Sayfa 15 / 39 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon
421 ile 450 arası toplam 1141 sonuç

Konu: THY Euroleague 2015-2016 Sezonu

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

CSKA ve Barcelona ile 2. grupta eşleşmeyeceğinin garantisi yok ki. Grubu 1. ve 3. bitiren aynı 2. ve 4. bitiren aynı gruba gireceğinden yüksek ihtimal ikisinden biriyle aynı gruba düşücez.
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sezon başı olması sebebiyle savunma ve hücumdaki aksaklıkları hoş görebiliriz. Bu takımın taş çatlasın 70-72 lerde tutulması lazımdı bana göre. Bu çapta bir takımdan 84 sayı yemek iyi bir şey değil. Fakat karşıdaki takım kim olursa olsun 102 sayı atmakta kolay bir şey değil. Neticede Avrupa basketbolunda fazla rastlanmayan bir şey 100 sayıyıy geçmek. Ligde ve Euroleague'de 100 sayıyı aşarak 2 galibiyet aldık. Buda gösteriyorki takım kötü olsa bile bireysel performanslarda önemli yıldız isimlerin ağırlığını koyması ile farka gidebiliyoruz ve maçı kazanabiiliyoruz. Birde bu performanslar sezon ortasına doğru artış gösterince nasıl olacağız orasını merak ediyorum.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Oly'e 78-67 yenildik Aslanlar gibi mücadele ettik ancak olmadı sağlık olsun bu gruptan çıkacağımıza inancım tam top 16'dan da çıkacak kalitede olduğumuzu gösterdik bugünkü mücadelemizle.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Galatasaray'ın Top 8 takımı olduğunu hiç düşünmüyorum. Elbette ki Top 16 yapacaklar. Bana göre kötü de oynadılar. Fazlaca Carlos Arroyo takımı oldu ki çok büyük problem. Fiziksel düşüş ya da sakatlıkta organizatör yok. Arroyo yokken setler çuvallıyor. Olympiacos da tam bir Spanoulis takımına dönüştü ama onlarda bu işi paylaşan ve eksiğini aratmayacak Sloukas var. Spanoulis gibi yıldız olunca onun üzerine kurmak zorundasın zaten, yoksa kalmaz, gider. Örn. Kobe gibi. Şuta dayalı takım olursan spacing ile isolation yapman da işe yaramaz ön alanı iyi paylaşan takımlara karşı. Nitekim zaman zaman agresif savunma yaptığında kolay şuta izin vermedi Olympiacos. Bu şutlar girmedikçe de panik şutları gelmeye başladı ve işin ucu iyice kaçtı. Ne zaman uzunlara indirilen toplar geldi, o zaman Olmypiacos'un zayıf karnına oynandığı için maç dengeye gelmeye başladı. O aşırı efor da maçın sonunu Olympiacos'un istediği hale getirdi.

Keza herkes biliyor artık Avrupa'da ama 3. periyot sonu şunu yazdım:
    "Olympiacos son çeyrek takımıdır. 3. çeyrekte savunmada düşmüş olmaları tamam kazandık düşüncesini getirirse facia olur. Birazdan anlaşılır."
    https://twitter.com/cengizhaskan/sta...68954800553984

Olympiacos'un en büyük problemi oyun içindeki aktif dinlenmeleri. Maçın ilk 3 çeyreğini tamamen sete dayalı oynayıp başa baş götürüp son çeyrekte tempoyu hızlandırarak spacing ile şut buluyorlar ve Spanoulis müthiş seçimleri ile gerek asist, gerek şutları ile fişi çekiyor. Bu 3 çeyrek performansı akılda kalıcı olduğundan şampiyonlukta rakiplere riskli takım görüntüsü vermiyor.

