Quote Originally Posted by perpetua View Post
Pas bir yetenek degil. Calismayla kazanilan bir beceri.

Emre bugun bu 40 metrelik paslari atmaya baslamadi. 17 yasinda da atiyordu. Emre eger alt yapidan cikmis olmasa buyuk ihtimalle Galatasaray'da oynamazdi. Evet. Ama bu demek degil ki paslari 16 olamaz. Mesela Galatasaray'in dusunmeyecegi Randall Azofeifa'nin paslari da 18. Tek bir ozellikle oyuncu Galatasaray'a uygun oluyorsa zaten neyi konusuyoruz ki?

Salih'i ben ilk defa gecen sezon izledim. Ligin ilk yarisinda cok talihsiz bir Antalya maci ve Karabuk maci disinda disinda Salih zaten oynamadi. Ancak ligin ikinci yarisinda ciddi zaman almayi basardi ve futbolunu tanitmaya basladi.

Daha sonra U-20 turnuvasinda oynadigi maclari izledim. Mesela simdi aklima geldi ve baktim. Hakan Calhanoglu'nun da paslari 16 imis. Salih'in paslarinin 13 olmasi biraz daha da fazla dogru gorundu bunu gorunce.

Benim bir oyuncuyu uzun sure izlemeden yorum yapmak gibi bir adetim yoktur. En fazla fiziksel ozellikleri hakkinda yorum yaparim. Bu forum'da bazen arkadaslar gelip mesaj atar su oyuncu transfer olacak nasil olur diye sorar. Hepsine verdigim cevap aynidir. Gorecegiz derim. Bir oyuncu gelmeden, uzun sure izlemeden yorum yapmam. Salih hakkinda da iki mac sonrasinda bir yorum yapmam zaten mumkun degildi. O surede ancak biraz fiziksel ozellikleri belirginlesir ama o kadar.

Sene sonunda demek ki paslarinin 16 olmasini yanlis bulmusuz. Teknigini daha iyi yapmayi, kararlarini ve soguk kanliligini cok daha iyi yapmayi tercih etmisiz cunku Salih'in oynadigi futbolun bu diger ozelliklerin yuksek olmasiyla daha dogru yansiyacagini dusunmusuz.

Simdi sen, muhtemelen daha bir dakika bile oyunu oynamadan, cikip bunu elestiriyorsun. Biraz oyna. Gor bakalim Salih nasil oynuyor. Eger beklentinin cok cok altindaysa konusalim. Gerekiyorsa cozum arayalim. Ama Salih eger gercekci oynuyorsa, o zaman canin sag olsun.

Abi olay oyunda gösterdiği performans değil.Olay gerçek hayattaki özelliklerinin doğruluğu yanlışlığı.Yanlış hatırlamıyorsam eğer FM 12'de Gökay İravul ve Özgür Çek'i milli takımın değişilmezleri yapmıştım.Hatta Gökay'ın pas özelliğini 20'ye kadar yükseltmiştim,aynı şekilde Özgür'ün orta açması 18 yada 19'du.Fakat bu verdiğim antremanlara ve maç sürelerine bağlıydı.Ben bu oyunda da Salih'in pasını 20 yaparım çok zor bir şey değil bu.Sıkıntım bana göre Salih'in pasının düşük yansıtılması.

Mesela Caner'in orta özelliğinin de 17 filan olmasını bekliyordum oyunu açtım yine 15 olduğunu gördüm hayal kırıklığına uğradım.Sonra açtım benim şahsi fikrimce bu ülkede Caner'le birlikte en iyi orta açan diğer iki isme baktım(Emre Çolak ve Uğur Boral) onlarında orta özellikleri 15'ti.Bana göre değer 1-2 kademe düşük olsa bile adaletli olarak diğer oyunculara da aynı değer verildiğinden sıkıntı yok dedim devam ettim.Fakat Salih'in pas özelliğinin Hakan Balta,Mehmet Topal,Yekta Kurtuluş'la aynı olması bana göre yanlış.Keza aynı şekilde Yekta'nın da Hakan ve Mehmet'le aynı pas değerini alması yanlış.

Yukarıda bazen tartışmanın getirdiği hararetle gereksiz sert mesajlarda yazmış olabilirim kusura bakma.Her işte bu işten anlayan kişilerle tartışa tartışa en iyinin bulunabileceğini düşünen bu yüzden tartışmadan kaçmayan bir kişiliğim vardır.Bu kadar çok tartışma arasında bazen sinirlere hakim olunamayabiliyor.