anelka gitsinde forvete beni bile alabilirler
anelka gitsinde forvete beni bile alabilirler
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
abi anelka gitsin bizim bakkal ramazan gelsin daha iyidir.en azından elinden geleni yaptı deriz hem de anelka kadar para almaz verirsin eline aylık 600 milyonu adam anelka kadar faydalı olur.ayrıca yabancı kontenjanını doldurmaz.
Transfer yapmak dünyanın en kolay şeyi, dünyadaki bütün takımlar transfer yapıyor...
Ama tabi futbol bilgisinden mahrum olanlar gel dediğimizin geldiğini sanıyorlar...Ve bence transfer için sürekli yönetimi suclayanlar 10 koyunu şurdan şuraya güdemezler, mazallah yönetici olsalar Heinz, Ailton gibi adamları getirir, sonrada gitsin diye üste para verirler....
Şimdi lütfen şunları tek tek inceleyin ve sonra cevap verin;
1) Dünyada Fenerbahce takımında oynayacak kalitede kaç oyuncu var ??
Bu forumda Aurelio begenmeyen var, Luciano begenmeyen var..Transferde adı gecen Roberto Carlos, Crespo, Fatih Tekke, Ibrahimovic gibi isimlere dudak bükenler var...
Anlaşıldıgı söylenen Lugano ve Oliveira'yı begenmeyenler, "ala ala bunlarımı aldık" diye somurtanlar var...
O zaman ben söyliyeyim size, dünya üzerinde Fenerbahce formasını taşıyabilecek 20 santrfor, 20 solbek, 20 orta saha beyni, 20 kaleci ve 20 defans göbeği bulamazsınız...Hadi diyelim 30 olsun...
Dünyada en az bulunan mevkiler malum sol kanat, santrfor, ve beyin görevi görecek lider oyuncu (en az bulunan belki bu)...
Defans ve önlibero nispeten daha rahat bulunuyor, ama onlarında iyisi az bulunuyo... Mesela hem hava toplarına hakim, hem fizigine ragmen araya atılan toplara koşabilen, süratli, hemde defanstan oyun kuracak kadar teknik bir stoper derseniz belki 10 tane çıkmaz...
Peki ileri geri koşan, kondisyonlu, adam kacırmayan, güzel ortalar kesen kac sol bek var ??? 10 varmı ???
Peki hava toplarına hakim, pres yapan, yakaladıgı pozisyonu affetmeyen kac forvet var ??? 10 varmı ??
2) Bu adamların kacını alacak paramız var, zenginlikte dünyada kacıncıyız ??
Öyle ya, her mevkide toplasan 20'şer adam çıkmıyor...Peki bizden çok zengin, boy ölçüşemeyeceğimiz kaç kulüp var Avrupada ? Bir bakalım mesela...
1) Chelsea
2) ManU
3) Arsenal
4) Barca
5) Real Madrid
6) İnter
7) Juve
8) Milan
9) Bayern Munich
Bir kere bu 9 takım birini istiyorsa onu almayı unutun...Normali bu...
Peki en az bizim kadar para verebileceklerden devam edelim ;
1) Liverpool
2) Tottenham
3) Newcastle
4) Valencia
5) Atletico Madrid
6) Sevilla
7) Betis
8) Deportivo
9) Villareal
10) Lyon
11) Marsilya
12) PSG
13) Ajax
14) PSV
15) Olympiakos
16) Panathinaikos
17) Schalke
18) Werder Bremen
19) Hamburg
20) Roma
21) Lazio
22) Fiorentina
23) CSKA Moskova
24) Shaktar Donetsk
Aklıma ilk gelenler bunlar, ki bir cogu bize göre daha zengin...Dikkat ederseniz oldukca secici davrandım, İtlalya, İspanya ve İngilterede gülüp gececeğimiz bir çok takımın ne transferlere aslında neler harcadıgını hepimiz biliyoruz...
3) Paylaşım nasıl gerçekleşiyor ?
O ilk listedeki 9 takım var ya, onlar 2 şer 2 ser alıyor, Sheva çıkıyor, İnzaghi giriyor, Kaka çıkıyor Rui Costa giriyor, Drogba çıkyor Crespo giriyor, Raul çıkıyor, Robinho giriyor....
