Sayfa 9 / 14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post

Arda ve Gökhan bize gelirse nolacak,çok merak ediyorum,çok.
    Ne olacak soyleyeyim. GS'nin kasasindan bu iki oyuncu icin 30Milyon Euro'dan fazla para cikacak. Nasil FB Alper'e sirf Turk oldugu icin 7milyon verdiyse , Galatasaray da ayni sekilde kadrosunu guclendirmek icin Turklere fazla para bayilmak zorunda kalacak.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Ne olacak soyleyeyim. GS'nin kasasindan bu iki oyuncu icin 30Milyon Euro'dan fazla para cikacak. Nasil FB Alper'e sirf Turk oldugu icin 7milyon verdiyse , Galatasaray da ayni sekilde kadrosunu guclendirmek icin Turklere fazla para bayilmak zorunda kalacak.
    30 Milyon euro mu çıkacak,Arda'ya en fazla 8-9 veririz,ödenmeyen taksitler silinir,Gökhan'da 10-12 arası olur.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

30 Milyon euro mu çıkacak,Arda'ya en fazla 8-9 veririz,ödenmeyen taksitler silinir,Gökhan'da 10-12 arası olur.
    Ödenmeyen ne kadar var bilmiyorumda ben Arda'nın 20den aşağıya satılacağını sanmıyorum.Benim elimde türk bir oyuncu olsa avrupa klübünü yönetsem şimdi bayram ederdim . Hamit'in şimdi geldiğini düşünsenize 6-7gibi gelirdi.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    Ödenmeyen ne kadar var bilmiyorumda ben Arda'nın 20den aşağıya satılacağını sanmıyorum.Benim elimde türk bir oyuncu olsa avrupa klübünü yönetsem şimdi bayram ederdim . Hamit'in şimdi geldiğini düşünsenize 6-7gibi gelirdi.
    Yahu önce parasını ödesinler sonra satarlar 20 ve yukarısına.

Neyse benim ki temenni zaten burada mali hesabı yapacak kişi ben değilim.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    ardanın sözleşmesi 2 sene sonra sona eriyor seneye bedelli askerlik hakkıda alıyordu yanılmıyosam bu sene olmasada seneye gayet ucuza geri alabiliriz keza gökhanda öyle (tabi oyuncular bizi isterse)

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

arda kontratsiz kalmaz, merak etmeyin. ancak bizim ulkede olur oyle seyler (:

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    arda kontratsiz kalmaz, merak etmeyin. ancak bizim ulkede olur oyle seyler (:
    kontratsız kalır demiyorum seneye adamın 1 yıl kontratı kalıcak imzalmıcam diye diretirse büyük ihtimal satar at madrid ki 1 sene kontartı kalan ardaya 20 m € istemezler isteselerde kimse vermez tabi oyuncununda gitmeyi istemesi lazım ayrıca avrupada bu tip transferler çok oluyo lewandowski nin 1 yılı kaldı şimdi mecbur satıcak dortmund yada anlaşmaya zorlucak ki çok zor keza özil o şekilde real e rvp gene aynı şekilde manu ya gitti hatta holtby 6 ay kala 1 m €a gitti maxi rodriguez liverpool a öyle

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

ama daha cazip maas ya da daha iyi bir kariyer icin bu dediklerin oluyor. arda icin pek mantikli degil, diretirse de a.madridden daha iyi bir takim icin bunu yapar. tabi 2 sene sonra sartlar neyi gosterir bilinmez. eger bu sene iyi bir sezon gecirirse zaten premier ligi garanti olur onun icin, istegi de o yonde. arda turkiyeyi en son tercih olarak dusunur, burda oynarken basina gelmeyen kalmamisti. avrupada oynamaktan cok memnun, keyfi de gayet yerinde. niye rahatini bozsun ki (:

isin asli, bunlar farazi gorusler. yabanci kurali mevcut haliyle kalmamali ama bunu da sezon baslamisken degistirmek pek mantikli degil. gelecek sezon icin planlar dusunulebilir. AB vatandasligi makul olabilir, avrupa arenasinda rekabet ediyorsak onlarin kurallariyla bu oyunu oynamak durumundayiz.

bu kurali sirf kadrodaki yabanci sisikligi yuzunden protesto etmek de var isin icinde. kluplerin bir cogu zamaninda bu kurala onay verirken kadrolarini temizleyemedikleri icin simdi yan ciziyorlar. gerekli gereksiz bir dunya yabanci oyuncuyla basbasa kaldi yonetimler, kendi tembelliklerini federasyona fatura ediyorlar.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Mayıs ayında başvuru yapmışız biz yabancı sınırı ile ilgili.

