1 ile 30 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post
    Federal Mahkemesi ne oluyor
    Viyana kongresi ile tarafsızlıgı tüm dunyaca resmi olarak kabul gören İsvicre'nin mahkemeleri.

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Viyana kongresi ile tarafsızlıgı tüm dunyaca resmi olarak kabul gören İsvicre'nin mahkemeleri.
    Teşekkür ederim.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Dünyada bu aşamadan başka bir yer yok. Bir tek burası kalmıştı.

Ben mi yanlış biliyorum.
    "fenerbahçe'nin başvurabileceği en son mahkeme" başlığında şöyle bir giri var ama ne kadar doğru bilemiyorum:

"çok teknik cevap olacak ama aihm'dir. isviçre federal mahkemesinin kararları, fenerbahçe tarafından avrupa insan hakları mahkemesine götürülebilir, hatta orada da sonuç alamazlarsa davayı avrupa insan hakları mahkemesi büyük divanına götürülebilir.

çünkü tıpkı bizim gibi isviçre de avrupa birliği üyesi değil ama avrupa konseyi üyesi. avrupa insan hakları mahkemesi avrupa konseyine bağlı ve isviçre aihm'in yargı yetkisini tanıyor.

yalnız fener bu yolu denerse, şikayet ettiği organ bu kez uefa değil adil yargılamaya fırsat vermediği için isviçre devleti olur. çünkü bu tip durumlarda yargılamasından şikayet edilen, insan hakkı ihlaline sebep olduğu düşünülen ülke, uefa ve cas'ın bulunduğu isviçre. zira aihm davaları tüzel veya gerçek kişiler tarafından sadece ülkelere karşı açılır ve böyle bir durumda olası bir davanın adı da şu olur:

(bkz: fenerbahçe vs switzerland)

not: spor ile ilgili, aihm'de davacı lehine bir karar duymadım, görmedim. ama davacı aleyhine bir örnek var adrian mutu'nun, dopingi pozitif çıkınca, mutu, fifa tarafından chelsea'ye 17 milyon euro ödemekle cezalandırılmış, bunun üzerine mutu önce cas'a sonra federal mahkemeye (fifa aleyhine), sonrada aihm'e (isviçre aleyhine) gitmiş. aihm, isviçre aleyhindeki davayı kabul edilemez bulmuş (yani mutu davasında haksız bulunmuş.)."

https://eksisozluk.com/entry/36476559

Benim en merak ettiğim konu; hepimizin bildiği gibi Fenerbahçe bir yıl Şampiyonlar Ligine gitmedi, eğer TFF bir sonraki yıl Fenerbahçe'yi eksi puanla başlatsaydı lige Uefa yine bu şekilde bir ceza verebilecek miydi?
    Last edited by Crazycat : 28.Ağustos.2013 at 20:20

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Hala Viyana Kongresinden geçerli kalan şeyler kalmış mıydı yahu ? O düzenin 100 yıl dahi sürdüğünü hatırlamıyorum,garip geldi. Tabii başka Viyana Kongresi olduysa o ayrı.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Mesaj Yetkileri