Yani o 9 takım her mevkinin en iyi en az 15 adamını barındırıyor....Onları almaya paramız zaten yetmez...
Geriye kalıyor her mevki için toplam 5 adam...İşte o 5 adamı ikinci listeye ekleyeceğiniz FENERBAHCEMİZ ile birlikte en az 25 takım paylaşıyor....(Mesela Brezilyalı defans Alex'in PSV'de oynuyor olması)
4) Bu 5 adamın kaçı Türkiye'ye gelmek istiyor ?
Yaşam kalitesi olarak Avrupadaki daha gelişmiş ülkeler yerine gelip Türkiyede yaşamak için o insanları ikna etmek kolay değildir...
Bu konuda Allah'tan İstanbulun çok güzel olması gibi bir avantajımız var, yoksa Trabzonspor bizim iki mislimiz kadar zengin olsa yarımız kadar transfer yapamaz...Hele Sivasspor, Kayserispor, Mardinspor gibi güzel Anadolumuzun takımları 150 milyon dolar verseler Ronaldihno'yu getiremezler....
Yani lig kalitesi ve ülkedeki yaşam düzeyi açısından dezavantajlıyız...
5) Biz FENERBAHCE olarak ne durumdayız ?
Biz bu kıtlıkta beyin görevi gören Alex gibi bir adamla o eksigi, kapatmışız...
Ön liberolarımız yeterli...Orta sahamız bir şeye benzedi...Kaleci sıkıntımız yok...
Şu anda özellikle kanatlar, defansın göbeği ve santrfor sıkıntımız var, yani çok çok iyi bir takım olmak için 5 adam ihtiyac var (iki kanat, iki defans göbek, bir forvet)
Lugano ile elde var bir...Luciano takım girince bence defans göbegi hallolacaktır...Oliveira gelirsede partneri Tuncay olacak ve bence o bölgede de gayet iyi olcagız...
Geriye kalıyor kanatlar....Bence sola iyi bir adam alır isek, sağ tarafta Ümit, Önder gibi adamlar o eksiği kapatabilir...
Yani işlem tamam olur...
Bu bir başlangıc takımı olacak ve upgrade (yani daha iyisi ile değiştirme) yöntemiyle güzel ve güneşli günleri göreceğiz...
Ben şu an yönetim ve Zico yerinde olsam Anelka'yı gönderip, 3 boşluğa Lugano, R.Oliveira (veya aynı kalitede bir forvet - Tevez gibi) ve iyi bir sol bek alırım.
Kadroyu da şöyle kurarım:
Önder - Lugano - Ümit - ? (Sol bek)
Appiah - Aurelio - Tümer
----------Alex---------
Tuncay - R.Oliveira
Ümit sol bek değil, stoperdir. Onu göbeğe çekip, yerine iyi bir sol bek alırım. Önder'i saha çekerim, Serkan'la bu iş olmaz. Luciano ve Can da iyi yedek olurlar.
-------------- R. Oliviera --------------------
-------------------------- Anelka -----------
------------------ Alex ---------------------
------- Tümer ----------------- Appiah ------
------------------- Aurelio ------------------
xxxxx ------ Lugano ---- Önder -------- Ümit
------------------ Volkan ------------------
o xxxx yerine öyle biri gelmeli ki çok hızlı, çok güçlü, çok iyi bir orta kesicisi, kademesi iyi bir ofansif sol bek olmalı.Aslında Ümit'in yerine de Dani Alves çok iyi giderdi..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Anelka mı? Anelka ile başarı gelmez. Ümit de sağda oynayamaz. Önder'i sağa çek, Ümit göbekte oynasın, daha iyi olur.
Ümit'i göbekte düşünemiyorum. Tamam elinden geleni yapıyor ama stoper olarak asla kullanılmamalı bence. Geçmiş zamanda yaptıklarını hala unutmadım.
Onun asıl mevkisi libero ama artık kullanılmadığı için değişik bölgelerde oynuyor. Bence de sağ kanatta faydalı olabilir...
"YÜCE ATATÜRK"
Sağda oynayamaz, zira orta açamıyor. Göbekte Lugano ile coşar. Kafa toplarını keserler çok iyi bir şekilde.