Edit:

Yabancılarımız Federasyona başvuruyorlar AB kuralı ile ilgili.Büyük ihtimal kabul edilmez,sonra tahkimde de kabul görmez ve Nihat'da ki gibi büyük ihtimal Avrupa Adalet Divanı'nda kabul görecek.
    Last edited by europeanconquer : 12.Temmuz.2013 at 14:15

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

G.Saray yöneticisi Sedat Doğan: Drogba , Sneijder, Elmander, Dany, Chedjou, Riera ve Amrabat TFF'ye AB statüsünde oynamak için başvuracak.

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan: Bugün Drogba yerli statüsünde oynamazsa yarın Arda da İspanya’da oynayamaz.

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan: Ben bu konunun daha detaylı inceleneceğini ve müspet şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum.

haydi bakalim...

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

http://www.iha.com.tr/spor/demiroren...kalksin/154332

Demirörenin önceden yaptığı açıklamalardan.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İnşallah G.Saray'ın yaptığı başvuru kabul olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

İnşallah kabul edilir istekleri...Hatta keşke federasyon da kabul etseydi.
    Last edited by Kaka Leite : 12.Temmuz.2013 at 23:31 Reason: Sakin
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Bizde AB statüsü de yabancı sayılıyor, İspanya'daki gibi AB dışından 3 oyuncu oynayabilir diye bir kural yokki. Başvuru bana garip geldi, adamlar AB statüsünde oynasa ne olacak, yine yabancı olacak. Arda örneği daha bir komik olmuş, Adamlarda kural açık AB dışından 3 oyuncu olur diyor ve Türkiye AB üyesi olarak kabul ediliyor. Bizde AB içi dışı farketmez herkes yabancıdır diyor. Ama TFF sırf Arda İspanya'da oynasın diye kabul edebilir, güzel tehdit olmuş .

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Kabul edilmesini beklemeyin beyler TFF sizin ağzınıza laf vermez,tahkime gideriz oradan da bir sonuç çıkmaz,Avrupa Adalet Divanı'nda olur ne olacaksa.
    Last edited by Kaka Leite : 12.Temmuz.2013 at 23:32 Reason: Silinen mesaj hakkında olan kısım editlendi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Açıkçası bana AB ısrarımız biraz fazla iyi niyetli geldi.Fazlada işin bir şeyini çıkarmamak lazım.Bizim ısrarımız bir şekilde kabul görürse ee diğer takımların başı kelmi hepsi başvuru yapacak.Sonuç olarak bir kargaşa ortamı olucak.

Sabredin 2 yıl.Elimizdeki yerlileri kullanın.Demirören gidince nasıl olsa 6+0+4 gibi bir saçma kural yerine en azından 6+4 gibi daha mantıklı bir sınırlama gelicektir.Seneye 5+3 kuralı olsada bence o işte olmaz.Bu sene hadi elimiz bağlı,geç kaldık felan diye geçiştirdiler.Önümüzdeki sene Demirören gitmeden bile 6+2 yapılacağını düşünüyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by C h A o S View Post
    Açıkçası bana AB ısrarımız biraz fazla iyi niyetli geldi.Fazlada işin bir şeyini çıkarmamak lazım.Bizim ısrarımız bir şekilde kabul görürse ee diğer takımların başı kelmi hepsi başvuru yapacak.Sonuç olarak bir kargaşa ortamı olucak.

Sabredin 2 yıl.Elimizdeki yerlileri kullanın.Demirören gidince nasıl olsa 6+0+4 gibi bir saçma kural yerine en azından 6+4 gibi daha mantıklı bir sınırlama gelicektir.Seneye 5+3 kuralı olsada bence o işte olmaz.Bu sene hadi elimiz bağlı,geç kaldık felan diye geçiştirdiler.Önümüzdeki sene Demirören gitmeden bile 6+2 yapılacağını düşünüyorum.
    İtirazlar kabul olursa bütün oyuncular için geçerli olur, nasıl Nihat bireysel olarak kazanmadıysa bizimkilerde bireysel olarak kazanmaz bu hakkı.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    İtirazlar kabul olursa bütün oyuncular için geçerli olur, nasıl Nihat bireysel olarak kazanmadıysa bizimkilerde bireysel olarak kazanmaz bu hakkı.
    Ben itirazımız kabul görürse genel değilde bizim kadrodaki oyuncular için geçerli olacak diye algıladım.Yanlış algılamışım o zaman.
    Nihat olayını pek hatırlamadığımdandır heralde.

