1 ile 30 arası toplam 44 sonuç

Konu: Çakma Roux Auxerre'nin Başında/2016

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

İkisi de ikinci lig, bence Auxerre daha iyi ama hocam.

Quote Originally Posted by Homer J.S View Post
    İkisi de ikinci lig, bence Auxerre daha iyi ama hocam.

Bencede Öyleydi Hocam

İmzalar Atıldı,Auxerre'de SUNMAN Dönemi!

Türkiye U21'i bıraktıktan sonra kulüp çalıştırmayı istediğini söyleyen Talha Sunman isteğine kavuştu.Bunun için aylarca beklemek zorunda kalsada,sonunda kapısı çalındı.Sunman'ın görevi bu sefer daha zor.Ligin sonlarına doğru ilerleyen Auxerre'i üst lig mücadelesine katmak.Bakalım Sunman bunu başarabilecek mi?Bizde Sunman'ın yeni takımı Auxerre'e bir göz attık.

Fransız futbol takımıdır. Bourgogne bölgesinin Auxerre kentinin takımı olarak 1905 yılında kurulmuştur. Forma renkleri mavi-beyaz olan kulüp, maçlarını 23.467 kişi kapasiteli Stade de l'Abbé-Deschamps'ta oynamaktadır. Takımın lakabı mavi meleklerdir.
    Takımın çalıştırıcılığını 1961 yılından, 2005 yılına kadar yapan Guy Roux, bu alanda kırılması güç bir rekora imza atmıştır. Roux, Auxerre'i, en alt kümeden 1980 yılında 1. Lige kadar çıkartmış, 1996 da ise Ligue 1 şampiyonluğuna ulaştırmıştır.
    Ünlü Fransız kaleci Joel Bats, 1980-1985 yılları arasında ve ünlü futbolcu Eric Cantona, 1983-1989 yılları arasinda Auxerre forması giymiştir. Ayrıca Laurent Blanc ve Basile Boli gibi Fransa'nın önde gelen futbolcuları da Auxerre forması giymişlerdir.
    Fransız yönetmen Jean-Jacques Annaud'un 1978 tarihli filmi, Coup de tête Auxerre-Troyes maçından çeşitli görüntüler içermesi ve Auxerre'den bahsetmesi sebebiyle, Auxerre sinemada da kendine yer edinmiştir.

Auxerre'in geçmişine kısaca baktığımızda 1961'den başlayıp 2005'e kadar takımın başında duran daha doğrusu takımın başında yaşlanan bir teknik adam var.Talha Sunman ise bu ismi önemseyen insanların beynini yıkayarak.Kendi ismini hafızalara kazımak.Kendisine başarılar dileriz.

EVDEYİM
    -Televizyon'da haberlerim çıkmaya başlamıştı.Bile ben ise bu takımı seçmekten çok mutluydum.Türkiye'de ki tüm dostlarım ve ailemle vedalaşmıştım.Yarın Fransa'ya gidiyordum.Bakalım bizi ne gibi maceralar bekliyordu...

Mesaj Yetkileri