MAYIS 2014
LIGUE 1 -Şampiyon
Ligin ikinci yarısında mücadele ettiğimiz kupa sayısının fazla olmasıyla çok fazla rotasyon yaparken puan farkından ötürü lige genelde yedek kadrolarla çıktık. Mart ayındaki zor maçlarında etkisiyle biraz hızımız yavaşladı ama Marsilya, Lille ve PSG bizimle aynı drecede hatta daha kötü istikrar sergilediklerinden puan farkını kapatamadılar. Ha keza biz de kazanmaya devam ediyorduk.
Mayıs ayında takım net bir şekilde forumunu yeniden buldu. Ve bu işleri kolaylaştırdı. Fransa kupası finalinden dönüşte, maç yapmadan şampiyonluğumuzu ilan ettik. İki ünvanı bir arada takmış olduk. Üstüne bir de Lig kupası. St. Etienne Fransa'daki mevcut üç kupanın hepsini kazanmış oldu. İnanılmaz, tarihimdeki en büyük ilk sezon başarısı
.
.
.
FRANSA KUPASI -Şampiyon
OG Nice, yarı finalde Marsilya'yı eleyerek aslında bizim işimizi kolaylaştırdı. Muhteşem Sevilla maçından birkaç gün sonra bu galibiyetle kupayı da almış olduk. Kupa dönüşünde ligdeki maçların skorlarına göre şampiyonluğumuzu da ilan etmiş olduk. UEFA finali için heyecanlanmaya başladık.
.
.
.
UEFA Avrupa Ligi -Şampiyon
Sevilla ile evimizde 1-1 kaldıktan sonra, deplasman için oldukça endişeliydim. Sevilla'da finali hakeden bir performans sergiledi. Maçtan önce avantajımız gol kralı Gameiro'nun kadroda olmayışıydı. Reyes'in etkisini sınırlamak için Tabanou'yu AML değil ML olarak oynattım. Bu hamleyle Reyes'i oradan kestik. Cesareti düşük oyunculara bol bol tekme salladık. Oyunculara maçtan önce devre arasında tek tek onlara inandığımızı söyledik. Beden dilleri oyuna motive olduklarını gösteriyordu. Tabanou'nun erken golü ile kah kontra kah kontrollü oyunumuzla maçı 1-0 tuttuk. Hücum hattı yorulmaya başladı ama oyuna motive olduklarını gördüğüm için oyuncu değişikliği yapmadım. Yedekten oyuna girecek gevşek bir adamın bu sinerjiyi bozmasını istemedim. Doğru yaptım ve Maxi 85dakikada bizi çıldırtan golü attı.
Final R. Sociedad'ı eleyen O.Marsilya ile. Sezon içinde onları yenmeyi başarmıştık. Bu bize cesaret verdi. Sıkışık fikstürde final maçından önceki ik lig maçında as kadromu oynatmadım. Birinde zaten Sevilla maçından sonra oynamaları mümkün değildi. Şampiyon oldugumuz için bu kolay bir hamle oldu.
Final geldiğinde Sevilla maçına benzer bir şekilde Tabanou'yu ML çektim. Özellikle ikinci golünde harika bir efor sergiledi. Orta saha sol çizgiden topu sürerek neredeyse kalenin içine kadar taşıdı. Üçüncü golümüzde de duran topu o kullanmıştı. 2 gol 1 asistle ile maçın kahramanı oldu.
Finalde kesinlikle Marsilya'yı sürklase ettik. Sezonun en iyi maçlarından biriydi.
.
.
.
Ayın Futbolcusu
Tabanou
Final maçındaki performansı bile onu yaın futbolcusu yapmaya yeterdi. Mayıs ayı boyunca golleri ve asistleriyle bizi taşıyan en önemli oyuncu oldu. Diğerlerleriyle birlikte tabi ki.
ASSE tarihinin en büyük başarısı!
Böylelikle muhteşem bir sezonu geride bırakmış olduk. Nisan aında da Lig Kupasını kazanmıştık. Dört kupa dört zafer. Bu kadarını beklemiyordum. İyi olduğum zamanlarda bile başıma bir şeyler gelir saçma sapan elenirdim Avrupa'dan. Bu sefer bazen şans benim yanımda bile oldu. Harika bir sezon geçirdik. Rudi Garcia'dan aldığımız bayrağı çok çok yukarılara taşıdık
Taktiksel ve istatistiksel izlenimlerimi de yakında paylaşacağım. Şimdi biraz zaferin keyfini sürelim