Sayfa 27 / 39 İlkİlk ... 17252627282937 ... SonSon
781 ile 810 arası toplam 1148 sonuç

Konu: STSL Sohbet Alanı

Nesil
    2007

Şahsi fikrim tamamen sınırsızı geçtim AB sınırsıza bile karşıyım. Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlar gidecek kaliteli yabancıları alacak ya diğer takımlar? Avrupa'nın küçük ülkelerinden kalitesiz yabancıları doldurma ihtimalleri var. Çeşitli sınırlarla yabancı sınırı yükseltilebilir. Onun dışında sınırsız demek zaten berbat olan altyapı sistemine son bitirici darbeyi vurmak demektir. Ancak şöyle de bir olay var(daha önce de dediğim gibi);

Beşiktaş'ın fazladan yabancısı olur 6+2+sonsuz olur.
    Fenerbahçe Avrupa'dan men edilir sınır 5+0+3'e kadar düşürülür.

Galatasaray isteyince auvvv Sırf bu yüzden AB yasası için mahkeme inşallah olumlu yanıt verir diyorum. Ülke futboluna pek yaramayacak(sanki şimdi uçuyoruz, benimkide laf) ama yapacak bir şey yok. YD'ye kalsa işimiz yaş.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

daha once de yazdim dusuncemi, sinirsiz olmali diye. ancak ulkemizde bu nasil tezahur eder, o konuda endiseliyim. almanya ornegini vermistim bu konuda ama tabi turkiye o olgunlukta degil. yetismis futbolcu sayisi almanyadaki gurbetci futbolcular kadar bile degildir belki. bu yuzden tahminim klupler sinir kalkmasi durumunda tam kapasite yurt disina saldiracaktir. yani katardan farkimiz kalmayacak. ilk 11 icin belli kisitlamalar olmasi ilk tercihim. en azindan belli bir sure bunu korumaliyiz.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Ben ideal sistemin bu olduğunu söylemiyorum ki. Fenerbahçe'nin şuanki menfaatleri bunu gerektiriyor. Gerisi umrumda değil. 5 yıl sonra Türk oyuncu bakımından sıkınrı yaşarız, o zaman kaldırılsın derim ama şimdi sınır 5 olsun
    Bahane bulmadığın için tebrik ederim öncellikle, pek çok kişiye örnek olması lazım, renk farketmeksizin.

X takımının menfaatine göre karar verilmemesi lazım, senin mantığınla bakarsak zamanında Galatasaray'ın menfaati gereği sınırlama kaldırılmadı. 5 sene sonra da Beşiktaş itiraz edebilir o zaman veya başka takım. Gerisinin de umrunda olması lazım aslında. Bu kulüpleri yönetenlerin %90'ı taraftar zihniyetinde olan insanlar. Buradan büyüklük çıkarmaya çalışanlar bile var. Zamanında Galatasaray'ın dediği oldu, şimdi de bizim olmalı, en büyük biziz naraları atanlar var.

Bunun adı sidik yarışı, yükselmeye çalışanı paçasından aşağıya çekmek, kafasını kaldıranın kafasına vurmak olabilir ancak. Ve bu mantıkla asla ideal bir sistem çıkmaz ortaya. Her dönemde "ama zamanında" diye başlayan cümleler kurulur, bu işin içinden çıkılmaz.

Ayrıca naçizane fikrimdir, ben senin hem takımında ki Türk futbolcuları ciddi şekilde abarttığını hem de Avrupa başarısı ile pek dünyan olmadığını düşünüyorum attığın mesajlardan. İnsanları kızdırmak, tahrik etmek için yazıyorsan orası başka tabii.

@TeNaciOUS MidFieLdeR

Tamamen sınırsız olursa ilk 18'de 1-2 Türk oyuncu, ağırlıklı Afrika veya Güney Amerika'dan gelen oyunculardan oluşan takımlar kurulabilir. Bizde yabancı hayranlığı çok fazla, aynı kalitedeki yabancı ve Türk oyuncular kıyaslanırken yabancılar daha iyiymiş gibi lanse ediliyor. Onlara tahammül de daha fazla nedense.

