Enteresan bir durum, bu karar yeni alınmamış ta geçen sezonun başındandır uygulamaya konulacağı bilgisi olmasına rağmen - o günlerde Fenerbahçe kaldırılmasını isterken, diğer büyük kulüpler karşı çıkıyordu- sanki yeni alınmış bir karar gibi taaruza geçme stratejisini çözemedim ben. Aslında sokak dilinde "Evdeki hesap çarşıya uymadı" sözünün karşılığıdır bu. O gün karşı çıkanlar şartlar değişince hemen dansöz misali döndü. Bu kararı o gün eleştiren ancak sonuç alamayan Fenerbahçe ise planlamasını buna göre yaptı, karar kesinleşmeden önce karara sadık kalınmasını istemesi de bunun göstergesi. Sen planlamanı ona göre yapacaksın, sırf daha önce belli olan kural bu şekil işleyecek diye 3 etmeyen adama 6 vereceksin, Zamanında kararı destekleyenler ve değişmesine müsade etmeyenler çaresiz kalınca "Ee hadi değişsin" diye ağlayacak, yok öyle yağma.

Yabancı sınırlamasının başlı başına mantıksız bir uygulama olduğunu daha önce söylemiştim. Gönül isterki büyük liglerdeki gibi belli bir şablonda bir uygulama getirilsin ancak bu sezonun kuralı geçen sezondan verilmiş bir karar ve 1 sene boyunca yatanlar, değişmesi için çaba göstermeyenler mümkünse "Değişmezse Federasyon gider" "Fenerbahçe'nin dediği oluyor" gibi komik açıklamalar yapmasın.