Kesinlikle. İnsan olmak yeterli.
Bu konuda en başından beri görmeni istediğimiz bir şey var. Başbakanın bu konudaki yanlış tavrı. Bunu göremiyorsun ya da görmek istemiyorsun ya da sana göre yanlış olan bir şey yok. Eyvallah.
Sormak istediğim olay şu, başbakanın bir sürü videosu var. Onlardan bahsetmeyecem. Kendi kendini 30 saniyede yalanladığı videolar falan değil derdim.
Derdim şu: Başbakan Müslümanları katleden, tecavüz ettikleri
ispatlanan (ispatlananın altını çizdim çünkü bunu yapanlardan biri suçunu itiraf edip hapse atıldı amerikada. çok istiyorsan linki araştırabilirim) amerikan askerleri için "kahraman amerikan askerlerinin evlerine dönmesi için dua ediyorum" dediğinde acaba başbakanla aynı görüşte miydin? Yani bu konuda düşündüğün gibi, Irak halkının Irak ekonomisine zarar verdiğini, yüzlerce dükkanı, binayı yakıp yıktıklarını düşündüğün için başbakanı yine haklı mı gördün?
Şu konuda sana o kadar çok şey söylendi. Başbakanın yaptıklarına bir kere hata dediğini görmedim. Verdiğin cevapların çoğu, soruya soruyla yanıt vermekle kaldı.
Bu soruyu şu yüzden sordum. En damar akpli arkadaşım bile başbakanın bu lafına "oha" demişti. Bunu diyebilmişti. Acaba sen bu konuda başbakana toz kondurabilecek misin. Hatasına hata diyebilecek misin, yoksa dediğim gibi suçlu yine Irak halkı mı
Tek sorum bu.