Originally Posted by
perpetua
@heartbreaker007
Bolt-Ronaldo ornegi ile baslayalim.
Verdigin ornege dayanarak Ronaldo'nun hizlanmasi Bolt'tan yuksek olurdu.
Ama Bolt'un hizi Ronaldo'dan daha yuksek olurdu.
Bolt'un, Ronaldo'nun cabukluguyla actigi mesafeyi, hiziyla kapatmasi gerekli. Ondan sonra hizi Ronaldo'dan daha yuksek olacak ki daha uzun mesafede Ronaldo'yu geride birakabilsin.
Burak-Emenike ornegine donelim. Ilk 20 metrede Emenike farki actiktan sonra, Burak'in Emenike ile ayni hizda kosuyor olmasi Burak'i Emenike ile bir mesafeyi ayni surede katedebilen bir oyuncu (yani Emenike kadar hizli bir oyuncu) yapmaz.
Dayaniklilik. Emenike neye gore Burak'tan daha dayanikli? Son 3 sezonda mac basina sahada 76-82 dakika kalan surekli depar atan Burak'in dayanikliliginin ayni son 3 sezonda mac basina sahada 55-72 dakika kalan Emenike'den daha yuksek oldugunu nasil olctun?
Daha dengeli desen tamam. Kesinlikle.
Daha cevik. Mutlaka.
Daha guclu. Evet.
Daha cabuk. Evet.
Ama neden sana gore daha dayanikli? Neye gore daha dayanikli?
Emenike Burak'tan cok daha fazla depar attigi icin mi maclarda 90 dakikayi daha az tamamlayabiliyor? Veya cok cok daha eforlu oynadigi icin mi?
Drogba'nin tecrubesinden ve Burak'in tecrubesizliginden (ben daha da ileriye gideyim akilsizligindan) bahsetmissin. Lafim yok. Iste bu yuzden Burak'in zihinsel ozellikleri ile Drogba'nin zihinsel ozellikleri arasinda bir hayli fark var.
Topukla vurarak o golu atmak icin Karar, Ozel Yetenek, Yaraticilik, Konsantrasyon gerekli degil mi? Bunlarin hepsi daha yuksek Drogba'da. O vurusu sadece soguk kanli oldugu icin mi yapti? O an icin verilebilecek en dogru karar oldugu icin (kararlar), onu denemeye egilimi oldugu icin (ozel yetenek), cevre kontrolunu iyi yaptigi icin (yaraticilik), gelen topu iyi takip ettigi icin (konsantrasyon) mi?
Son olarak senden bir sey rica edecegim. Benim icin bir tane Burak, bir tane Sow, bir tane Emenike ve bir tane de Drogba profili hazirlarmisin? Senin profilleri nasil sekillendirecegini gormek istiyorum.