1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Abi şimdi ben yeterince gol pozisyonu üretemiyorum ve bana karşı çok fazla gol pozisyonu buluyorlar. Sence bu taktikte eksik yada hata nerede?

Ayrıca taktiği zaman zaman modifiye edip kanat oyuncularını içe kateden, bekleri iki yönlü orta sahanın birini savaşçı, defansif ortasahayı da ön libero olarak ayarlayıp denedim yine pek birşey değişmedi.

Burak

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Abi şimdi ben yeterince gol pozisyonu üretemiyorum ve bana karşı çok fazla gol pozisyonu buluyorlar. Sence bu taktikte eksik yada hata nerede?

Ayrıca taktiği zaman zaman modifiye edip kanat oyuncularını içe kateden, bekleri iki yönlü orta sahanın birini savaşçı, defansif ortasahayı da ön libero olarak ayarlayıp denedim yine pek birşey değişmedi.

Resimden gorebildigim kadariyla kanatlardan oynamak istemissin ve bunun kisa paslarla yapilmasini istemissin.

Kanat oyuncularinin hucum gorevleri var. Yani top senin takima gectiginde baslarini alip ileriye gidiyorlar.

Beklerde ise destek. Onlar ise ileriye cikmadan once ortama bakiyorlar, takim rakip sahaya yerlestikten ve kontra atak ihtimali dusuk oldugunda ileriye cikiyorlar.

Yani kisa paslarla, kanattan oynamak istemissin ama beklerle kanat oyuncularinin arasindaki mesafe, kisa pasla oynamak icin cok fazla. Bu da muhtemelen yaratici olmasini bekledigin kanat oyuncularina top tasimani zorlastiriyor. Merkez orta saha ve beklerin kisa paslarla oynuyor ama is topu esas rakibe sorun yasatacak kanat oyuncularina tasimaya gelince taktik bozuluyor.

Bence ya kisa paslardan vazgecip daha dikine paslarla oynayacaksin.
    Ya kanat oyuncularina hucum degil destek gorevi vereceksin ki kisa pas trafigine girsinler.
    Veya ilerideki 3 oyuncuna topu dripling ile merkez orta saha oyuncularina tasittiracaksin (mesela oyun kurucu - hucum rolu bereceksin birisine).

Savunmada pozisyon vermen de muhtemelen AMR ve AML'nin hucum gorevinde olmasindan kaynaklaniyordur. Kisa pas istedigin icin hizli cikamiyorsun ama kanatlar da hucum gorevinde oldugu icin savunmaya geri gelip yardim etmiyor. Yani daha cok kontra ataga uygun gorev vermissin onlara ama kontra etmelerine izin vermedigin gibi onlardan savunma yapmalarini de istememissin.

Mesaj Yetkileri