1 ile 30 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Bir de şöyle bir durum var, maç motorunda sıkıntı olduğu ortada. Hala düzeltmeler yapılıyor. Mesela 1432 versiyonlu maç motoru ile şu an buraya yazılan sıkıntıların çoğu giderilmiş olacak ancak tek sıkıntı şu:

Neden hazır olmayan bir maç motoru ile önümüze geliyor bu oyun? Steamde henüz alfa ve beta modunda olan oyunlar var. Tekrar söylüyorum SIgames deseydi bize, "Şubat'a kadar beta modundayız" diye, bıdı bıdı eden fazla çıkmazdı diye düşünüyorum.

Neyse ki tekel olmalarına rağmen maç moturundaki sıkıntılarla hala ilgileniyorlar diyerek bardağın az olan dolu tarafını görmeye çalışayım.
    Gerçekten konuyla ilgili en doğru tespit...
    Madem henüz "olmadı" o zaman ne diye sürüyorsunuz piyasaya. Hayır olmadığını kendileri de kabul ediyorlar...

Bu arada programlamadan anlayan bi arkadaş şu konuya bi açıklama getirebilir mi:
    Bu oyunun bi senaryo üzerine kurulmadığını, maçlarda bizim müdahalelerimizle sonucun değiştiğini varsayıyoruz. Yani sahadaki o top daha önceden belirlenmiş bi düzenden bağımsız hareket ediyor sözde...
    Eğer durum böyleyse o topun her maçta 3-4 kez direğe çarpma olasılığı çok çok çok küçük bir olasılık. Gerçekten önceden belirlenmemiş olsa bile kodlardaki bir hata yüzünden o topun her maçta o kadar direğe çarpması söz konusu olur mu? yoksa kodlar topun kaleye girmemesini sağlamak için böyle bir yol mu izliyor? ve bunun 3 senede düzeltilememiş olması nasıl açıklabilir?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Gerçekten konuyla ilgili en doğru tespit...
    Madem henüz "olmadı" o zaman ne diye sürüyorsunuz piyasaya. Hayır olmadığını kendileri de kabul ediyorlar...

Bu arada programlamadan anlayan bi arkadaş şu konuya bi açıklama getirebilir mi:
    Bu oyunun bi senaryo üzerine kurulmadığını, maçlarda bizim müdahalelerimizle sonucun değiştiğini varsayıyoruz. Yani sahadaki o top daha önceden belirlenmiş bi düzenden bağımsız hareket ediyor sözde...
    Eğer durum böyleyse o topun her maçta 3-4 kez direğe çarpma olasılığı çok çok çok küçük bir olasılık. Gerçekten önceden belirlenmemiş olsa bile kodlardaki bir hata yüzünden o topun her maçta o kadar direğe çarpması söz konusu olur mu? yoksa kodlar topun kaleye girmemesini sağlamak için böyle bir yol mu izliyor? ve bunun 3 senede düzeltilememiş olması nasıl açıklabilir?
    Ben topun kaleye girmemesini sağlamak için oyunun direğe yöneldiğini düşünüyorum.
    Birkaç sayfa önce şöyle bir şey yazmıştım:

Direk mevzusu da aynı şekilde bence.
    Oyunun gol pozisyonları ve gol pozisyonsuz oyun akışı o kadar az farklı pozisyon olasılığı ile maç motoruna aktarılmış ki skorlar astronomik seviyelere gelmesin diye oyun naapıyor; "madem bu takım iyi hazırlanmış ve hayvanlar gibi saldırıyor ,e her maç da 5-6 gol atılmaz di mi,o zaman pozisyona girsin ama golle sonuçlanmasın,direkten dönsün diyor.
    Yapımcılar yaparken bunu hedeflemeseler de oyunun içinde olabilecekler o kadar az farklı olasıklı ki mecburen sistem bunu seçiyor.En acısı da Sigames de bunun farkında.
    Ha büyük bir aksiyon alınıyor mu?
    Hayır,sadece mevcut sistem üzerine yapılan yamalarla giderilmeye çalışılıyor.

Karşı karşıya kalıp kaçırma mevzusu da bana göre aynı mantıkta.
    Dediğim gibi yapımcıların bunu hedefleyerek yazdığını düşünmüyorum fakat oyunun olasılık hesabı bu sonuca itiyor bence.
    Senelerdir çözülmemesine ise mantıklı bir açıklama bulamıyorum...

Mesaj Yetkileri