Sonuç olarak bizim oyuncuların kafasınıda kurcalıcak gibi bu AB mevzusu.Aysal yönetimi böyle bir mevzuya giriyorsa bence belli ve güçlü bir dayanakları olabilir.Sadece korkulur bu Aysal'dan diyorum Bakalım belli bir süreç bekliyor gibi Türk futbolunu.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by himone View Post
    Bizde AB statüsü de yabancı sayılıyor, İspanya'daki gibi AB dışından 3 oyuncu oynayabilir diye bir kural yokki. Başvuru bana garip geldi, adamlar AB statüsünde oynasa ne olacak, yine yabancı olacak. Arda örneği daha bir komik olmuş, Adamlarda kural açık AB dışından 3 oyuncu olur diyor ve Türkiye AB üyesi olarak kabul ediliyor. Bizde AB içi dışı farketmez herkes yabancıdır diyor. Ama TFF sırf Arda İspanya'da oynasın diye kabul edebilir, güzel tehdit olmuş .
    Aynen , Nihat ile alakası yok olayın aslında
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

acilen bu federasyonun istifa etmesi yada indirilmesi gerek.. boyle sacma sapan bır kuralla neyin önü açılacak..

almanyadan ispanyadan ingiltereden italyadan daha mı iyi biliyoruzda onların bile yapmadığı saçmalığı bizim cahil yöneticilerimiz yapıyor..

yasalarda kanunlarda iş yok başkan ve yöneticilerde nasıl olsun.. parası olan başkan olabilen bir memlekette biz daha çok şikayet eder ağlarız..

Madem gençlerin önü açılması isteniliyor o zaman yabancıyı kısıtlamayacaksın bre andirillo..
    Diyeceksin ki
    Her takımda en az 3 tane futbolcu 21 yaşını aşmamış takımdan yetişmiş ve bu yetişen futbolcular en az 3 senedir takımda olmalı
    yada
    Her takımda 25 yaşını aşmamış en az 4 yerli (TÜRK) oyuncu bulundurmak zorundasın..
    bunların en az 1 tanesi alt yapıdan gelmiş ve altyapılarda 2 sene oynama zorunluluğu olacak diyeceksin ki
    o zaman türk futboluda türk oyuncularda gelişir büyür..

ama bu kural türk futbolunu katletmekten başka 1 şey değildir!

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Sasirmadik...

Tahkim Kurulu, G.Saray'in yabanci oyuncular konusundaki talebini reddetti.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Tahkim Kurulu reddetmemiş, zamanında (7 gün içerisinde) itiraz harcı yatırılmadığı için itiraz başvurusunun geçerlilik kazanmadığını açıklamış.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İtiraz falan edilmedi ki talep başvurusunda bulunuldu.Kulüp değil zaten oyuncular başvurdu.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

İtiraz falan edilmedi ki talep başvurusunda bulunuldu.Kulüp değil zaten oyuncular başvurdu.

Anlatmak istediğim şu:
    http://www2.sporx.com/futbol/superli...SXHBQ337196SXQ

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İtiraz falan değildi ama önemi yok zaten her türlü reddedilecekti.Şimdi gerekli neresi varsa oraya başvuru yapmaya geldi sıra.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Harcı niye yatırmamışlar ki, unutmuşlar mı acaba?

Ne kadar uzadı bu iş

GS şimdi de mahkemeye gidiyormuş heralde

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    Harcı niye yatırmamışlar ki, unutmuşlar mı acaba?
    Galatasaray diyor ki, ben başvuruyu AB statüsü için tüzük değişikliği talebimin reddine itiraz için yapmadım. Oyuncuların ortak başvurusu bireyseldir. Tahkim Kurulu yetkisizlik kararı vermiştir. Kararı mahkemeler verecek, Asliye Hukuk Mahkemeleri yetkilidir şu durumda.

