Antu meselesi: Ben herkesi ayni kefeye koymuyorum. Ama bir gecek var ki ozellikle 3 Temmuz 2011'den beri bir cok Fenerbahce taraftari baska takimlara hic iyi niyetle yaklasmiyor. Daha once de iyi niyetli bir yaklasim yoktu ama o tarihten sonra is iyice azitti.

GS finansi/Besiktas itibari vs.: Oyundan bahsediyorsan bu oyunun isleyisi. Basarili olanin geliri yukselir, basarisiz olanin duser. Bu sadece Turkiye arastirmasi ile ilgili degil.

Dia'nin bitiricilik: O donemde Dia'nin hizinin yukselmesi burada israrla istendigi icin hizi yukseltilirken bitiricilik dusmustu.

Salih Tackling: Fizigi ile top kapan oyuncuya zaten yuksek tackling vermek normal bir durum degil. Salih cogu zaman rakibin ayagindaki topa degil, rakibin ayagina vurdugu icin tackling degeri dusuk.

Cem Sultan, Cafercan vs.: Bunu soylemekten artik ben biktim. Arastirmayi ilk aldigimizda Cem Sultan'in ve Cafercan'in potansiyelini dusuren bizzat bendim. Bizden onceki degerlendirmeler, o donemde arastirmayi yonetenlerin fikirleridir. Ama hic bir zaman bizim FM 2009 ile bu ise basladigimizi anlayamadi bir cok kisi. Zira her yil bu yorum ile karsi karsiya kaliyoruz.

Bizim yuksek potansiyel veridimiz Galatasaray'li oyuncular Arda Turan, Aydin Yilmaz, Mehmet Topal, Ugur Ucar, Semih Kaya. Bir de umutlu oldugumuz ama sonra bu umutlari cok bosa cikartan Berkin Aslan.

Fenerbahce'de ise Volkan Babacan, Ilhan Parlak gibi ornekler de var.

Ayrica o donemde veritabaninda toplam 290 tane -9 ve -10 potansiyelli oyuncu vardi.
Su anda ise 115 tane var.

Yani?

-9 ve -10 potansiyeller cok daha az veriliyor artik. Bunda da acikcasi ozellikle bizim butun arastirma seflerini bu tutumun yanlis olduguna ikna etmemiz ve bunu yapmaktan vazgecirmemiz cok cok buyuk bir faktor.

Recep'in strength: 1-20 degerleri hali sahada oynayanlari icermiyor. Bunlarin hepsi profesyonel futbolcu. 1-20 degerleri profesyonel futbolcular icin. Hali sahada saglikli olmak icin spor yapanlar icin degil.

Burak Yilmaz'in soguk kanliligi: Tek bir pozisyondan degerlendirmiyoruz oyunculari. Gecmisteki golleri internet'te bulunabilir.

Son olarak da, ya takim taraftarligi gozleri kor ediyor. Veya eksik degerlendirme ile (veya mevzuya vakif olmadan) yorum yapanlar boyle izlenim veriyor. Hangi kategoriye girmen gerektigini senin secmen ve ona gore yazman gerekli. Zira ben senin yorum yaparken ne niyete sahip oldugunu ancak yazdiklarina bakarak algilayabilirim. Yazdiklarin bana yanlis algiyi veriyorsa, beni mazur gor. O kadar anlayabiliyorum!