CA 125-130
PA -9
Hiç sırıtmaz.
Tackling'inin de artması gerekiyor. Ayrıca zihinsel olarak takımdaki en iyi oyuncu bana göre. Buna göre profili düzenlemesi laızm.
U20 turnuvası dikkatle izlenmeli sayın ABOOO![]()
CA 125-130
PA -9
Hiç sırıtmaz.
Tackling'inin de artması gerekiyor. Ayrıca zihinsel olarak takımdaki en iyi oyuncu bana göre. Buna göre profili düzenlemesi laızm.
U20 turnuvası dikkatle izlenmeli sayın ABOOO![]()
Ilginc geldi.
Gecen sezon Salih ligde 90 dakika basina 3.2 faul yapmis.
Avrupa maclarinda ise 90 dakika basina 4.0 faul yapmis.
Semih Senturk'ten sonra takimda en fazla faul yapan oyuncu. Semih gibi agresif oynayan bir oyuncu da degil.
Hatta lig genelinde 90 dakika basina en fazla faul yapan 2. merkez orta saha oyuncusu (birinci Musa Cagiran).
Devami da var. Yaptigi 5 defansif mudahaleden 1 tanesinde faul yapmis ve bu konuda ligin en zayif orta saha oyunculari arasinda yerini almis.
Bu istatistik esasinda sahada gorulen ama saniyorum algilamak istenmeyen seyi guzel gosteriyor. Salih defansif mudahale yapmasini pek bilmiyor. Rakibin ayagindaki topa arkasindan mudahale ederek cok fazla faul yapiyor ve rakibe serbest vurus veriyor.
Tabii bizim futbol mantalitemizde bunu iyi mucadele ediyor olarak degerlendiriyoruz. Halbuki o da degil. Faul yapmak iyi mucadele etmek degildir. Aksine, yapman gerekeni yapmamak icin (pozisyon alma) kural disi hareket yaparak rakibin hucumunu bozmaktir.
Yillardir duran toptan gol yeme sorunumuz konusulur. Halbuki gereksiz duran top vermezsen, rakip duran top kullanmaz. Rakip duran top kullanmazsa, duran toptan gol yemezsin. Ama gereksiz faul yapan, alamayacagi hava topuna cikip kafa vuran ve rakibe faul yapan oyuncu yurekten oynayan oyuncu olur. Bunu yapmak yerine pozisyonunu alan oyuncu ise ruhsuz.