Kadrom rakibe göre iyi ve ya kötü nasıl olursa olsun deplasmanlarda topu rakibe veriyor bizdeyken de top yapamadan rakibe kaptırıyoruz. Rakip yoğun pres ile topu bizden alıyor genelde. Kendimi sorgulamaya başladım artık. Yardım istiyorum.
-Ben asimetrik 4-4-2 oynuyorum.(DMC-MC-ML-AMR-ST-ST STlerden biri destek rolünde.) Ve rakibim 4-1-2-2-1 oynuyor.
-Pres ile benim orta sahadaki adamlarıma top yaptırmıyor. Ben ne yapmalıyım diye düşünüyorum?
1-Ya takıma topu kanatlara taşıyın deyip ortasahayı rahatlatıyım ki bu da aslında aynı sonucu veriyor.
2- Ya da bloklar arası mesafeyi kısaltıp kısa pas düşük tempo ile onların bana baskı yapmasını engelleyim hem top bende kalmış olur. Bana bu söylediğim oldukça mantıklı geliyor ama bunu yaptığımda da ne hikmetse değişen bi şey olmuyor pek!!
3- Bir başka şey de topu forvetlere taşımak için uygun bi şekilde-mesela 4-4-2 baklava dizilişini alıp- diziliş değiştiriyim diyorum.

Bu saydıklarım bana oldukça mantıklı geliyor. Ne yapmalıyım başka? Siz neler yapıyorsunuz deplasmanlarda?