Quote Originally Posted by anil luque View Post
Bu tarz şeyleri transfer alanında konuşalım bence arkadaşlar , çok karışıklık oldu hangi topiğe geldiğimi şaşırıyorum bazen.

Vodafone ile stad isim hakkı ve forma göğüs reklamı için 10 yıllık 90 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzalandı. Güzel iş.
Quote Originally Posted by footballer33 View Post
Bu anlaşmayı nerede okudun Anıl? Ben bulamadım da. Ayrıca; Fikret Orman, anlaşma için Türk futbol tarihinin en büyük anlaşması diyordu. 90 milyon dolar çok az değil mi? Senelik 9 milyona geliyor, dolar hem, euro da değil. 150 milyon euro olsaydı, gerçekten olağanüstü bir anlaşma diyebilirdim.
Bizim stadın isim hakkı 10 yıllığına 100 milyon dolara satılmıştı Türk Telekom'a. Eğer 90 milyon sırf stadın isim hakkıysa o dönemle şimdinin dolar kurları arasındaki farka bakıldığında Fikret Orman'ın söylemi doğru olabilir ancak bu ödemeler yıllık taksitler halinde yapıldığı için taksitin yatırıldığı günü kuru önemli olacaktır ki bu da aradaki farkı yok edecektir.

Bir de benim anlamadığım bi şey var. Maaşları euro ile ödeyen kurumların bu sponsorluk anlaşmalarını neden dolarla yaptığına anlam veremiyorum, saçma ve gereksiz değil mi yahu.