Solda oynadığından daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ama göbekte yavaş kalıyor ve oynadığı zamanları da hatırlıyorum çok hata yapıyor. Bir Barcelona maçı vardı hiç unutmam geri pas verirken rüştüye, o kadar yavaş vurduki topa saviola topu alıp çok kolay bir gol atmıştı...
"YÜCE ATATÜRK"
O günler eskide kaldı, artık tecrübe kazandı, aynı hataları yapmaz. Göbekte dünkü maçta Can ve Önder'in açıklarını kapattı, çok beğendim kaptanı.
Evet Önder'le Can'ın hatalarını kapattığına katılıyorum ama Ümit'in göbekte oynaması gerektiği düşüncene katılmıyorum.Ümit'in hem fizik gücü yeterli değil bu yüzden kafa toplarını da Can ve Önder den daha iyi alamaz.
Ayrıca Ümit öyle süratli bir futbolcu değil.Bence Ümit solda(sağ ayaklı olmasına rağmen) oynarken sağ ayağıyla yaptığı güzel ortalar vardı.Bu sebeple bence Ümit sağ bek oynar,solbekte ve göbekte oynayamaz.
O kadar yazdık bunu buraya ama bi yorum yapan olmamış tüh beaOriginally Posted by EreN
Fenerbahçe taraftar sitesi forumlarından almışsın yazıyı EreN![]()
Ben yazdım demedim kiOriginally Posted by eGowiCh
Zaten o siteye devamlı giren 10 kişi var burda o kadarda Aptal değilim hani
sen daha ne dediğinin bilmiyosun ''iyi topcu olsa arjantin milli takımında ilk 11 de çıkar lafını'' ben mi dedimOriginally Posted by e_mali
gelmiceği kesin olan zlatan intere gitti lugano gelince yerine bi hakkımız kalıyo bence oliviera nın gelmesi zor çünkü betis onu sakat diye kiraya verdi bundan 2 sezon önce betis i şamp ligine taşımıştı oliviera ama alabilirlerse iyi o zaman anelka yı yollayıp bi sol bek ben bu ümit özat hiç bi faydasını görmüyorum sağ bek e önder çekilmeli çünkü serkan çıkıyor kontralarda boş alan çok kalıyor(malum ümit te dönemiyo)bek defansın bi parçasıdır ya önce defans görevini iyi yapsın sonra ileri çıkmayı düşünsün önder sağ bekte çok faydalı olurümit in yerine de iyi bi sol bek oldumu iyi olur ya bizim fenerbahçe de tanınmadık bi adam alma niye yok git araştır bul iyi genç yetenekli bi oyuncu bence şu kadro güzel volkan
önder lugano luciano(servet,can) xxx
appiah aurelio tümer
alex(yerine21-22yaşında brezilya koşanı olur)
tuncay oliviera(xxx)
herkesin sorunu olan orta saha sorunu çok şükür bizde yok... yedeklerimizin iyi hali bile şu an bütün türk takımlarında oynar (kemal...selçuk...olcan vs vs) takım düzenine gelince mehmet yozgatlı bu takımda ilk 11 bile oynayabilir yanlışmıyım? şu an bi santrafor alınmalı ve sol bek... ve bugünkü maçta gördüğüm kadarıyla zor da olsa mehmet i kessin diye yattara çok iyi gider... en azından burdaki maçlarda kaybetmeyiz de baya bi zor onu da alması... neyse şl ne girsek de giremesek de yönetim planlarını her doğrultuda yapmıştır zaten.
lafı bi tarafından anlamaya niyetli bi uye daha...Originally Posted by thewitchking
adam cok yetenekli ama sorunlu, Corintias alırken cok yuksek paralara aldı ama simdi de satmak istiyor. Anelka gibi.
