Bizim ülkemizde şöyle bir yanlış var.Aaa tamam bu çocuk geleceğin yıldızı !
Şöyle bir bakalım geleceğin yıldızlarına eskiden aklıma gelenlerle.
Oğuz Şabankay , Cafercan Aksu , İrfan Başaran , Okan Alkan , Furkan Aydın , Muhammed Demirci , Beykan Şimşek , Aydın Yılmaz , Necip Uysal , Recep Niyaz , Sercan Yıldırım vs vs diye uzar da gider.
Şimdi yabancı sayısı serbest bırakılsa para kazanmak adına belki Türk oyuncularımız bi tık daha performanslarını üst seviyeye çıkaracaklar.Ama bizim gençlerimizdeki mantık nası olsa benim patentim fb - gs - bjk mantığıyla gittikleri sürece ne bi tık ileri giderler ne de bi yol olur onlardan.Yabancı sınırlaması kalkarsa seviye iyice yerlere düşer.Bunun tam terside olabilir.Fakat iki ihitimal de tam olarak muallak.İki ucu bilmem bişeyli deynek misali kısacası.
Yabancı sınırı kalkmaması durumunda da piyasa acayip şekilde karışıyor.Şuan bile Anadolu takımları orta seviye bir oyuncu için dünyaları istiyor.En yakın örneğini Kayserispor'dan genç oyuncular için görebiliyoruz veya Bursaspor'un senelerce Sercan için istedikleri şuanki hali ortada !
Yabancı sınırı kalkarsa geçen de baldemir ve benbenim yazmıştı tam hatırlamıyorum takımdaki çöp yabancıların da sayısının artma olasılığı fazlalaşacak ve elin adamı gelip ülke futboluna sadece zarar verecek.Şuan sınırlama varken bile takımlar kimlerle uğraşıyor sınırlama olmasa demekki neler olacak.
Ve işin en büyük acı tarafı da Anadolu takımlarından kimsenin artık süpriz yapma şansı kalmayacak.Süprizden kasıt illa Şampiyonluk değil ilk 5 gibi vs vs.Düşünürken biraz da ilerisini düşünmek lazım.Yabancı sınırı kalkarsa eğer Akhisar , Konya , Buca , Samsun veya bir Belediye takımı ne yapsın her sene çıktığı gibi düşmeye mi oynasın ? Diyeceksiniz ki belki yabancı ligler de öyle mi oluyor ? Ama burası bir yabancı lig değil burası maalesef Türkiye.
Belki yabancı sınırlaması eski sitemle devam etse kimsenin gıkı çıkmayacak.Kaldı ki bu duruma en çok isyan eden Galatasaray taraftarı sebebi de çok net belli.Ellerindeki Türk oyuncu sayısı ve geleceği olduğunu sandığımız Türk oyuncu sayısı çok az en büyük rakipleri olan Fenerbahçe ve Beşiktaşa göre.

Alıntılı Yanıtla