Hiçbir ülkedeki sınırlama bize uymuyor, bizim onları irdeleyerek ortaya bir sentez çıkarmamız lazım. Bunu mevcut TFF yapamaz ama, beceremez. Yabancı ile alt yapının entegre edileceği, belirli sayıdan sonra yabancı kullanan takımlardan belirli bedeller alınacağı ve bunun da Türk oyunculara özellikle alt yapıya yönelen kulüplere teşvik olarak verilebileceği bir sistem lazım. Aradaki 0'ı kaldırmak da yeterli değil, AB kuralı da aynı şekilde.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İyi de yabancı sınırlamasına hele ki bu halde bir kurala ben zaten karşıyım.

Bu kural getirildiğinde Fenerbahçe avrupada zaten mücadele ediyordu, nasıl avrupada oynamıyor diye bu kuralı kabul ediyor diyorsunuz orası da garip.

Böyle bir kural var diye, ederin fazlası verilip alınan bir oyuncu var, sırf bu kuraldan dolayı belki de şartlar ne olursa olsun alınmalı dendi ve alındı. Hal böyleyken kural değişmez.

Gelecek sezon değişmesi için başvuru yapıldıysa, bunun üzerine konuşup tartışılabilir, ona itirazım yok zaten, itirazım geçen sene kural değiştiğinde transfer sezonu açılana kadar sessiz kalıp, sonra değişiklik istemek. Yeni sezona değişsin, problem değil.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Bahane bulmadığın için tebrik ederim öncellikle, pek çok kişiye örnek olması lazım, renk farketmeksizin.

X takımının menfaatine göre karar verilmemesi lazım, senin mantığınla bakarsak zamanında Galatasaray'ın menfaati gereği sınırlama kaldırılmadı. 5 sene sonra da Beşiktaş itiraz edebilir o zaman veya başka takım. Gerisinin de umrunda olması lazım aslında. Bu kulüpleri yönetenlerin %90'ı taraftar zihniyetinde olan insanlar. Buradan büyüklük çıkarmaya çalışanlar bile var. Zamanında Galatasaray'ın dediği oldu, şimdi de bizim olmalı, en büyük biziz naraları atanlar var.

Bunun adı sidik yarışı, yükselmeye çalışanı paçasından aşağıya çekmek, kafasını kaldıranın kafasına vurmak olabilir ancak. Ve bu mantıkla asla ideal bir sistem çıkmaz ortaya. Her dönemde "ama zamanında" diye başlayan cümleler kurulur, bu işin içinden çıkılmaz.

Ayrıca naçizane fikrimdir, ben senin hem takımında ki Türk futbolcuları ciddi şekilde abarttığını hem de Avrupa başarısı ile pek dünyan olmadığını düşünüyorum attığın mesajlardan. İnsanları kızdırmak, tahrik etmek için yazıyorsan orası başka tabii.
    Ben taraftarım takımın menfaatlerini isterim. Gerisi de beni ilgilendirmez.

Galatasaray'ın sınırı kaldırmasını istemesi çok normal. ama o zaman o sınırı kabul etmemen gerekirdi. Bizim imzaladığımız bir şey yok demiş Arıboğan ama imzaladığın bir şey yoksa bile çık itiraz et. Ben hiç Galatasaray'ın ya da başka kulübün o dönem buna itiraz ettiğini hatırlamıyorum. Hele Anadolu kulüplerinin şuan neye güvendiklerini hiç anlamış değilim.

Sınırlamada bir değişiklik olacaksa bile şu dönemde karar alınıp gelecek sezon uygulanması lazım. Sezon bittikten transfer dönemi başladıktan sonra böyle bir şey yapmaya kalkışırlarsa Fenerbahçe'de haklı olarak itiraz eder, transfer dönemi başlamışken bunu yapamazsın.

