-
11.Ağustos.2006, 17:50
Libartadores Kupası final ilk maçını geçen gece izledim. Sao Paulo ve Internacional arasında oynanan maçta Fenerbahçe'nin gündemindeki Lugano ve Ricardo Oliveira da forma giydi ve ikisini de izleme fırsatı buldum.
İki Sao Paulo'lu futbolcudan biraz bahsedeyim. Lugano için sürekli spiker "Fenerbahçe'nin yeni transferi" dedi. R.Oliveira ve Lugano paslaşmasında da "Bu iki oyuncu Fenerbahçe'de de paslaşacaklar" dedi. Gelelim futbollarına;
Lugano, harika bir stoper. Tam Fenerbahçe'nin aradığı niteliklere sahip. Duran toplarda ileri çıkıp gol arıyor. 1.88 boyunda olması kafa toplarındaki avantajı. Kademeye çok iyi giriyor, harika iyi hamleler yapıyor. Bazen orta sahaya kadar gelip top alıyor, çok hırslı oynuyor, pres yapıyor. Markajı süper, rakibine yapışıyor. İyi zamanlama yaparak muhteşem müdahalede bulunarak takımının kontrataka çıkmasını sağlıyor. Dört dörtlük bir futbolcu.
Ricardo Oliveira da Fenerbahçe'nin yıllardır özlemini çektiği nitelikle bir santrafor. En önemli özelliği, çok hızlı ve birebirde çok etkili. Her iki ayağına da hakim. Soldan topu alıp çalımlarıyla Internacional defansına zor anlar yaşattı, ilk yarıda çalımlarıyla ceza sahasına girip Leandro'ya attığı pasta Leandro'yu karşı karşıya bıraktı. Topu aldı mı geriye dönme diye bir şey yok Oliveira'da. Alıyor, dikine gidiyor ve çok etkili. Soldan aldığı toplarda geriye dönmüyor Tuncay, Anelka gibi. Rakibinin üstüne üstüne gidiyor, ya çalım atıyor ya da korner yaptırıyor. Yanındaki oyuncuya (forvete) inanılmaz paslar atarak asistler yapabiliyor. Tuncay ile beraber iyi bir uyum sağlayıp, harika işler yapacağına inanıyorum. Sakatlığını da belli ki atlatmış. Çok koşuyor, defansa sık sık yardıma geliyor. Özellikle duran toplarda, sık sık yardıma geldiğini gördüm. Orta sahaya kadar gelip top alıyor, çok hırslı ve mücadeleci bir futbolcu. Betis ile yaptıkları ortada.
İkinci maçı 16 Ağustos'ta izlemenizi tavsiye ederim.
Mesaj Yetkileri