Quote Originally Posted by benbenim View Post
TFF'de bu belgelerin olmadığına inanmıyorum. Herkes şampiyonlukları sayabilirken bunların TFF'de olmaması gibi bir durum olamaz.

Trabzonspor'un nasıl 6 yıldızı olduğunu anlamadım. Attığın wikipedia liginde Trabzon'a bağlı takımlar var. Başka takımların katılma hakkı yok. Ona yıldız verilir mi sanmıyorum. Eğer 1959 öncesi şampiyonluklarda böyle bir durum varsa sadece belli bölgelerin takımlarının katılabildiği yine onları saymazsın. Ama herkesin katıldığı turnuvadaki şampiyonlukları saymamak saçma. Yani; şuanki Süper Ligin seviyesinde hangi lig varsa o ligin şampiyonlukları sayılmalı.

milli kümede 6 şampiyonluk..

1937-1940-1943-1945-1946-1950

bu liglerin hepsi 6-7 veya 8 takımlı.. 1 turnuvaya galatasaray katılmamış, izir , ankara ve istanbul takımlarıyla yapılan bir turnuva..

üstelik fenerbahçe 1938 yılında çekilip, 1939'da oynamış.. 1942'de katılmamış, 1943'de şampiyon olmuş..

acaba hangi ligde çekilen ya da katılmayan takım ertesi sene liglere katılabiliyor..

emsal gösterilen ingiltere liginin hangi yılda kaç takımla başladığına bakılırsa, aynı sey olmadığı çok basit anlaşılır..

1937-1950 arasında oynanan milli küme
1922-1959 arasında oynanan ankara futbol ligi
1923-1959 arasında oynanan izmir futbol ligi
1922-1959 arasında oynanan trabzon futbol ligi
1922-1952 arasında oynanan adana futbol ligi
1920-1958 arasında oynanan eskişehir futbol ligi
1942-1947 arasında oynanan istanbul kupası
1930-1939 arasında oynanan istanbul şildi
1924-1951 arasında oynanan türkiye futbol şampiyonası
gibi turnuvalardan hangisini kabul etmemiz gerektiğinin kararını kim verecek? zaten dikkat edilirse profesyonel futbol ligini başladığı kabul edilen 1959 yılında diğer bölge liglerinin sona ermiş olduğu görülür. 1959 yılından önce yapılan turnuvalar amatör turnuvalardır. şampiyonluk sayısında geride kalındıkça birileri tarafından ortaya atılan saçmalıktır bu başlık. türkiye'de profesyonel lig 1959 yılında başlamış ve ilk şampiyon fenerbahçe olmuştur.

ek: 1923 - 1959 döneminde trabzon liginde (milli kümeye katılmadılar) 12şer şampiyonluğu olan trabzon idmanocağı ve idmangücü'nü ya da 9 kez adana ligi şampiyonu adana demirspor'u ne yapacağız peki? şimdi diyebilirsiniz ki 1959'daki ligde de bu takımlar yoktu. buradaki ayrım şu 5-6 bölgede ayrı lig yapılıyor ve sen 1-2 bölgenin katıldığı turnuvayı profesyonel lig sayıyorsun ama 1959 yılında tüm bölgesel ligler bitirilmiş ve tek bir lig oluşturulmuştur, katılmasalar bile artık bu lig tüm türkiye'nin ligidir.

ek: "millî küme (daha sonra kullanılan adlarıyla maarif mükâfâtı ve millî eğitim kupası), türkiye'nin 3 büyük ili olan istanbul, ankara ve izmir takımları arasında düzenlenen, amatör takımların katıldığı şampiyonadır." sadece 3 ile ait takımların katıldığı amatör bir turnuva. yani profesyonel futbol ligi tarihinde yer alması mümkün değil çünkü amatör bir turnuva bu.

Görüldüğü üzere farklı ligler var hepsinde de farklı takımların hakimiyeti var e bunlar sayılacaksa mahalle maçlarındaki skorlarda tescillensin dediğiniz bence çok saçma bana atıyorum 1944 yılının fenerbahçe kadrosunu sayabilir misin bence imkanı yok ve bu haberlerin hep galatasarayın yıldıza yakın olduğu dönemde olması da ilginç(beşiktaşa 2 şampiyonluk verilmesi fenerbahçenin yıldızlı forma yaptırması...)