Gelelim Fenerbahçe'nin Türk oyuncularına. Ben diyorum ki, Fenerbahçe sınır kalksa bile Caner'den, Topal'dan, Gökhan'dan daha iyisini almayacak. Bu oyuncularla pekala avrupada istenilen yapılabilir. Eğer sınırın kalkmasıyla Caner, GG Fenerbahçe'de 11 oyuncusu olamayacaksa sıkıntı var demektir. Ama sınır kalksa bile Fenerbahçe bu oyuncular yerine daha iyi yabancıları almayacağı için sınırın kalkmasını istemiyorum.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

yabancı sınırının ülkeye verdiği zararı en iyi sercan yıldırım örneğinde görüyoruz , yabancı sınırı olmasaydı bu adam bu yaşında bu kadar şan şöhret para ya ulaşıp doymuş bi insan olucak mıydı ? yoksa kendini kanıtlamak için çabalıcak mıydı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Zamanında sınırsız olsun deyip şimdi sınırsız olmasın diyen F.Bahçe beni keyiflendiriyor, güldürüyor, onların bu dönüşünü izlemek çok hoşuma gidiyor.
    gerçekten bir yandan acayip keyifli bunları izlemek ben gülerek okuyorum mesela, zamanında kim ne düşünüyor bu forumda tek tek aklımda. değişen görüşlere gülüyorum.
    7 yabancılı ilk 11iyle ve 2 tane de yedek ile toplam 9 yabancılı kadrosuyla destansı bir şekilde Uefa'da yarı finaline kalan Fenerbahçe hatta ilk maçta Benfica'yı bu kadroyla 1-0 mağlup etmişti.
    Yıllardır bas bas bağıran Aziz Yıldırım daha geçen sene yabancı sınırından son nasibini alarak (biraz da Galatasaray'a çalım olsun da taraftara prim yapayım diyerek) Alper Potuk için dünyanın parasını verirken, ülkenin, kulüplerimizin parası boşa gidiyor. doğru savaş veriyoruz demek ki. mesela rakip takımda milyon € lar boşa akarken izlemek daha zevkli oluyor. daha nereye akıtacaklar acaba parayı diye.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Eğer sınırın kalkmasıyla Caner, GG Fenerbahçe'de 11 oyuncusu olamayacaksa sıkıntı var demektir.
    Tam olarak bunları söylecektim. Bence kilit nokta bu cümle. Bu iki futbolcu şuanki formlarının üstüne çıkmaları çok zor belki de gelip gelebilecekleri en iyi nokta burası o yüzden kendilerini geliştirsinler demek de pek mantıklı olmaz. Anadolu takımlarındaki yerlileri düşünün kendilerini geliştirecek ortam oluşturmadan onları takımdan kesmek intihar olur. Sistem kötü fakat sınırsız olması daha kötü.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Şahsen 21 yaş altı yabancı oyuncuların gelip rahat rahat oynayabilmelerini isterim. Ancak diğer yabancılar için aynı şeyi söyleyemem. Bunun üzerine süper ligdeki takımlara ilk 11 başlayan her 21 yaş altı Türk oyuncu için de belli bir prim verilebilir. Takımlar daha genç jenerasyonlara yönelebilirler
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Şahsen 21 yaş altı yabancı oyuncuların gelip rahat rahat oynayabilmelerini isterim. Ancak diğer yabancılar için aynı şeyi söyleyemem. Bunun üzerine süper ligdeki takımlara ilk 11 başlayan her 21 yaş altı Türk oyuncu için de belli bir prim verilebilir. Takımlar daha genç jenerasyonlara yönelebilirler
    Bence de bu şekilde olmalı. Yabancı sayısı 5-6 gibi bir rakamda tutulur ve 21 yaş altı yabancı oyuncu olarak sayılmazsa asıl o zaman Türk futbolu gelişir. Çünkü bütün takımlar genç oyuncu transfer edecekler ve oyuncuları geliştirmeye mecbur kalacaklar böylece yerli oyuncularda iyi bir sistemde gelişim gösterebilecekler. Hatta 18-19 yaşında Türkiye'ye gelen yabancılar için yerli statüsünde sayılma süresi de 5 yıl yapılabilir. Altyapıların gelişmesi için bundan daha iyi bir teşvik olamaz.

