Ceyhun Gülselam verilir mi yahu adam Yaya Toure gibi top dağıtıyorduBu arada Veysel Sarı'nın aşırı derecede overrated bir adam olduğunu düşünen yalnızca ben miyim? Siz ne düşünüyorsunuz ?
Ceyhun Gülselam verilir mi yahu adam Yaya Toure gibi top dağıtıyorduBu arada Veysel Sarı'nın aşırı derecede overrated bir adam olduğunu düşünen yalnızca ben miyim? Siz ne düşünüyorsunuz ?
Ü.Aysal her gün bi transfer açıklıcaz demişti cumaya kadar, bugün kim açıklandı?
dun izzet yarinda alex iste... bu arada veysel devre arasi zormus sezon sonunaymis..
bence aksine tarık overrated. Veysel sadece bu sezon değil geçen sezon da son derece düzgün oynadı. Hucum anlamında değil fakat savunma anlamında gayet ekstra özellikleri var. En önemlisi savunma görüşü olan bir oyuncu bu ne demek, savunmada yerleşimde eksik yakalandıgınız zaman o eksikliğin sahanın hangi alanında oldugunu saptayıp ona göre alan kapatmak demek. Ayrıyetten sag bek olarak da ters kademelerde her zaman yerinde.
On libero olarak Ceyhun kadar bir oyuncu, Stoper olarak dany ve chedjou'dan çok daha iyi bir oyuncu sağ bek olarak ise Sabri'den daha akıllı bir savunmacı.
Burada önemli olan GS oyun mantalitesinde sag bek pozisyonunda oynayan oyuncunun nasıl olması gerektiği.
Zamanında Panucci de çok iyi bir bekti (bence) ama Michel Salgado ondan daha çok yararlı oldu Real Madrid adına. Yani savunmada sert fiziği güçlü savunma bilgisi iyi bir bek mi? Yoksa savunma becerileri düşük fakat hızlı ve delici özellikleri olabilen bir sag bek mi? Yani iyi dönemindeki Ugur Uçar mı? Yoksa Chelsea'deki ilk görev yeri olan sag bekte de başarılı olan bir Ivanovic mi?
Asıl soru bu.
Eyvallah abi güzel bir yazı olmuş. Yalnız Tarık ile Veysel'den ziyade, Salih Dursun'a göre karşılaştırdığımda, Salih gelmeyip Veysel gelecekse üzülmemiz normal olacaktır. Gerçi bu tip oyuncular joker oyuncular. Sol hariç her yerde oynuyorlar o yüzden her halde sıkıntı olmaz ikisini de takımımıza katsak![]()
Alex Telles için dün Alper Öcal Cine5'te yayınlanan bir spor programında tespitlerde bulundu. Menajeriyle konuşmuş; Tottenham, Shakhtar gibi takımların takibindeymiş. Yeni parlayan bir oyuncu olduğundan bir yıl daha beklemek istemiş olabilirler dedi. Ofansif bek olduğunu yineledi. Gökhan Gönül'e benzetti biraz, o da alt liglerden gelip hemen parlamış bir ofansif bek olarak. Tabi yeni kültür falan ne olur bilemem diye de ekledi. Direk Brezilya'dan Türkiye'ye gelenlerin de başarısı ortada sonuçta. Bakalım, anlaşılan yine Bruma gibi bir cevher aldık. İşlersek adam olacak işlemezsek elimizde patlar yollamaya çalışırız.
Ronaldinho için de çok formda, fiziksel olarak da iyi durumda dedi. At. Minerio'nun Beşiktaş'ın verdiği maaşı vermesine imkan yok dedi. Gremio'nun Ronaldinho için bir atağı varmış bu arada. Ronaldinho'nun menajeri için de hiç iyi konuşmadıBıraksan kulübün anahtarını bile ister o kadar çirkef dedi. Brezilya'da da bazı olayları olmuş adamın.
Salih'te imza aşamasına gelmişiz NtvSpor'un dediğine göre.Hadi bakalım umarım olur ben çok umutluyum Salih'ten biraz kafasını çalıştırırsa burada çok başarılı olur.
Aslında Salih'in nasıl bir anda parladığını merak etmiyor değilim. Sakaryaspor'da alt yapıdan ilk çıktığında stoper oynuyor ve bildiğimiz Servetimsi tarzıyla oynuyordu. Sonra kadro darlığı yüzünden bir maç ön libero oynadı ondan sonra harika performansıyla orayı bırakmadı. Fırlamayı da bu bölgeye geçerek yapmıştı. Hatta sezonun sonuna doğru santrafor bile oynadığını söylemek lazım. (Öyle son 5 dakika hurra hücüm yaparken değil, maça başlarken 4231'in en önü)
Kayseri'de ise sağ bek oynuyor. Kayseri'de pek fazla izleme fırsatım olmadı ama inşallah kalıcı olur ve iyi performans sergiler. Ben de Salih'e inanıyorum.
Salih o sezon stoperde devam etse çok kırmızı yerdi valla 5-10 maça anca çıkardı.Galatasaray'a gelirse ön libero ve sağ bekte oynar bakarsınız sol bek yaparlar Salih'i.
Stoper dışında her yerde denenir kısacası forvette de gollerini atar.
![]()
Bir kaç gündür haberlere göz ucuyla bakıyorum da, Umut Gündoğan yaşı olmuş 23, bu zamana kadar 2. ligde oynayan adam direk gelip 11 çıkabilir mi veya ne kadar katkı sağlar. 2. Mehmet Batdal olma potansiyeli yüksek bence.
Salih Dursun, istediği kadar iyi olsun kaldı ki bana göre vasat bile değil, tek sorum var; Kayserispor'dan kazık yemekten bıkmadık mı?