Daha 4. çeyrekte skor başa baş iken şunu yazdım:

"Galatasaray'ın fiziksel olarak pili bitmek üzere. Aşırı efor sarfetti. Olympiacos birazdan ipi çeker. Bir anda 10 sayıyı bulunca maç kopar."
    https://twitter.com/cengizhaskan/sta...73357406273536

Akabinde de 10-0lık seri geldi. O kadar çok ezberlendi ki bu, hoca değişse bile oyun değişmiyor Olympiacos'ta. Ivkovic'in yarattığı düzeni bozmaları zor. Ekol oldular. Cılız yeni uzunlar kötü oynayan Jawai'yi bile savunamadılar, hatta boş bırakıp başkasına yardıma gittiler. Çok kolay sayılar buldu Jawai. Takımın en kötü halkası bence. Jamont Gordon ayrı bela, iki ucu keskin bıçak, onu hiç katmıyorum. Dudley'i zorlamaya çalıştılar. Sırf pick&roll için mobil uzunlar almışlar. Pick&Rollden çıktıktan sonra 1 sn sonra potada smaçlarken görüyorsun. Ne Cedric Simmons, ne de Brent Petway'in normalde yüzüne bile bakmazsın bile ama devam eden bir sistemi işletiyorlar. Acil Mirza Begic'e ihtiyaçları var ki onun da oyununu hiç sevmem. Bu işi yazın Stephane Lasme'yi alarak düzeltebilirlerdi, o kadar da gündeme geldi ayrılması ama yapamadılar. 2+1 yıllık sözleşme yeniledi Panathinakos ile. Tam Olympiacos oyuncusuydu. Nokta atış olurdu Kyle Hynes yerine. Komple zayıflamış gibi görünüyor Olympiacos. Barcelona ve CSKA Moskova karşısında bu oyun ile tel tel dökülürler. Zaten Euroleague'de 2 senedir ciddi gerileme var.

Olympiacos'ta Shermadini, Kyle Hynes ve Pero Antic gidince iyice delik deşik çuvala dönmüşler. Savunma takımı olmaktan yardımlaşan takıma dönmüşler. Zaten Joey Dorsey gidince Shermadini onun eşsiz savunmasını yapamamış, problem yaratmıştı. Onun eksiğini de 4 numarada şut atamadığı için problem yaratan Kyle Hynes'ı 5 numaraya çekip savunma performansı alarak, Shermadini'yi de rotasyonda kullanıp süreleri ayarlamışlardı. Pero Antic'e de bol süre vermek demek oluyordu bu da. Yıldız oldu sayesinde, NBA gördü.

Galatasaray en önce uzundan kaybediyor. Ne mobil bir uzun, ne de ciddi bir savunma tehditi. Fizik olarak karşısında durabilecek kalıplı savunma uzunları, Galatasaray kısalarının da daha kolay marke edilebilmesine sebep verir. Savunmadan boş dönünce hücum konsantrasyonu çok zor. Run&Gun takımı yaratmak daha kolayken Ergin Ataman'ın takıntıları takımı sabote etmeye devam ediyor. Galatasaray'ın geçen sezon içinde evrilmesinin bir numaralı sebebi Ndong'un eşsiz savunma tehditi hale gelmesiydi. Kısaların daha fazla aktif dinlenmesine ve takımın ritim kaybetmemesine yol açıyordu. Daha sezonun başında Ndong'un bütün görevlerini Furkan Aldemir'e verirsen o sezon hiç bitmez.

Galatasaray'ın bundan ne uzayıp ne kısalacağını düşünüyorum. Zaten takım uzun süredir beraber kampta çalıştıkları için erken form tutmuş durumda. Erken form tutmak artık iyi bir şey değil 2 dönem grup elemeli Euroleague formatına geçildiğinden beri. Aralık ortası itibari ile yükseliş, Ocak - Nisan arası tam form ideal hali. Çünkü ilk gruplar ve Ocak'a kadar olan süre, alışma temposu oluyor Avrupa'da. Sonrasında başlıyor risk alamayacağın dönem. Erken form tuttuğundan ligin yarısı 2. düşüşe geçersen geri dönüşü yok bu işin.
    Last edited by Cengo : 25.Ekim.2013 at 03:38
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

5. Default

Jawai'nin bu kadar etkili olmasında Oly'nin undersize uzunlarından ziyade kısaları riske etmemeleride var. Gallatasaray'ın şutör bi takım olduğunu bildiklerinden kısalardan yardım getirip üçlük riske edeceklerini Jawai'yi riske etmeyi seçtiler.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

aboo bunu sende biliyorsun bende galatasaray bugun ki gibi bir daha cok kotu olmaz olyde bugun ki gibi cok sansli olmaz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by byariff View Post
    aboo bunu sende biliyorsun bende galatasaray bugun ki gibi bir daha cok kotu olmaz olyde bugun ki gibi cok sansli olmaz.
    Olympiacos 2 senedir gereksiz maç kaybedip zaman zaman da çok kötü oynayarak geçirdiği sezonları gerek kendi liginde, gerekse Euroleague'de şampiyon bitiriyor. Neyin şansı olmaz? 2 senedir yaşananlar nedir o zaman?

