Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
Sağ ol, dost acı söyler zaten Tarihi severim ancak ikinci dünya savaşı vs. ile bilgilerim yüzeysel. Araştıracağım, hatam varsa özür. Ancak kendi nedenlerimi de yazayım.

- Hitler hakkında seçimle başa geldiğini ancak sonrasında bir korku imparatorluğu kurduğunu biliyorum. Tek parti girmese bile tek parti gibidir. Şu anda yapılan protestoyu Nazi Almanyası'nda yapmanın imkanı olduğunu sanmıyorum. Yanılabilirim de.
- İkinci Dünya Savaşı hakkında pek de bir şey yazmamıştım zaten dolayısıyla geçiyorum bunu. Yanlış anlamışsınız herhalde.
- Alman halkı hakkında tabii ki bir şey bilmiyorum Zaten tahmin ettiğimi yazdım Alman halkı düşüncelerini. Gerçek Almanları kastettim burada ve biraz da insan doğası; kibir. Bir kere beyinlerine saf ırk fikri sokulduysa kolay kolay çıkmaz.
- Ekonomi hakkında da pek bilgim yok. En zayıf olduğum konulardan biridir. Ancak 2002'ye göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Naçizane fikrim.
Öncelikle anlayışın için teşekkür ederim. Düşüncelerini etkilememeye çalışarak elimden geldiğince cevap vermek isterim çünkü hala tarafsız olarak kendi araştırmanı yapman gerektiğine inanmaktayım

Madde madde neyi neden yazdığımı söyleyeyim;

- Hitler seçimle başa gelmiştir doğrudur. Ancak Hitler'in Almanya'yı nasıl diktatörlüğe çevirdiğini öğrenmek için 1933 Reichstag Yangını'nı araştırmak gerekmektedir. Bu yapılan protestonun Nazi Almanyasında yapılmasına imkan olmadığı doğrudur ancak eksik bilgidir zira diktatörlükle yönetilen Nazi Almanya'sında olması imkansızdır. Nazi iktidarına karşı da çok çeşitli ve sert protestolar olmuş ve mücadeler verilmiştir ancak büyük çaplı bir şey ne yazık ki toplumun uyutulması ve uyuşturulması sebebiyle olamamış ve halk bazı gerçekleri gördüğünde çok geç olmuş, tüm erkler ve kolluk kuvvetleri ele geçirilmiş ve bir korku imparatorluğu çoktan kurulmuştur.

- İkinci maddede yanlış anlamadım ancak dikkat edersen 2. Dünya savaşı ve öncesi tarihi demekteyim ve burada 2. Dünya savaşı öncesi Nazilerin nasıl iktidara geldiğini ve Hitler'in diktatörlüğünü nasıl sağladığını kast etmekteydim.

- Şu kadarını söyleyeyim; Alman halkının şu anda en nefret ettiği figür Hitler'dir.

- Ekonomi konusunda da fikirlerini çok etkilemek istememekteyim ancak şunu söyleyebilirim; kesinlikle 2002'den daha iyi durumda değiliz, şu anda balon bir ekonomiye sahibiz ve bu balonu patlacak iğne bazı güçlerin elinde. Ayrıca bu balon patladığında ne yazık ki etkisini hepimiz çok acı bir şekilde hissedeceğiz. Bu konuda da detaylı olarak araştırma yapabilirsin ancak yazdığın üzere Ekonomi ile ilgilenmemektesin, haliyle bu konuyu pas geçmek istemeni anlayışla karşılarım.

Diğer arkadaşlardan özür diliyorum, genel konuyla doğrudan ilgisi olmayan konulara girdik ancak yanlış bir şey gördüğünde susamayan bir yapıya sahibim. Affola. :P