Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
Abi olay oyunda gösterdiği performans değil.Olay gerçek hayattaki özelliklerinin doğruluğu yanlışlığı.Yanlış hatırlamıyorsam eğer FM 12'de Gökay İravul ve Özgür Çek'i milli takımın değişilmezleri yapmıştım.Hatta Gökay'ın pas özelliğini 20'ye kadar yükseltmiştim,aynı şekilde Özgür'ün orta açması 18 yada 19'du.Fakat bu verdiğim antremanlara ve maç sürelerine bağlıydı.Ben bu oyunda da Salih'in pasını 20 yaparım çok zor bir şey değil bu.Sıkıntım bana göre Salih'in pasının düşük yansıtılması.

Mesela Caner'in orta özelliğinin de 17 filan olmasını bekliyordum oyunu açtım yine 15 olduğunu gördüm hayal kırıklığına uğradım.Sonra açtım benim şahsi fikrimce bu ülkede Caner'le birlikte en iyi orta açan diğer iki isme baktım(Emre Çolak ve Uğur Boral) onlarında orta özellikleri 15'ti.Bana göre değer 1-2 kademe düşük olsa bile adaletli olarak diğer oyunculara da aynı değer verildiğinden sıkıntı yok dedim devam ettim.Fakat Salih'in pas özelliğinin Hakan Balta,Mehmet Topal,Yekta Kurtuluş'la aynı olması bana göre yanlış.Keza aynı şekilde Yekta'nın da Hakan ve Mehmet'le aynı pas değerini alması yanlış.

Yukarıda bazen tartışmanın getirdiği hararetle gereksiz sert mesajlarda yazmış olabilirim kusura bakma.Her işte bu işten anlayan kişilerle tartışa tartışa en iyinin bulunabileceğini düşünen bu yüzden tartışmadan kaçmayan bir kişiliğim vardır.Bu kadar çok tartışma arasında bazen sinirlere hakim olunamayabiliyor.
Gercek hayattaki ozellikleri olcecek bir olcumetre yok.

Balta'nin paslarini bence gozardi etme. Tamam yetenekli veya hizli bir oyuncu degil ama Hakan Balta'nin ayagi temizdir. Kolay kolay pas hatasi yapmaz. Kolay kolay top kaybetmez.

Yekta'nin da bir ara ofansif orta saha oynadigini, Galatasaray'a geldikten sonra daha defansif bir oyuncu oldugunu, paslarinin da kotu olmadigini biliyorsundur. Ayni zamanda ligin en yuksek pas yuzdesine sahip oyuncularindan birisiydi gecen sene. Ama pas metraji kisadir.

Salih ile ilgili elimizdeki veriler ne? Salih'in pas yuzdesinin, cok fazla uzun pas denemeyen bir orta saha oyuncusu icin, oldukca dusuk oldugu. Pas metrajinin da oldukca dusuk oldugu. Ama buna ragmen iyi ara pasi atabilen bir oyuncu oldugu.

Mesela benim Kasimpasa ile bir oyunum var. Ozer Hurmaci'nin paslari 13. Yaraticiligi 16. Oyunda gayet guzel ara pasi da atiyor. 20-30 metrelik cok iyi paslar da atiyor.

Salih de su anda bu tip bir oyuncu. Fazlasi degil.

Caner'in ortalarina gelince. Bence yukselmemesi icin hic bir neden yok. Hatta ben sahsen Caner'in ortalarinin 15 kalmasini gozden kacan bir detay olarak degerlendiririm. Ozellikle gecen seneki oyunundan sonra. Cengiz eminim goz atip uygun bir deger belirler.

Daha once sert ciktigim icin de umarim kusuruma bakmazsin. Bu baslik altinda kimin yazdigindan daha cok nasil yazdigina bakarak cevap yaziyorum.