Quote Originally Posted by KaRaBükLü KraL View Post
Kenar komutları bu şekilde olursa çok iyi oluyor.Ama sorun şu rakip çok iyi pres yapıp kaptığı toplarla hızlı hücum yaptığı için kaptırdığım bir top kalemde net gol pozisyonu yapıyor.Takımdaki hiç bir oyuncuya topu tut komutu vermezsem o presi kırarım gibi bu kenar komutları ile.Tabi tempo yapmakta lazım Yanlış mıyım ?
Galatasarayla oynuyorsan 1.sezondan sonra taktik sikintisi yasiyorsun. Bu zamana kadar Galatasarayla oynadigim 3-4 kariyerimde bunlar hep basima geldi. Ozellikle suanda oynadigim kayitli oyunumda 2013/2014 sezonunda ligde 7.oldum! Fakat felaket hirs yaptim oyuncular arastirdim ve taktik gelistirmeye basladim. Hazirlik maclarini olabildigince ust duzey takimlarla oynadim ve milli takimlar icin verilen aralarda bile hazirlik maclari yaptim.

Taktik konusunda yasanilan en buyuk sikintinin sebebi Turkiye Liglerindeki yabanci kisitlamasindan kaynaklandigini dusunuyorum. Cunku istedigin yabanci oyuncuyu alamiyorsun bu bir. Ikincisi de Turk olan oyunculara kuluplerin inanilmaz yuksek ucret istemeleri. Tabii sizin fikirleriniz farkli olabilir ama ben boyle dusunuyorum acikcasi.

Ilk sezonda bizim sozlukten nannar'in taktigiyle oynuyordum ve acik ara sampiyon oldum fakat bu ikinci sezonda ise yaramadi. Ben de ilk basta 4-1-2-2-1 taktigini denedim arkadasin yukarida paylastigi gibi. Bundan da bir verim alamadim ve dolayisiyla demin de soyledigim gibi ligi 7. bitirdim ve Avrupa kupalarina da gidemedim.

Suanda 2014/2015 sezonundayim. Ligin baslangicinda hazirlik kampindayken ilk olarak Fatih Terim'in taktigini denedim. 2-3-2-1-2 taktigini yani. Inanilmaz sonuclar veriyordu bu taktik fakat beklerin savunmalarinin kotu olmasindan dolayi da buyuk sikinti yaratiyor rakibin kontra ataklarinda her seferinde gol yiyordum bi sekilde. Yeni bir taktik arayisina girdim ve sonunda taktigi buldum:

Eger Galatasaray'la oynuyosan ileriki sezonlarda mutlaka baklava stilli 4-4-2 taktigini oneririm. 4-1-2-1-2 oluyor bu da kisaca. Taktikle ilgili ekran goruntulerini asagida bulabilirsin. burada dikkat etmen gereken en onemli seyler "uzaktan vuruslarin yapilmayacak" olmasi. surekli ara paslarla iceriye kat etmeleri gerek oyuncularin.

1-0 yenildigim Trabzonspor macindan sonra taktigi degistirmeye karar verdim ve bu taktige gecis yaptim. Ne kadar az gol yedigimi ve fiksturdeki maclari son resimde gorebilirsin.

Yazi biraz uzun oldu kusura bakmayin artik.