Bu arada bazı ülkelerin futbolunun gelişmeyeceğinin de kabullenilmesi gerekiyor. Sonuçta İngiltere'nin bile milli takım seviyesinde bir başarısı yok.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    Tam olarak bunları söylecektim. Bence kilit nokta bu cümle. Bu iki futbolcu şuanki formlarının üstüne çıkmaları çok zor belki de gelip gelebilecekleri en iyi nokta burası o yüzden kendilerini geliştirsinler demek de pek mantıklı olmaz. Anadolu takımlarındaki yerlileri düşünün kendilerini geliştirecek ortam oluşturmadan onları takımdan kesmek intihar olur. Sistem kötü fakat sınırsız olması daha kötü.
    fenerbahçe bir üst seviyeye çıkıp daha iyi oyuncularla atıyorum şlde yarı final hedeflediğinde yerlerine bu oyunculardan daha iyisi gerekebilir o zaman bu oyuncuları çöpe mi atalım diceksiniz hayır bu adamlarda gayet burdan aldıkları para azalırsa gidip avrupanın orta - üst seviye takımlarında futbol oynayıp kendilerini geliştirebilirler ama burda yerlerinin garanti olduklarını bildikleri için asla bi üst seviyeye çıkamaz bu oyuncular

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

21 yaş altı yabancı oyuncu yerli sayılsın okey tamam ama adam tam parlayacağı zaman 22 yaşındayken tekrar yabancı statüsüne geçerse çok saçma olur.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    21 yaş altı yabancı oyuncu yerli sayılsın okey tamam ama adam tam parlayacağı zaman 22 yaşındayken tekrar yabancı statüsüne geçerse çok saçma olur.
    O gençte o kadar potansiyel görülürse eğer yerli - yabancı - statü bakılmaz her türlü yazılır ilk 11 e, benim fikrime göre
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun düzenlediği oylamada Cüneyt Çakır dünyanın en iyi 5. hakemi seçildi.

Adam doğuştan torpilli

RANKING 2013

Howard WEBB (England): 102 points
    Nicola RIZZOLI (Italy): 82 points
    Viktor KASSAI (Hungary): 53 points
    Felix BRYCH (Germany): 42 points
    Cüneyt CAKIR (Turkey): 40 points
    Bjorn KUIPERS (Netherlands): 38 points
    Pedro PROENCA (Portugal): 35 points
    Ravshan IRMATOV (Uzbekistan): 29 points
    Carlos VELASCO CARBALLO (Spain): 22 points
    Gianluca ROCCHI (Italy): 17 points
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

cuneyt cakir iyi hakemdir, hakkini yemeyelim. sadece turkiyeye donunce gariplesiyor, bu ulkenin topraklari insani baska turlu yapiyor galiba. manu-real macindaki kirmizisi disinda tartisildigini gormedim ben uluslararasi alanda. genel anlamda basarili bence.

Eyyamcının kralı olan Cüneyt Çakır'ın avrupada ki yönetimini ben de beğeniyorum ama Türkiye'de maalesef aynı performansını sergilemiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Kris Boyd ile yaşadıkları sıkıntıdan dolayı açılan davayı Eskişehirspor kaybetmişti. CAS'a giden Eskişehir orada da haksız görülmüş ve 6.7 milyon liralık bir ödeme yapmak durumunda kalmış.

Nesil
    2012
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by IcedEarth View Post
    Kris Boyd ile yaşadıkları sıkıntıdan dolayı açılan davayı Eskişehirspor kaybetmişti. CAS'a giden Eskişehir orada da haksız görülmüş ve 6.7 milyon liralık bir ödeme yapmak durumunda kalmış.
    Durumu bilmiyorum ama bi ton para verip yabancı oyuncu alıyoruz sonra da adamı takımdan kovalamaya çalışıyoruz , çoğu yabancı oyuncu klüplerimize hiçbir şey vermeden (maaşını ve tazminatını alıp) gidiyor.. Gerçekten yazık bu paralara..