Anlamay calıs, zorla kendini, yapabilirsin...
hocam coşmuşsun ya vallahi gülmekten katıldım burdaOriginally Posted by e_mali
![]()
arkadaşlar boşu boşuna tartışma yapmayalımOriginally Posted by e_mali
e_maili sen tevez'in sorunlu bi futbolcu olduğundan ve ayrıca büyütüldüğü kadar da büyük bi yıldız olmadığından bahsetmişsin o da sana tevez'in amerika da 2 sene en iyi futbolcu ödülünü hatırlatarak tevez'in iyi bi futbolcu olduğunu sana anlatmaya çalışmış...
bu gayet normal bişiy sorun etmeye gerek yok...
bugünkü bi gazetede aziz yıldırım kiev maçındaki defans hatalrını gördükten sonra carlos u almak için herşeyi yapacağını açıklamış
Aslında bugun icin gazetelere konu vardı. Yani Trabzon ve Kayserinin Avrupa maçları vardı. Hatta BJK nin bugun macı var.
Demekki yeterli ratingi goremediler bu haberlerde ve mansete yine yeniden Roberto Carlos'u tasıdılar.
Ben Lugano konusunda da ciddi ciddi supheliyim. Gelip imza atmadan, formayı giymeden inanmam....
Real Betis bonserviste indirim yaptı, Brezilyalı geliyor.
OLİVEİRA BİTTİ
Dinamo Kiev yenilgisi Kanarya'yı yeniden transfer harekâtına yöneltti. F.Bahçe, Oliveira'ya 8 milyon euro'ya imza attıracak.
AĞIR SAKATLANDI
Dinamo Kiev yenilgisiyle Şampiyonlar Ligi yolunda büyük darbe alan F.Bahçe, Oliveira'yı bitirdi. Real Betis uzun zamandır süren pazarlıklarda 12 milyon euro'dan 10 milyon euro'ya indi. F.Bahçe ise yaklaşık 6 ay sakatlık yaşayan oyuncu için 7 milyon euro'dan yukarı çıkmadı.
TAPUSUYLA GELSİN
Görüşmeler bonservis pazarlığında tıkanınca F.Bahçe yönetimi
kiralamayı önerdi. Ancak İspanyol ekibi, "Biraz biz, biraz siz fedakârlık yapın" deyince 8 milyon euro'da anlaşıldı. İki kulüp arasında küçük pürüzlerin kaldığı, birkaç gün içinde imzanın atılabileceği öğrenildi.
Kaynak : FOTOMAC
------------------------------------------
ayrıca fanatik'te de bu haber yazıodu tek farkı oliveiranın yanında bi de carlos'u eklemişlerdi
Bu oyuncuyu hic seyretmedim ama cok iyi seyler yazılmıs hakkında, insallah gelir de bir forvetimiz olur.
vallahi iyi olur fenerdeki forvet sıkıntısına belki bir deva olur.
Libartadores Kupası final ilk maçını geçen gece izledim. Sao Paulo ve Internacional arasında oynanan maçta Fenerbahçe'nin gündemindeki Lugano ve Ricardo Oliveira da forma giydi ve ikisini de izleme fırsatı buldum.
İki Sao Paulo'lu futbolcudan biraz bahsedeyim. Lugano için sürekli spiker "Fenerbahçe'nin yeni transferi" dedi. R.Oliveira ve Lugano paslaşmasında da "Bu iki oyuncu Fenerbahçe'de de paslaşacaklar" dedi. Gelelim futbollarına;
Lugano, harika bir stoper. Tam Fenerbahçe'nin aradığı niteliklere sahip. Duran toplarda ileri çıkıp gol arıyor. 1.88 boyunda olması kafa toplarındaki avantajı. Kademeye çok iyi giriyor, harika iyi hamleler yapıyor. Bazen orta sahaya kadar gelip top alıyor, çok hırslı oynuyor, pres yapıyor. Markajı süper, rakibine yapışıyor. İyi zamanlama yaparak muhteşem müdahalede bulunarak takımının kontrataka çıkmasını sağlıyor. Dört dörtlük bir futbolcu.
