum. Mobese görüntülerinin izlenme şekli nasıldır?

Polis bu görüntüleri izlediğinde, sol tarafta saat, tarih ve bu tarihin GMT olarak yazılı şekilde bulunduğunu bahsetti. Ve bu mobese olayı, -bildiği kadarıyla- büyükşehir belediyesi tarafından ihaleye sunuluyormuş. İl il farklılıklar gösterebilirmiş. Ama İstanbul'daki formatta, sol tarafta tarih ve saatin bulunduğu söyledi.

Bunun dışında normal mobeselerin de olduğunu biliyorsun, halka açık olan, onlar ise sade bir şekilde tarih saat ve mevki ya da kamera numarası yazmadan sunuluyormuş halka.

Şimdi burada iki sıkıntı var. Trt bu yayını polisten aldıysa, 1- sağ tarafta değil, sol tarafta bilgilerin yazılı olması gerekiyordu. 2- kamera'nın numarası veya mevki adı bulunmuyor orada.

Askerliğini yaptığını varsayıyorum, kamera odası vardır biliyorsundur. Orda da CCTV'ler vardı ve tıpkı o sistemin mantığıyla çalışıyormuş.

Bu yazdıklarıma inanmayabilirsin. "2010 fotoğrafı bu" deyip geçmek yerine, arkadaşıma sordum ve o, böyle bir bilgi verdi.

Mesela bugün akit'in sitesinde de yunanistan'da olan bir olaydaki foto kullanıldı. Şu:

Maalesef bu "yandaş basın" dediğimiz medya kolları da hükümetin yakındığı yönde haberler yapmakta. Bu direnişi nasıl kötüleyebiliriz diye düşünmekte.

Umarım halkı yalan yanlış bildiren herkes cezasını çeker.

Mesaj Yetkileri