Originally Posted by
perpetua
Pas bir yetenek degil. Calismayla kazanilan bir beceri.
Emre bugun bu 40 metrelik paslari atmaya baslamadi. 17 yasinda da atiyordu. Emre eger alt yapidan cikmis olmasa buyuk ihtimalle Galatasaray'da oynamazdi. Evet. Ama bu demek degil ki paslari 16 olamaz. Mesela Galatasaray'in dusunmeyecegi Randall Azofeifa'nin paslari da 18. Tek bir ozellikle oyuncu Galatasaray'a uygun oluyorsa zaten neyi konusuyoruz ki?
Salih'i ben ilk defa gecen sezon izledim. Ligin ilk yarisinda cok talihsiz bir Antalya maci ve Karabuk maci disinda disinda Salih zaten oynamadi. Ancak ligin ikinci yarisinda ciddi zaman almayi basardi ve futbolunu tanitmaya basladi.
Daha sonra U-20 turnuvasinda oynadigi maclari izledim. Mesela simdi aklima geldi ve baktim. Hakan Calhanoglu'nun da paslari 16 imis. Salih'in paslarinin 13 olmasi biraz daha da fazla dogru gorundu bunu gorunce.
Benim bir oyuncuyu uzun sure izlemeden yorum yapmak gibi bir adetim yoktur. En fazla fiziksel ozellikleri hakkinda yorum yaparim. Bu forum'da bazen arkadaslar gelip mesaj atar su oyuncu transfer olacak nasil olur diye sorar. Hepsine verdigim cevap aynidir. Gorecegiz derim. Bir oyuncu gelmeden, uzun sure izlemeden yorum yapmam. Salih hakkinda da iki mac sonrasinda bir yorum yapmam zaten mumkun degildi. O surede ancak biraz fiziksel ozellikleri belirginlesir ama o kadar.
Sene sonunda demek ki paslarinin 16 olmasini yanlis bulmusuz. Teknigini daha iyi yapmayi, kararlarini ve soguk kanliligini cok daha iyi yapmayi tercih etmisiz cunku Salih'in oynadigi futbolun bu diger ozelliklerin yuksek olmasiyla daha dogru yansiyacagini dusunmusuz.
Simdi sen, muhtemelen daha bir dakika bile oyunu oynamadan, cikip bunu elestiriyorsun. Biraz oyna. Gor bakalim Salih nasil oynuyor. Eger beklentinin cok cok altindaysa konusalim. Gerekiyorsa cozum arayalim. Ama Salih eger gercekci oynuyorsa, o zaman canin sag olsun.