Originally Posted by
serwan
abi elbette 100 kişi içinden 5 kişi beğenmiyorsa bu kabul edilebilir bir durum...
ama şöyle bi ayrım var. o 5 kişinin neden beğenmediği de önemli.. ya da neye tepki gösterdiği...
şimdi 100 kişiye bi kazan çorba yapın, verin elbet arada 5-10 kişi beğenmez.. açıkçası o çorbayı yapan ben olsam umrumda olmaz. hatta büyük oranda sevildiği için hoşuma bile gider...
ama arada 5-10 kişi benim çorbamdan kıl çıktı derse orada sıkıntı var işte... birincisi bu adamlar için o çorbanın tadı tuzu önemli değildir artık. olmaması gereken bi durum var ortada zira. çorbadan kıl çıkıyorsa ben ne kadar iyi bir aşçı olursam olayım bi kıymeti yok. işimi düzgün yapmamışım demektir. geriye kalan 90-95 kişinin de midesi bulanmıştır ayrıca.. kendi tabaklarından çıkmasa bile, onlar görmese bile hepsi aynı kazanda pişiyor sonuçta.
ben güzel olmamış demiyorum.. hatta buradakilerin bi çoğu da benim gibi düşünüyor eminim. şimdiye kadar çıkanlar arasında en iyisi.. ama kıl çıktı içinden. kabul edilemez bi durum bu.. lezzetli olabilir, emek harcanmış olabilir ne önemi var ki...
çorba soğuk olsa bu kabul edilebilir ya da tuzu eksik olsa... bunlar önemsiz. 2dk ısıtırsınız, tuz eklersiniz vs.. ama kıl çıkmayacak. 1 tabaktan bile...
ayrıca emin olan bu oran sizin dediğiniz gibi % 5 falan değil. en az %30 belki daha fazla...