Fenerbahçe karşısında kaybettiğin gibi Olympiacos karşısında da kaybettin. Sorgulanması gereken çok şey var bu takımda. Üstte BoMccalebb'in de yazdığı gibi aşırı dış şuta dayalı bir oyun var ki şut istikrarı yüksek olan oyunculardan bile kurulu değil bu takım. Şutör diyebileceğin belki Henry Domercant var ve onun şutunun bile istikrarı yok aslında. Dolayısı ile şut istikrarı olmadığından maçtan maça iniş çıkış olması, her maç kantarın hangi tarafından olabileceğin hiç belli değil. Sıfır pick&roll setleri, set oyunu. Geçen seneki savunma takımı sisteminden eser yok.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

sans ve iyi takim kavramlarini once bi ayiralim basketten anlamam ama gorunen koyde klavuz istemez attiklari 3"luk yuzdesi sans onu demek istiyorum yani baska bir macda bu kadar sansli yuzdeleri goremezler baska bir konuda galatasaray kotuydu onda hem fikiriz ama hakeminde iyi oldugunu soluyemeyiz bir kac pozisyonda hatasi vardi

9. Default

Quote Originally Posted by byariff View Post
    sans ve iyi takim kavramlarini once bi ayiralim basketten anlamam ama gorunen koyde klavuz istemez attiklari 3"luk yuzdesi sans onu demek istiyorum yani baska bir macda bu kadar sansli yuzdeleri goremezler baska bir konuda galatasaray kotuydu onda hem fikiriz ama hakeminde iyi oldugunu soluyemeyiz bir kac pozisyonda hatasi vardi
    Bugün Olmypiakos 9 üçlük isabeti bulmuş bunun 6-7 tanesi hızlı dönen set oyunu sonucunda köşelerde boş kalan şutörlerden geldi. Buna şans denmez, çalışılmış bi sistem bu. Galatasaray'ın bu kadar düşük üçlük yüzdesinde kalmasıda Galatasaray'ın kötülüğünden ziyade Olympiakos'un başarısıdır.

Olympiakos şu an Real Madrid'le beraber avrupanın en hazır takımı.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BoMccalebb View Post
    Bugün Olmypiakos 9 üçlük isabeti bulmuş bunun 6-7 tanesi hızlı dönen set oyunu sonucunda köşelerde boş kalan şutörlerden geldi. Buna şans denmez, çalışılmış bi sistem bu. Galatasaray'ın bu kadar düşük üçlük yüzdesinde kalmasıda Galatasaray'ın kötülüğünden ziyade Olympiakos'un başarısıdır.

Olympiakos şu an Real Madrid'le beraber avrupanın en hazır takımı.
    Hatta son çeyrek bir hücumda 14-15 saniyede 8-10 pas yaptı Olympiacos, topu çok hızlı çevirdi ve doğru dışı şutu buldular. O hücumu izlerken başım döndü resmen.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Galatasaray'ın başlıca marifetlerinden biri 3'lüklerdi ancak ilk 10 dış atışı kaçırınca takımın eli ayağı birbirine dolaştı. İlk yarıdaki farkın temel sebebide buydu zaten. 2. Yarı kendimize geldik biraz biraz ancak takım bütün fizik gücünü aradaki farkı kapatmak için kullandı bu nedenle de son çeyreğe enerji kalmadı. Zaten son çeyrek performansını bildiğimiz Oly de bir geri dönüşe müsaade etmedi.

Galatasaray'ın Arroyo'ya bağlı bir takım olduğu bir gerçek tıpkı Oly'nin Spanoulis'e bağlı olduğu gibi. Elinde Arroyo varsa takımı ona bağlayacaksın zaten. Ancak ben Arroyo olmazsa o kadar da kötü durumda olduğumuzu düşünmüyorum. Gordon ve Ender de Arroyo kadar iyi olmasa da onun eksikliğinin hissedilmesini engelleyebilecek adamlar. Sadece dün hiç devreye girmediler bu nedenle de tamamen Arroyo'ya kaldık.