Tarık & Veysel, bu iki oyuncuyu da illa alacaksak para falan vermeyelim sezon sonu alalım. Adamlar kanal kanal geziyor, radyolara bağlanıp boş beleş konuşuyorlar biz hala diyalog kurma derdindeyiz. Saçmalık.
İshak Doğan, iyi korner&duran top kullanıyor başka ne olumlu yanı var? Bu ismi geçen Türk oyuncuların hangisi direk 11'e girebilir veya mevkileri itibariyle yedekten gelerek katkı verebilir.
Ben transfer stratejisini tam olarak çözmüş değilim, aynı şekilde tatmin olmuş da değilim açıkçası.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Profesyonel futbolcu Izet Hajrovic ve kulübü Neue Grasshopper Fussball AG (Grasshopper Club Zurich) ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne 3.500.000 Eur tutarında bonservis ücreti ödenecektir. Oyuncunun kendisiyle ise 4.5 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:
2013-2014 sezonu 2.yarısı için: 550.000 Eur (200.000 Eur imza ücreti ve 350.000 Eur sabit transfer ücreti olarak), 10.000 Eur maç başı ücreti,
2014-2015 sezonu için: 1.100.000 Eur sabit transfer ücreti ve 10.000 Eur maç başı ücreti,
2015-2016 sezonu için: 1.100.000 Eur sabit transfer ücreti ve 10.000 Eur maç başı ücreti,
2016-2017 sezonu için: 1.100.000 Eur sabit transfer ücreti ve 10.000 Eur maç başı ücreti,
2017-2018 sezonu için: 1.100.000 Eur sabit transfer ücreti ve 10.000 Eur maç başı ücreti,
Ödenecektir. Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun(TFF) yabancı oyuncular ile ilgili olarak getirmiş olduğu sınırlama sebebi ile lisans için henüz TFF'ye başvuru yapılmamıştır.
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=331135
@uAburak89 ; Burak , Umut asla FB - GS - BJK gibi takımlar oynayacak bir transfer değil.Daha önce de birisi sormuştu söyledim.Takip ediyorum PTT 1.Lig'i o yüzden iyi biliyorum Umut'u Gs'a göre bir oyuncu değil.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Valla Turgut ben hiç izlemedim, sadece mantık yürütüyorum. Bu adamda potansiyel olsa en azından Süper Ligden bir kulüp 50 kere alırdı. Konuşulan para da öyle az değil, Türk oyuncu alacağız diye saçmalamaya başladılar.
Hajro makul bir ücrete gelmiş ve oynayacak, hayırlı olsun. Acaba yabancı mı yerli mi ?![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Telles için sıkıntı teminat mektubu diyorlar, doğruysa büyük bir şey değil, bu muhabbet her sene oluyor.
Bir Ara İbricic Falan Piyasa Yapmıştı Ama O Kadar da Büyütülecek Bir Oyuncu Olmadığını Gördük Umarım Hayro Bunun Gibi Olmaz
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Tamam da bu mantıkla bakarsak, Galatasaray seviyesindeki Türk oyuncu:
1) Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzspor'un kilit oyuncuları. (ör: GG, Oğuzhan, Olcan)
2)Mesut, Nuri, İlkay, Ömer Toprak, Serdar Taşçı, Gökhan İnler vs.
ve ayarındaki topçulardır.
Halbuki bu oyuncular Galatasaray seviyesinde değil, Galatasaray'a seviye atlatacak oyunculardır asıl. O yüzden bunları almak da öyle kolay iş değil. İmkansıza yakın hatta.
Hakan Balta en iyi dönemlerinde en iyi Türk sol bek değil miydi? Servet, Gökhan Zan, Sabri, Umut Bulut... Gökhan Gönül Oftaşspor'dan alınırken Fenerbahçe seviyesinde miydi?
Olaya sırf bu açıdan bakmamak lazım. Çalışkan, disiplinli ve potansiyelli Türk oyuncuları bulup almak lazım. Yaşı 20 olur 23 olur 25 olur fark etmez. (Umut Gündoğan için söylemiyorum)
Yahu 23 yaşında falan filan onu geçin,kendini geliştirecek oyuncu her türlü geliştirir.Örnek vermek gerekirse;
Burak Yılmaz 25 yaşından sonra geliştirdi kendini,Drogba'da 25-26 yaşında ortaya çıktı.Bu bahsedilen oyuncu değil Drogba,bir Burak bile hatta Umut bile olamaz bence ancak bu kadar ön yargılı davranmanın mantığı yok.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
daha once bu adimi fenerbahce 2003te yapmisti, butun umit milli oyunculari toplamisti. onlardan kalan elimizde bir selcuk sahin var
bence tespitin cok yerinde olmus, ben de ayni sekilde dusunuyorum. 5-0-3 un yarattigi panik hali bu biraz da. zaten az olan yerli potansiyelli oyuncu piyasasi bu sekilde cok degerli hale geldi. GS de ne kaparsam kardir mantiginda su siralar.
Hajrovic icin bonservisi bedeli iyi de su yillik maaslari bir turlu 1 milyon euro'nun altina dusuremeyecegiz galiba. Baska turlu bizim lige gelmiyorlar
Hajrovic'ten ben en fazla Lulic/Candreva performansi bekliyorum.
Ayrica kaliteli veya Salih/GG tarzinda bir oyuncu olmadikca ben yerli transferlere karsiyim.
John O'shea Manu topçusu muydu yıllarca oynadı. Oyuncu profesyonel olup iyi çalışırsa takımda tutunabilir. Ama o adamı da arada sırada oynatmak gerek, adamı alıp 3 ay kulübede tutup 4. ay hadi aslanım diye sahaya sürersen tabi ki oynayamaz.
Bruma kiralanabilirmis , haluk yureklinin haberine gore