Ricardo Oliveira da Fenerbahçe'nin yıllardır özlemini çektiği nitelikle bir santrafor. En önemli özelliği, çok hızlı ve birebirde çok etkili. Her iki ayağına da hakim. Soldan topu alıp çalımlarıyla Internacional defansına zor anlar yaşattı, ilk yarıda çalımlarıyla ceza sahasına girip Leandro'ya attığı pasta Leandro'yu karşı karşıya bıraktı. Topu aldı mı geriye dönme diye bir şey yok Oliveira'da. Alıyor, dikine gidiyor ve çok etkili. Soldan aldığı toplarda geriye dönmüyor Tuncay, Anelka gibi. Rakibinin üstüne üstüne gidiyor, ya çalım atıyor ya da korner yaptırıyor. Yanındaki oyuncuya (forvete) inanılmaz paslar atarak asistler yapabiliyor. Tuncay ile beraber iyi bir uyum sağlayıp, harika işler yapacağına inanıyorum. Sakatlığını da belli ki atlatmış. Çok koşuyor, defansa sık sık yardıma geliyor. Özellikle duran toplarda, sık sık yardıma geldiğini gördüm. Orta sahaya kadar gelip top alıyor, çok hırslı ve mücadeleci bir futbolcu. Betis ile yaptıkları ortada.
İkinci maçı 16 Ağustos'ta izlemenizi tavsiye ederim.
Yav agzindan bal damliyor
Nerde seyrettin maci?
9 Ağustos saat TSI 03.45'de TV8'de izledim. Bir sonraki maç da 16 Ağustos'ta, muhtemelen yine bu saatlerde olacak, TV8 ekranlarında.
Sao Paulo ve Internacional takımlarından birçok oyuncuyu beğendim. Bunlar hakkında da birkaç yorum yapayım.
Özellikle Sao Paulo sağ kanadındaki Souza harika bir futbolcu. Eğer Fenerbahçe kontenjan hakkını sağ kanada kullanacaksa, Souza'yı bitirmeli. Hem defansif he de ofansif. Çok hızlı, topu alıp 2 kişiyi geçebiliyor. Çok beğendim Souza'yı.
Internacional'deki Rafael Sobis geleceğin yıldızı olacak. Muhteşem bir futbolcu. Çok mücadele ediyor ve 18-20 yaşlarında bildiğim kadarıyla. Her hava topuna çıkıyor, bir sağa bir sol koşuyor. Çok iyi bir santrafor.
Yine aynı takımdan Wagner çok iyi bir sol ayak. İyi ortalar açıyor, takımın beyni gibi. Eski bir Trabzonsporlu Fabiano Eller de Internacional defansının en önemli oyuncusu.
F.Bahçe'nin, hem R.Carlos ve Oliveira ile hem de kulüpleriyle anlaşma sağladığı öğrenildi. Sambacılar’ın gelişi için gün sayılıyor
Madrid sol bek alıyor...
Her sezon yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Fenerbahçe, 100. yıla bir hayli sönük girmişti. Marcio Nobre ile ilişkisini kesip sadece Tümer Metin ve Uğur Boral’ı kadroya katan Sarı-Lacivertli yönetim, 3-1’lik Dinamo Kiev yenilgisi sonrasında harekete geçti.
Aziz Yıldırım ve kurmaylarının hedefindeki ilk isim, aylardır peşinden koşulan Roberto Carlos’tu. Capello’nun bırakmaya yanaşmadığı Brezilyalı yıldızın önü, Real Madrid’in Reyes’ten sonra bir de sol bekle anlaşmak üzere olması nedeniyle açıldı. Bu gelişmeyi dikkatle takip eden idareciler, hemen devreye girip mutlu sona ulaştı.
Lugano’nun takım arkadaşı
Geldiği günden bu yana olduğu gibi, Kiev’de de takıma sıfır katkı yapan Nicolas Anelka’nın yerine de tribünleri coşturacak bir santrfor bulundu: Ricardo Oliviera...
18 ya da 19 Ağustos’ta İstanbul’a gelecek olan Diego Lugano ile birlikte Sao Paolo’da forma giyen Sambacı, Sarı-Lacivertliler’le her konuda prensip anlaşmasına vardı. Dünya Kupası’nda Brezilya Milli Takımı formasını giymesine engel olan diz bağlarındaki sakatlığı tamamen geçen golcü futbolcu için Real Betis’le de el sıkışıldığı öğrenildi. Fenerbahçe’nin kısa süre içinde iki süperstarı da İstanbul’a getirmesi bekleniyor.
Kaynak: Fanatik
Şöyle bi düş kuralım
Anelka gitsin..
oliviera & lugano & carlos gelsin
üstünede tatlı oldumu?Originally Posted by EreN
Töbe töbe