MT27i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Takım alışmış değil daha birbirine ve böyle maçları sezonun başlarında oynamak çok güzel artık olympiakosla oynarken uzunları kullanmamız gerektiğini forvet değişimelerinde ppick kurup erceg e boş 3lük şansları vermemiz gerektiğini topu kritik sürelerde daha fazla çevirmemiz gerektiği gibi şeyler öğrendik denilebilir ve bu sezon şundan eminim 3lük temposunu bulmuş bir galatasarayı yenmek çok zor

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Maşallah diyelim FB çok iyi oynuyor. Hem futbol hem de basketbol maçını izlerken pek detaylı inceleme fırsatım olmadı ama iyi savunma yapıyoruz ve potaaltına çok iyi top indiriyoruz. Böyle devam ederiz inş.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Burada da takimin maşallahi var Barcelona'ya karşı böyle iyi oyun ümitleri arttiriyor. Umarim bu performans devam eder ve maci kazaniriz

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Gece bizim için çok iyi başladı umarım böyle devam eder.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Seneye bence büyük ihtimal Final Four, Ülker Sports Arena'da olacak. Bertomeu, İstanbul'da oynanmasına sıcak bakabiliriz gibisinden bir şeyler geveledi.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

15-0 seri oldu ve maçı izleyemiyoruz.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Fenerbahçe Ülker 75 - 70 FC Barcelona

Helal olsun valla, harika sonuç. Obradovic'li FB Ülker, bu sene Avrupa'da da önemli başarılara imza atacak gibi görünüyor.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Barcelona'yı yenmek çok güzel oldu, takım hala tam hazır değilken bu kadar istekli ve doğru oynamak çok iyiydi. Takım 2-3 ay içerisinde daha iyi olacaktır. Tüm takıma tebrikler.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Helal olsun takıma. Henüz erken ama Çeyrek final en kötü beklentimiz bu sene...

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Son periyodu bu sefer çokta iyi oynamayan bir Fenerbahçe vardı. Çok daha farklı bitebilecek bir maçı son 1 dakika içinde sıkıntıya soktuk. - ki hakemlerin etkisi de vardı - Her şeye rağmen Barcelona karşısında alınan galibiyet büyük sonuç. Takımı kutluyorum. Bu sene en büyük avantajımız hucüm sıkıştığında top kullanabilecek oyuncu fazlalığı geçen sene bu iş sadece Bogdanovic'e kalıyordu. Şimdi Kleiza , Bjelica , Emir , Bo zaman zaman Zoric hepsi bu işi iyi yapıyorlar. Ayrıca Bo çok özel bir oyuncu kendisinden 34cm uzun olan Ante Tomic'e vurduğu blok efsaneydi.

#ObradovicinAskerleriyiz!

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Edit:......................

Mesaj silinebilir yanlış okumuşum.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by himone View Post
    Klavyede yanlış bir tuşa bastın galiba .
    Ante Tomic = 217 cm

Bo Mccaleb = 183 cm ben mi yanlış hesaplıyorum 34 cm fark yok mu aralarında

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    Ante Tomic = 217 cm

Bo Mccaleb = 183 cm ben mi yanlış hesaplıyorum 34 cm fark yok mu aralarında
    Yukarıda yazdım zaten mesajı yanlış okumuşum, ben düzeltene kadar da sen cevap vermişsin .

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Yine FB maçı D-Smart'ta ve GS maçı Ntvspor'da, bu kadar da adaletsizlik olmaz.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Bu sezon FB Ülker'in Avrupa maçını izleyemeyeceğiz anlaşılan.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Anlaşmalı sanırım NtvSpor Smart Efes ve FB'nin tüm maçlarını verecek bu gidişle.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

#ÇareObradovic

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bugün kazanırsak -ki gönülden inanıyorum kazanacağımıza- büyük bir sükse yapmış olacağız. Gerisi iyi ve dikkatli çalışmaya ; rehavete kapılmamaya kalacak.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Harika ötesi başladık ve ilk çeyrek sonunda 26-16 öndeyiz. Maşallah diyelim nazarımız değmesin.

Sayfa 15 / 39 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon

Mesaj Yetkileri