Şöyle diyeyim ki en büyük özgürlük kısıtlaması;
Hükümetin kendine oy vermeyen kitleyi sallamaması.
Eğer daha çok neden isteyen varsa buyursunlar;
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23458977.asp
İsteyen karşı çıkar isteyen kabul eder,burada türlü türlü 65 tane neden var.Kimseye bir şeyi ikna ettirmek zorunda değiliz.Herkesin iradesi var,o iradeye saygı duyulması da boynumuzun borcudur.Her iki tarafta karşısında ki görüşe saygılı olmak zorundadır,öyle aşağılayıp ardından saygıdan bahsederse olayının bir amacı kalmaz,iki karşıt görüş içinde aynıdır bu durum.
Olayı dine,başörtüsüne de getirilmesini anlamıyorum,ailesinde başörtülü olmayan var mıdır acaba ? Hepimiz mi aptalız ? Ninelerimiz,teyzelerimiz,halalarımız,annelerimiz,k ardeşlerimiz başörtüsü takarken,gidip başka insanlar başörtüsü takıyor diye onları mı dışlayacağız ? Evet herkeste bir böyle durup,düşünme oluyor ancak bu her iki tarafın birbirine duyduğu iticilikten öte devlet adamlarının -muhalefet veya iktidar farketmeksizin- bizi saçma sapan bir ortama sürükledikleri için,birisi ''başörtülü kardeşlerimi taciz ediyorlar'' der,diğeri çıkar ''bakın başörtülüleri partiye üye yaptım'' der.Bunlar toplumu birbirinden ayırmak değildir de nedir yahu ? Biz yüzyıllardır bir arada yaşıyoruz,her dinden,her ırktan insanla beraber,bu kadar mı kolay oldu birbirimizi küçük düşürmek,hor görmek ? Kimse o yaptı,bu yaptıya getirmesin işi,geçmişte ne yapıldığını biliyoruz,şu anda ne yapıldığını biliyoruz,geçmişte yapıldı diye şimdi ki yapılanlara gözünüzü kapatmayın.Eğer bu durumdan kurtulacaksak -bakın hükümetten demiyorum durumdan diyorum- halk olarak hepimizin görüşüne saygı duyup,sahip çıkıp belli bir çözüme ulaştırması lazım.Bunu da hükümete kabul ettirmek lazım,oy verdiniz diye her hareketine,zulmüne de sahip çıkacaksınız diye bir şey yok,taraftarlık değil bu,siyasi bir görüş.