-
15.Aralık.2013, 01:07
NİSAN 2014
Nisan ayına Avrupa Ligi çeyrek final eşleşmesi Swansea maçıyla başladık. Swansea topa sahip olma oyunu oynuyor. Deplasmanda bizi zorladılar fakat maç 0-0 bitti. Maç boyunca kontro oyunla kontrollü oyun arası gidip geldim.
Rövanş maçı ilk maçta gol atamadığımız için biraz riskliydi aslında. İki takım da oyunu iyi kilitlediğinden 90 dakika boyunca maçta tek bir net fırsat vardı, Maiga bundan yararlanamadı. Uzatmalarda böyle geçince maç penaltılara kaldı. Penaltı kabiliyeti yüksek bir takım değiliz ama Ruffier'e güvendim atışlardan önce. Biz 5/4 onlar 4/4 atmışken son penaltıyı kaçırdılar. İlk hak Swansea'de olduğu için ve hepsini de attıkları için tamam bu penaltıda eleniyoruz diye tırnaklarımı kemire kemire 11nci penaltıya geldik. Kaleciler de golü atınca tur başa döndü
Michu kaçırdı, Cohade attı, ASSE yarı finale çıktı. Skor: 11-10
Nisan ayının en önemli vakası üstte fotoğrafını gördüğünüz Lig kupası zaferiydi. ASSE ben yokken de geçen sezon bu kupayı almış. 1-1 giden maçta Thiago Silva'nın atılmasına sebep olan penaltı ile 2-1 öne geçtik. Sonradana oyuna giren (neden bilmiyorum) İbrahimoviç'in kafa golü eyvah dedirtse de yine önemli bir son dakika golü ile kupayı aldık. Bu sene son dakika gollerimiz F.Bahçe kadar çok işimize yaradı.
Lig karşılaşmalarını bir kenara bırakırsak bir diğer önemli maç Sevilla yarı finaliydi. Kupanın en golcü ismi Kevin Gameiro ile Sevilla hemen maçın başında öne geçti. Topa sahip olan, tempo yapabilen bir takım. İlk 25 dakika maçı ve turu asla alamayacak gibiydik. ama daha sonra takım toparlandı. Zouma kafa golüyle hiç değilse tur şansımızı ikinci maça taşımış oldu.

.
.
.
.
.
.
AYIN FUTBOLCUSU
Kurt ZOUMA (DC)
Üç kafa golü ile bize hayat verdiği için Zouma'yı ayın futbolcusu seçebilirim. Defansa yaptığı katkısı ve istikrarı da önemli.
Mesaj Yetkileri