Aslında suç ; futboldan anlamayanların futbolun başında olmasından kaynaklanıyor , klüplerimiz hiç profesyonel değil ki oyuncuların profesyonel davranmasını bekleyelim..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Kayseri'nin başına Braga'yı UEFA'da final oynatan Paciencia gelmiş, 1.5 yıllık sözleşme imzalanmış.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...casi-paciencia
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kayserispor'u Hollanda veya Belçika ligine koyun, bu futbol manteliteleriyle 1-2 sezonda ligde şampiyonluğa oynarlar ancak Türkiye'de şartlar çok farklı. Tekniğe fazla müsaade etmeyen sert ve mücadeleci bir lig. Böyle bir ligde Avrupa-i takım vasat kalıyor. Göze hoş gelen futbol oynuyor ancak gerekli sertliği ortaya koyamıyor. Sonuç ise hüsran.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Kayserispor'u Hollanda veya Belçika ligine koyun, bu futbol manteliteleriyle 1-2 sezonda ligde şampiyonluğa oynarlar ancak Türkiye'de şartlar çok farklı. Tekniğe fazla müsaade etmeyen sert ve mücadeleci bir lig. Böyle bir ligde Avrupa-i takım vasat kalıyor. Göze hoş gelen futbol oynuyor ancak gerekli sertliği ortaya koyamıyor. Sonuç ise hüsran.
    katılıyorum. kayserispor'u koy portekiz ligine porto ile finansal açıdan yarışır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Braga o sene efsane top oynuyordu. Olumlu etki yapabilir fakat oyuncuların hocaya saygısı olması gerek. Kayserispor'da bu acıdan sorun yasayacak oyuncu yok sanıyorum. İkinci yarı güzel gecebilir.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

pacienca nin uefa finali sonrasi kariyeri pek de iyi gecmedi sanirim. kayseride bragadaki futbolu oynatsin yeter. buyuk takimlari yener en kotu. deplasman takimi huviyetine gececek kayseri bu hamleyle. hizli futbolculari var, basarili olma sanslari yuksek.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Süper Lig'de varmı acaba böyle bir taraftar ( 3 Büyüklerde dahil olmak üzere ) topluluğu.

Samsunspor kareografi.

Buda geçen seneden.

20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Kayserispor'un antrenmanın da Sefa Yılmaz'ın ayağı kırılmış.

Ona da çok geçmiş olsun,kısa sürede iyileşir inşallah
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Abi noluyor herkes bir sakatlikla basladi, hepside kanat oyuncusu.

Bruma, Aydin ve Sefa

Kisa surede iyilesir insAllah

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Maç konuları ne zaman açılacak acaba? Şu anda devam eden bir karşılaşma var ve bitmek üzere neredeyse.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yabancı sınırı konusunu tekrar alevlendirmek gibi olacak ama, uzun vadeli düşününce olması gereken çok güzel anlatılmış bu yazıda;

http://www.medyaspor.com/kose-yazila...n-amaci-ne-350

Bahsedilen profesör de muhtemelen Ömer abi.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ömer abi çok güzel açıklamış olayı.Bugün İspanya ve Almanya bu konumdaysalar,bu alt yapıya verdikleri önem sayesindedir.Bizim de kurtuluşumuz kesinlikle alt yapıya gereken önemi vermekten geçiyor ama bu zihniyetle zor malesef.Torpilin ön planda olduğu,genç oyuncuları eğitmek için gerekli yeterliliğe sahip hocaların olmadığı,tesislerin yetersizliği,genç oyuncuların kendilerini geliştirmek için yeterli çabayı sarf etmemeleri,daha bir çok sebep sayılabilir.Bu yüzden bir çok yetenekli genç heba oluyor.Almanya'nın 2000 yılında yaptığı alt yapı yatırımını biz de yapsak,eminim biz de ileride Dünya futbolunda söz sahibi bir ülke oluruz,bu potansiyel var. Fakat dediğim gibi bu zihniyetle zor,biz anca 6+0+2 mi 5+0+3 mü falan bunları tartışarak kendimizi oyalayalım.
    So what?
    Saike

Sayfa 27 / 39 İlkİlk ... 17252627282937 ... SonSon

Mesaj Yetkileri