Takhim Kurulu da diyor ki, AB statüsü için tüzük değişikliği başvurusu talebinin reddinin itirazı için yapılan başvurular reddin ardından 7 gün süre içerisinde zorunlu yatırılması gereken harç yatırılmadığı için geçerlilik kazanmamıştır. Dosya kaldırılmıştır.

Galatasaraylı oyuncular, başvuruda AB vatandaşlıkları varolduğu için yerli statüsüne sahip olduklarınını tespitini talep ediyorlar. Bunu sağlayan bir kural olmadan tespit yapılamaz. Bu tespiti yapacak kurul Tahkim Kurulu değildir. Tahkim Kurulu'nun görevi bu değildir. Tahkim Kurulu, bir üst yargı mahkemesidir. Galatasaraylı oyuncular ilk yanlışı burada yaptı. Yanlış yere başvuru yaptı. İddia ettiği gibi yetkisizlik kararı verilmedi. Oyuncular TFF kurullarına başvurmalıydı. Bunu sağlayan bir kural olmadığı için usulen reddilecekti ama iç hukuk sürecini doğru tamamlayacaklardı.

Galatasaray, Tahkim Kurulu'na zamanında itiraz başvurusu yapmalıydı ve harcı yatırmalıydı. Tahkim Kurulu belli ki oyuncuların itirazını kendilerini de ilgilendirdiği için davaya müdahil saymış ve AB statüsü için tüzük değişikliğinin reddine itiraz için başvurularını kabul etmiş. Harç zamanında yatırılmadığı için başvuruyu geçersiz saymış. Kısacası bir red bile yok.

Galatasaray, iç hukukta zamanında doğru şekilde itiraz etmediği için reddi kabul etmiş sayılıyor.

Asliye Hukuk Mahkemeleri, Yargıtay ve Avrupa Adalet Divanı'ndan geçerli bir sonuç alınacağını sanmıyorum. Davalar uzun sürecektir. Bu sezonun kesinlikle geçileceğini düşünüyorum. Hatta belki bir sonraki sezonu bile geçebilir Yargıtay'a kadar uzayan süreç.

Nihat sürecinin haberinde şu geçiyor:

"Avrupa Toplulukları Mahkemesi’nin aldığı bir karar gereği, Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) ile Türkiye arasındaki ortaklık anlaşması gerekçe gösterilerek, AB ülkelerinde oynayan profesyonel Türk sporcuların, "AB statüsünde oyuncu" olmalarına tam hak verildiği belirtildi."
    http://www.radikal.com.tr/spor/nihat...e_soktu-891529

Yani Nihat davası için emsal diyemeyiz aslında.

Bana göre diyorum tartışma olmasın. Bana göre Avrupa Adalet Divanı, AET üyesi olmamızdan ötürü artık AET'nin AB'nin bir alt kurumu olmasına binaen AB çalışma şartlarının AET üyelerine AB içerisinde sunulmasının gerekliliğinin savunulması davasıydı Nihat davası. AB ülkeleri içerisinde AB yasalarınca belirlenen çalışma koşullarının ihlali iddia edildi. Biz bir AB ülkesi olmadığımız için bu yasaları uygulamak zorunluluğumuz bulunmuyor. Mahkemeler, kanunlara aykırı uygulama olup olmadığının denetlenmesini ve aykırı uygulamaların maddi/manevi tazminat taleplerini, yaptırımlarını değerlendirecek. Bir zorunluluk olmadığı için bunu kural ihlali olarak değerlendireceklerini sanmıyorum. AB üyesi olmayan ama AET üyesi olan ülkelerin AB çalışma koşullarını birebir sağlamak yükümlülükleri bulunmuyor. Davanın sonuç vereceğini sanmıyorum.
    Last edited by Cengo : 19.Temmuz.2013 at 02:44

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

ABOOO her konu baslıgı altın muhalefetsin kardesim bikere de Galatasarayla ile ilgili olumlu yazdıgın biseyi görmedim..İşi bırak hukukcular halletsin hic birimiz burda bu kadar bilgili degilken varsayımlarla bilgi kirliliği yapıyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Cavcav kulupler birligi baskani olmus bakalim neler olacak

Sayfa 9 / 14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Mesaj Yetkileri