Anket Sonuçlarını Görüntüle: En çok hangi güncelleştirmeyi beğendiniz ?

Voters
137. You may not vote on this poll
  • v2 (Duran Toplar)

27 19.71%
  • v3 (Hızlı Oyun)

36 26.28%
  • v4 (Sonsuz Hakimiyet)

74 54.01%
1 ile 30 arası toplam 203 sonuç

Konu: Baldemir Sistem 2014 v4 "Sonsuz Hakimiyet"

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    KOCAELİ

Hocam öncelikle emeğize sağlık. Galatasarayla v3 ve v4 değişmeli oynatıyorum. Ligde gayet güzel gidiyor ama büyük takımlara karşı istenilen başarı bir türlü sağlayamadım. İlk sezon saşp. grupta milan ve madride yenildim simdi avrupa liginde ilk maç zenit dep. 4-1 yenildim. büyük maçlarla ilgili bir öneriniz var mı ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by cenk1905 View Post
    Hocam öncelikle emeğize sağlık. Galatasarayla v3 ve v4 değişmeli oynatıyorum. Ligde gayet güzel gidiyor ama büyük takımlara karşı istenilen başarı bir türlü sağlayamadım. İlk sezon saşp. grupta milan ve madride yenildim simdi avrupa liginde ilk maç zenit dep. 4-1 yenildim. büyük maçlarla ilgili bir öneriniz var mı ?
    Evet var.

Antrenman Aşaması

Taktiği ilk uyguladığımız zaman Genel ve Maç Antrenmanlarında iki komut önemlidir.

Yeni transferlerle, mevcut kadroyu kaynaştırmak ; Takımdaşlık ruhu kazandırmak ve Takım bütünlüğüyle/Takım anlayışını geliştirmek için 1-2 ay "Çok Yüksek" yoğunlukta Takım Uyumu çalışmakta fayda var. Oyuncular birbirine ne kadar alışırsa, saha içinde o kadar iyi reaksiyon gösterir.

Maç antrenmanında ise Sadece Taktikler çalışması yaparak taktiğimizin yatkınlık düzeylerini (Diziliş, Zihniyet, Pas Tarzı, Yaratıcılık, Pres, Markaj, Tempo, Genişlik) geliştirmeliyiz.

Takım her iki duruma da tamamen adapte olduktan sonra -mesela v4'ü kullanıyorsak- Genel Antenman Ana Odak "Top Kontrol" Maç Antrenman Ana Odak "Hücum hareketi" olarak değiştirebiliriz. Taktiğe uyumlu çalışmalar olacaktır.

Oyuncu Seçimi

Rollere uygun oyuncu seçimleri, en önemli husus olarak göze çarpar. Hangi rolün hangi gereksinimlere sahip olduğunu öğrenmek için taktik ekranındaki sahada oyuncun üstüne tıklayarak görebiliriz. Örneğin v4'te AML'nin gereksinimlerine bakalım ;

Maç öncesi

Her maçtan önce "Rakip Talimatları"nı mutlaka kullanırım. Kilit oyunculara karşı önlem alır, işi sağlam tutarım.

Takım Konuşması

Maç öncesi genellikle konuşma yapmam, Rakibe göre reaksiyonlar değiştiği için oyuncuların strese girmesini veya rehavete kapılmasını istemem ancak devre arasında takım kötü gidiyorsa veya iyi oynuyor ancak skor bulamıyorsa Agresif konuşmaların her zaman bir etkisi olduğunu unutmayın. Takımı silkeleyecek, kendine getirecektir. Takım ilk yarıyı farklı bir skorla veya çok çok iyi bir futbolla bitirdiği zaman onları övüp onore etmeyi unutmayın.

Markaj

Güçlü takımlara karşı *özellikle bize karşı AMR ve AML kullanırken" bu oyuncuları DML ve DR'ye tuttururum. Bazen sıkı markaj bazen normal ama onların savunma arkasına kaçmasını önlemek adına bir nebze bu önlem yararlı olacaktır. FC tutturmanızı önermem, DC'leriniz tecrübeli değilse bol bol pozisyon hatası yapacak alanını boşaltacaktır.

Oyun İçi

Taktikte verdiğim bir çok rol ve komut zaten isteklerimin çoğunu karşıladığından dolayı yapabileceklerimin sınırlı olacağı alan ne yazık ki burası. Bazen deli top oynar, sayısız fırsat kaçırırsınız rakip 1 defa gelir atar ve gider. Keşke bunun önüne geçebilsek ama arada tek tük böyle durumlar ister istemez olacaktır. Eğer her şeyi doğru uyguluyorsanız ancak takımınız hala çok kötüyse, bu sizin lig ve kıtasal düzeydeki standartlara sahip oyunculara sahip olmadığınızdan, rakiplerin çok güçlü olduğundan, takımın fiziksel ve moral durumunun yetersiz olduğundan hatta o günkü hava koşullarından bile sebep sayılacak onlarca sebepten birini taşıyordur.

Takımınızı biraz daha iyi tanıyıp, oyununuza biraz zaman ayırarak belli başlı noktalara el atarsanız, gerisi maç motorunun yuvarlaklığına kalmış (:
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    KOCAELİ

Taktik uyumu konusunda sıkıntı yok. Sezon basında takım uyumu yapmıstım ortasına dogru kondısyon olarak degıstırdım. Konusmaları ve rakıp oyuncu komutlarını yardımcı ant. (Favini)ye yaptırıyorum. Motivasyon ve adam yonetımı gayet yuksek. Benım asıl merak ettıgım elemelı maclarda veya bır puana razı oldugumuz maclarda ne gıbı modıfıkasyonlar yapabılırız. Oncelikli olarak bu maclarda v3 mu yoksa v4 mu tercıh edılmelı ek olarak takım dırektıfı olarak ekleyecegımız seyler olabılır mı ?

Mesaj Yetkileri